Fotografie jsou ve fotogalerii
Děkuji Vám všem za kladné ohlasy.... jsem rád, že se fotky líbí
Doplňuji tedy pár informací o cestě:
Ve své podstatě jsem dorovázel jednoho kamaráda, který měl více dovolené:-) a pokračoval
ještě dále. Já jsem se ve Španělsku oddělil a z Barcelony jsem jel trajektem do Janova v Itálii
a odtud zpět do jižních čech, domů.
Cesta trvala necelých deset dní.
Během ní jsem najel asi 3500 km po silnicích a asi 1000km na trajektu.
Během cesty bylo samozdřejmě mnoho veselých i neveselých zážitků
Opravovali jsme jak BMW tak i já, už sám na cestě itálií domů Scarabeo, které mě nechalo
na dálnici, kousek za Janovem asi 900 km od domova. Před touto cestou jsem na něm v létě
bez problémů najel 13000km a tady mi po necelých 3000km odešel do věčných lovišť regulátor.
Bohužel sebou vzal i elektroniku, která spíná ventilátor na chladiči. Po celodením řešení
v Itálii (v sobotu:-), bohužel ještě k tomu pořád přšelo,
se mi podařilo v deset večer vyrazit směr domů, kam jsem po asi 20
ceti hodinách jízdy i šťastně dorazil.
Spali jsme v kempech, které byli na přelomu září a října téměř prázdné. Jednu noc
ve španělsku jsme strávili v motelu. Jednu noc, trochu dobrodružnou:-) s převážně
arabskými spolucestujícími v hromadné kabině na trajektu. Příště, už budu mít více
rozumu a připlatím si za kajutu:-) V té se člověk více vyspí a nemusí pořád tolik
hlídat zavazadla a i trochu sebe:-)
Jinak určitě každému doporučuji kaňon Verdon i Andorru, Pyreneje jsou fakt jiné hory,
než třeba Alpy. A hlavně je tam nejlevnější benzín:-), něco přes euro za litr...
Celkově hodnotím cestu kladně:-) a už se moc těším na příští rok. Jih evropy mám, už trochu
projetý, pokud vše půjde tak jak má, vyrazím, asi někam na sever:-)
Přeji všem hodně šťasných km:-) Jirka.