Takže abych shrnul včerejší vyjiždu s touhle šílenou výpravou:
Přijel jsem k ceduli Pardubice, kde už čakal Energy se SilverWingem. Seznamili jsme se, chvíli jsme pokecali a za chvíli už dorazil z Prahy hlavní peloton čítající cca 10 skůtrů. Proběhlo nějaký to focení u cedule, nějaká ta rychlá oprava - docela mě pobavil týpek na zelenym X9, kterej si prej dneska vyzvednul skůtra ze servisu a po cestě zjistil, že mu zadek skůtra bliká obráceně - levej blinkr do prava a pravej do leva A pak si dejte neco opravit do servisu
Po chvíli jsme vyjeli směr Hradec Králové. Bylo nasazený na můj vkus celkem rychlý tempo - cca 110-120km/h podle tacho (přeměřuje mě to cca o 15km/h), ale protože se jelo ještě za světla a celou cestu se jede po 4 proudovce (2 pruhy v každým směru), tak se i dobře předjíždělo, když se nemusely hlídat auta v protisměru. Pak focení u cedule Hradec Králové, přejezd k benzince, pár lidí odpadlo, někdo se přidal, nějaký to tankování, cigárko, mezi tím se setmělo a vyjíždelo se směr Olomouc. S Energym jsme byli domluvený, že pojedem jenom do Vysokýho Mýta, tam dáme pauzu na Shellce a pojedem domů na Chrudim po silnici 17. Po výjezdu z HK nasadila vedouci skupina zase celkem rychlý tempo a předjížděla jedno auto za druhým. Stačil jsem jim až za Holice k obcím Jaroslav a Týnišťko - tam je takovej celkem nepřehlednej zatáčkovitej úsek silnice plnej horizontů a nerovnej povrch silnice, kde se předjíždí hooodne špatně. Vedoucí kolona ještě předím stihla předjet pár aut, ale my jsme zůstali viset kus za nima (já, Energy a jak jsem se tady teď dočet, tak za náma to byl ještě Dom999 a msedlik). Když se nám pak podařilo těch pár brzdících aut předjet, potlačil jsem pud sebezáchovy a snažil jsem se vedoucí kolonu dohnat.
Na přijezdu do Vysokýho Mýta už mě bylo jasný, že už vedoucí kolonu neuvidíme. Na konci VM jsem hodil blinkr na Shellku, podle domluvy s Energym, on za mnou taky, jenže jsme asi trochu zmátli Doma999 a msedlika jednoucí za náma - ty sjeli k Shellce taky. Na ty jsme hned mávli, ať jednou dál, že my tady končíme a jedeme domů. Tak vyrazili na stíhací jízdu za vedoucí kolonou.
Podtrženo sečteno jsem si tuhle vyjížďmu moc neužil, protože cestou PCE-HK jsem si teprve zvykal na celkem vysoký tempo a po cestě HK-VM jsem se chvílema dost bál. Zaprvý o sebe, protože potkat ve tmě v rychlosti 140km/h (tacho) třeba pomatenou srnku, nebo jinej okolosilniční bordel nebude asi žádná prdel. A za druhý o řidičák, protože když na vás světelný radary blikaj rychlost 70-80km/h v obci, tak už je to o papíry (řidičák mě živí).
Jedinej úsek cesty, kterej jsem si užil byla cesta z Vysokýho Mýta domů, když jsem si to s Energym šinuli dohodnutou pohodovou rychlostí 90-100 tacho a přes obce do 60ti.
Bylo mí ctí se týhle šílený akce zůčastnit a rád jsem Vás poznal, ale podobnýho "závodu s časem" už se asi zůčastňovat nebudu. Taky asi proto, že se cejtim částečně zodpovědnej za to roztržení kolony, když jsem za Holicema zůstal viset za autama a vedocí skupina nám zatím poodjela o dost velkej kus před nás. Sorry chlapi
To Dom999+msedlik: A teď by mě ještě zajímalo, jak se Vám dvoum podařilo hlavní kolonu předjet a ještě dorazit do Olomouce o nějakejch 30Km dřív než oni, aniž by jste věděli, že už jste před nima? to jste někde vyměnil moto za tryskáče, nebo co? Kolik jste jeli? 300?