od jel.en » 22 led 2011, 09:30
Povinná výbava do Polska
Ochranná přilba pro motocyklisty:
Řidič motocyklu i mopedu a jeho spolujezdec musí nosit ochrannou helmu. Děti do sedmi let smí jet na motocyklu nebo mopedu bez ochranné helmy v případě, že rychlost nepřekročí 40 km/h.
Bezpečnostní pásy a systémy pro děti:
Používání bezpečnostních pásů je povinné pro řidiče a cestující na předních sedadlech všech vozidel, použití bezpečnostních pásů na zadních sedadlech je povinné u vozidel, která jsou jimi na zadních sedadlech vybavena. Děti mladší 12 let a menší než 150 cm musí být v osobním automobilu převáženy pouze ve schváleném dětském zádržném systému; dítě ve věku do 12 let a vyšší než 150 cm musí použít bezpečnostní pás pro dospělé. Následující osoby jsou zproštěny povinnosti používat bezpečnostní pásy: řidiči taxi služby, těhotné ženy, držitelé lékařského potvrzení.
Výstražný trojúhelník:
Řidiči všech vozidel (s vyjímkou motocyklů a vozidel, které nepřekročí rychlost 25 km/h) musí v případě potřeby použít výstražný trojúhelník. Na normální silnici musí být umístěn ve vzdálenosti 30 - 50 m za vozidlem tak, aby byl dobře viditelný; na dálnici potom 100 m za vozidlem; v obci se umísťuje za vozidlo do vzdálenosti nepřesahující 1 metr nebo přímo na vozidlo.
Tažení vozidel:
Nepojízdné vozidlo může být taženo, musí mít umístěno výstražný trojúhelník na levé zadní straně vozidla. V noci nebo za snížené viditelnosti musí být navíc zapnuta obrysová světla.
Dezén pneumatik:
Minimální hloubka dezénu pneumatik je 1,6 mm.
Světla:
Všechna motorová vozidla musí jezdit se zapnutými tlumenými světly nebo světly pro denní svícení i během dne.
Hasicí přístroj a lékárnička:
jsou povinné pro os. auta registrovaná v Polsku
Trojúhelník na motocyklu být nemusí
Hasicí přístroj u motocyklu být nemusí
Kartu první pomoci máme všichni v nové lékarničce
Jsem despota a ignorant...
Jo a taky mi lidi dost často říkají že jsem.... Ehm... Něco co je dolejc pod pupíkem
:-p