Je to všetko relatívne,niekto ma pasiu jazdiť na horskom bicykli a išiel by na ňom aj do Chorvátska(môj prípad s pred 15rokov),žil by s prírodou a vnímal všetko okolo a mal krásne zážitky.Treba na to mať len odvahu,chuť a určite aj čas.Je to adrenalín a preto sa na takéto túry ľudia dávajú.
Niektorý majú mercedesi a sú frajeri,pohrdajú škodovkami a už by do nich nesadli.Ponáhlajú sa a chcú mať cestu rýchlo za sebou vyhladávajú dialnice,komforné cesty a možno by sa k moru najradšej teleportovali.Sú v strese,stále im niečo chýba,vadí im že sa nemôžu najesť v reštaurácii že neni po ruke voda na umytie a pod.
Ale mi máme skútre,niekto 50-ku a niekto 500-vku ale na tom nezáleží,ide o to čo najviac si užiť cestu a zajazdiť si.Ja mám PCX 125 a samozrejme že som mal kockatú riť,keď som prišiel z Bratislavi na Makarsku,ale na druhý deň ma to už šteglilo a vyrážal by som na ďalšiu túru trebarz do Dubrovníku.
Koncom augusta som bol s kamarátom Tomášom(Ostrava)na vysnívanej tour po Chorvátsku a to zo severu Pula až po juh Dubrovník(650km).To bol on,kto to plánoval a môj dávny sen to zdolať,týmto sa mu chcem za to poďakovať,že ma k tomu vyhecoval.Myslím že sa vôbec nenudil,a za PCX miestami ani nestíhal
samozrejme že na dialnici mal rýchlostnú rezervu aj keď PCX išiel na doraz a to 110km,ale na vedlajších cestách a v serpentínach sme si boli rovnocenný.Na magistrále z Rijeky až po Dubrovník sa aj tak nedá ísť rýchlo sú to samé zátačky a priemerná rýchlosť je cca 70km a nižšia.
V neposlednom rade je to nádherná cesta ktorú si treba užívať a pozerať sa na pravo kde je more a na lavo kde sú krásne hory.A takýchto ciest je tam vätšina,takže nejaké debaty o tom kto má jekého skútra sú bezpredmetné.Skôr by som dal do popredia zámer celej tour či to bude poznávačka alebo hltačka kilometrov,naháňanie času a robenie čas.rekordov.
Že takéto túry niesu pre salónných skútristov dokladám v serii fotografii.
1,druhá noc v pohodlí hotelového parčíku v Karlobagu ala bezdomovec
2,všetko možné na prežitie som mal v pcx,varič na kávu čaj a cestoviny
3,plánovanie dalšej trasy,v pozadí zaparkované skútre a asistentka ktorá sa práve sprchuje
Nová Duba - Igrane 3 noc
4,predmestie Dubrovníka,spánok pod olivami 4 noc
5,rozlúčková kávička u domáceho Joža 5 noc
druhá noc v pohodlí hotelového parčíku v Karlobagu ala bezdomovec.JPG
všetko možné na prežitie som mal v pcx,varič na kávu čaj a cestoviny.JPG
plánovanie dalšej trasy,v pozadí zaparkované skútre a asistentka ktorá sa práve sprchuje D Nová Duba - Igrane 3 noc.JPG
predmestie Dubrovníka,spánok pod olivami 4 noc.JPG[/attachment[attachment=0]rozlúčková kávička u domáceho Joža 5 noc.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.