od forester » 20 čer 2014, 20:26
Príchod domov 18h najazdeních 1841km.Trajet som stihol z 20min rezervou.Cesta anglickom prebiehala bezproblemov iba okolo Londýna boli zápchy ale to je asi vždy či sa ide tunelom alebo mostom vyberá sa mýto 2£ preto sa to upcháva pri rampách ale na moste motocykle neplatia.
Po vystúpeni z trajektu o 18h v Calais som si musel pobliekať na prvom parkovisku všetko čo som mal lebo teplota bola 17st a čakal ma prejazd Francúzkom,Belgickom a Holandskom a počítal som z nočnou jazdou do polnoci a zo spánkom v Nemecku snažil som sa dostať čo najdalej.Teplota sa pohybovala od 14-21 st v kopcoch bola naozaj velká zima ale čo bolo super že som mal vietor z boku a v chrbte takže aspoň jedna spravodlivosť.V Nemecku už bola noc ale išlo sa dobre chcel som to potiahnuť do 24h ale odišlo mi tlmené svetlo a v obydvoch reflektoroch zostali iba parkovačky tak som sa musel poobzerať po nejakej pumpe kde ju kúpiť a vymeniť.Zastavujem a čítam manuál aká tam je ale v ňom nieje ani známka o žiarovke a dokonca sa tam píše len že sa používa halogenová a treba navštiviť pri výmene značkový servis tak to som zostal v šoku.Takto som nemohol pokračovať a predčasne som to musel zapǐchnúť a ísť spať.Ráno som pokračoval a na svetlá som sa vykašlal lebo v Nemecku ani v Rakúsku sa nemusí svietiť cez deň.
Cesta to bola nekonečná a hlavne to Nemecko to nemalo konca a bola mi naozaj velká zima teplomer sa zo 16st nepohol ďalej a vatšinov ukazoval 14st a to som mal spodné prádlo,termoprádlo neoprenové nakolenačky a ladviňák.Všetko je fajn ale keď človek ide tolko km tak mu bude zima asi vo všetkom.Keď som videl na navigačke číslo pre dojazd 300km začal som si spievať a keď som bol pred Viedňou tak mi to pripadalo že už som za chvílu doma.Čo bolo podstatné že celú cestu nepršalo ale táto idilka sa zmenila keď tesne pred Viedňou sa na kopci ukázali čierne mraky a za chvílu začalo pršať a dokonca začali padať krúpy a teplota klesla na 11st a to som pri tankovaní asi 100km dal dole ladviňák lebo bolo 21st.Pred kopcom leto za kopcom leto a ja premočený až na trenky.
Tak asi na záver zhrnút že som najazdil nejakých 4200km a aj keď X-Max je skvelý skúter ale na takéto výlety je slabý a hlavne pri prejazde Nemeckom kde sa jazdí naozaj rýchlo ale na Anglicko kde je v prepočte povolená týchlosť 112km,Holandsko 120km ako aj v Belgicku 120km sa to dalo a ostatné Francúzko a Rakúsko ako u nás.
Keď sa zregenerujem priložím ešte nejaké foto.
Naposledy upravil
forester dne 12 črc 2014, 14:18, celkově upraveno 4
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km