Tipů a termínů na různé kratší i delší vyjížďky je zde celkem dost. Já bych měl jeden méně obvyklý - Bosna a Hercegovina. V srpnu jsem jel za kamarády do Podgory. Z Prahy na Vídeň, kolem Balatonu na Chorvatsko, Bosnou přes Banja Luku stále na jih opět do Chorvatska a přes Makarskou do již zmiňované Podgory. Měl jsem málo času a tak jsem to musel přeletět na jeden zátah. Přitom mě právě napadlo, že to chce více času a pořádně si to vychutnat. Myslím, že týden by mohl být dostačující. Trasa do Maďarska je přesun, kousek před Balatonem je na kopci parádní hrad. V Balatonu zase slušné koupání... Potom opět přesun, Bosna před Banja Lukou není nic moc, samá zástavba ale když se nespěchá... Dále už to je paráda, údolí řeky, nádherná příroda i silnice... Přidal bych ještě návštěvu Mostaru, ten za to určitě stojí. No a potom na Jadran, dal by se navštívit Dubrovník, a po pobřeží pomalu zpět. Tam je variant spousta a záleží jen na čase a náladě, to zatím moc neřeším. Je to tip pro někoho, kdo chce někam vyrazit ale nechce jet sám a nechce nadměrně utrácet. Když jsem to minulý rok projížděl, nejdražší benzín z celé trasy jsem tankoval v Česku. V Bosně je výrazně levněji než v Chorvatsku a to jak ubytování tak restaurace. Chorvatsko každý zná ale moře je tam parádní. Myslím, že se z toho nechá namíchat parádní vyjížďka
.