SF na cestách aneb krajskými městy za 48 hodin

Re: SF na cestách aneb krajskými městy za 48 hodin

Příspěvekod Richijan » 19 črc 2010, 19:45

Ciao 8)
Brááááávóóóó
Další doklad, že když se pro nějakou ptákovinu (můj první názor zcela ve shodě s Paulem - viz jeho příspěvek z 22.02.10) někdo nadchne, může z toho být nakonec bezvadná akce a výhledově i tradice.
Každopádně všechny účastníky obdivuju :shock: . Já o dovolené v tom vedru nebyl schopen prakticky ničeho. Ještě štěstí, že manželka taky ne :oops: . Díky nedělním přeháňkám (v Praze kam jsme se vrátili už po obědě) jsem se trochu zmátořil a mohl dnes vyrazit do práce.
O to větší uznání pro odvedený výkon trojici "tvrdého jádra" a zejména Mojdovi za naplánování a provedení celé akce.
Klobouk až na zem :wink:
_tmax.gif
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Raději o 1/2 hodiny déle, než o 20 let dříve.
Richijan je nick, křtěný jsem Richard Jan, kamarádi mi říkaj Richi, mailové adresy mám rischa@...., oslovení Ríšo nesnáším ;-[
Richijan

1000+

Reputace: 0
Bydliště: PRAHA 10 - Strašnice, GSM: 737 905 708, rischa@volny.cz
Skútr / moto: Yamasaki, Malaguti, 2x Runner, 2x T-max
Tuning / úpravy: Roadster Mazda MX-5 NBFL

Příspěvekod Mojda » 19 črc 2010, 19:48

Zdravím všechny „zapálené“ skůtráky napříč fóry.
Především musím říct, že mě strašně potěšil váš upřímný zájem o tuhle zajímavou akci. Něco takového tu ještě nebylo a byla výzva dokázat, nejen že to „v pohodě“ lze zajet, ale i zapojit do toho nějakým způsobem právě vás, skůtráky z celé země.
O půlnoci nás z Práglu přišla vyprovodit spousta lidiček, namátkou MikyMiky s Mílou, TomBoy, Janon, FunTom, Láďa, bělouš Huhu, Beryl, Káčko, Zuza, Jerry a asi ještě jiní. Samozřejmě nechyběli první jezdci Wiktor, Moto.joker, Frag a . Zbyňák nám udělal neskutečně sqwělá trička u příležitosti této akce ( viz foto ), takže každý hnedle věděl, co se děje. 1Mat1 na start nedorazil, ač deklaroval, že pojede celou akci – jeho smůla.

Vyjeli jsme z Čerňáku od McDonalda o půlnoci směrem východním na Kolín. V Pardubicích se k nám ve 2:00 hod. správně hlásili MíšaKačenka a MSedlík.
Zastávka v Hradci Králové proběhla v pořádku a v Holicích na obchvatu se ke karavaně nekompromisně přidali Miro11 a Gek. V Moravské Třebové se měl připojit ke karavaně i Repka13, jenže ho zradila technika, smůla.
V Olomouci na Horním náměstí se k nám, s půvabem sobě vlastním, nenápadně přidala Ohka, za malou chvíli Balcin a posléze i Mirsil. Jako poslední si přisedl starý muž s drápy šelmy, který dostal půllitrového Birella, aby na lidi ze SF nevzpomínal ve zlém. Morový sloup byl východem slunce osvětlen hodně romanticky, pořídily se dokumentační fotky a rozloučila se s námi Východočeská peruť, kterážto vyrazila na Svatý kopeček za duchovními záležitostmi. My ostatní vyjeli v určený čas na východ země.
Z Olomóce přes Opavu do Ostravy se jelo bezvadně a i když jsme nabrali menší zpoždění, čekali tam na nás „jacysi chachaři“, chci říct Dbar, Petridas, Motorr66, Nexík500, Sochor1 a Fiďa . Severomoraváci a Ostraváci zvlášť jsou srdeční lidé, takže pohoda největší. Petridas předal cenu výherci tipování na jeho závodnických stránkách, připili jsme si Birellem a po deváté hodině, kdy už slunce začínalo docela připékat, jsme vypálili do Nového Jičína, kde na nás čekal na pumpě Dodo na vínově červené mašině.
Ve Valmezu se odpojila jedna část severomoravské haluze a ve Zlíně, po odpočinku na střeše tzv. Baťova mrakodrapu v 16 patře i část druhá.
Horko už bylo vpravdě pekelné, takže jsme všichni sundali ze zpocených těl všechno zbytečné, namazali ruce spešl krémem ( díky Fragu !!! ) a vyjeli z Gottwaldova do Brna.
Věřte nebo ne, ale za sochu v Brně na Moravském náměstí jsme přijeli na minutu přesně, čili ve 14:20 hod.Tam už na nás čekal se svým skůtříkem G.man a že prý, kde jsme nechali Slapkyho a 1975ak ??? Čekali na nás ve Slatině, sto metrů od dálnice, my po té dálnici jeli jen několik kilometrů, abychom se dostali v pohodě do centra a my je neviděli a vysílačka taky mlčela !!!
Odjeli jsme k Červenému drakovi u Lužánek, kde už jsme byli očekáváni vrchním profesionálem ( profík ze starší školy !!! ), usazeni venku do stínu a obslouženi k naprosté spokojenosti. Po telefonátu přijeli za chvíli i Slapky a 1975ak. Na Františkovi bylo vidět, jak je z toho horka úplně hotový ( to ostatně na každém ). Jídlo v tomto restaurantu bylo naprosto sqwělé, takže kdo zavítáte do Brna, zajděte tam a určitě budete hodně spokojení.
Po obědě bylo jasné jen jedno : žádná další jízda, jen lehnout, na chvíli usnout ….. !!!
Jenže nic takového není možné, takže mančaft auf, startovat, odjet na Moravské náměstí udělat povinnou fotku a odjezd na jihozápad. Na Moravském náměstí se s námi rozloučili Mirsil a G.man. Francois Slapky a 1975ak s námi pokračovali směrem na Třebíč. Jakmile se před Třebíčí rozloučili, ujeli jsme snad 100 metrů a začalo pršet. Za chvíli se přidaly i kroupy a docela brutální vítr ,takže by se dalo říci, že "jízdní pohoda nebyla úplně stoprocentní" !!! V tu chvíli nás bylo pět : já, Frag, Ohka, Balcin a Wiktor. Zastavili jsme na chvíli pod úzkým mostkem, pod kterým tekla hodně teplá voda, takže si v ní Frag hřál nohy a přemýšleli, jak dál. Po chvíli déšť trošku polevil, takže jsme se rozhodli opět vyjet a samozřejmě, po 100 metrech to znovu začalo. Stmívalo se , my dojeli do Jihlavy na náměstí, ale protože jsme byli už dost vyřízení, proto nikdo zaboha neví, kolik bylo hodin. Vyfotili jsme se za bojovými zástavami ( Janowa jsme fakt bohužel nikde nezahlédli ) a vyjeli vstříc temným obzorům ( které tam někde určitě byly ).
Dojeli jsme někam ( těžko říct kam, protože nebylo moc vidět přes déšť a tmu ) a vedeni základní myšlenkou, že v kempu stavět za tmy a deště stan a jít mokrej spát je na draka , zavolal Frag své tetě, aby se pokusila zajistit nějaké vhodnější ubytování. Jeli jsme do Pelhřimova a po telefonátu tetě do Jindřichova Hradce, kde na nás čekaly dva pokoje v rodinném domě. Paní domu dokonce dala auto ven z přístřešku, abychom si mohli dát scooty do sucha. Pak samozřejmě dát sušit věci,sprcha a horké kafe nebo čaj. Vyřídit spoustu SMSek, domluvit se s Gullwingem, který v podvečer dorazil do kempu Komorník, kde jsme původně měli přespat my. Pak už konečně zalehnout a nabrat síly na neděli, která určitě snadná nebude.

18.7.2010 NEDĚLE
Ráno jsme vstali poměrně časně, pracně se dali dohromady, zavolali Fragovi, který chrápal u tety, aby nechrápal a okamžitě přijel. Domluva s Gullwingem , co a jak, sbalení, rozloučení s Ohkou, Balcinem a paní domácí, načež i přes lehký deštík odjezd. Na výjezdu z Jindřichova Hradce na nás počkal Gullwing a pokračovali jsme společně na České Budějovice. Těsně před Budějicemi na nás čekal Hank se svým Kymčákem 500 a jelo se do centra. Nezbytné focení a pokračovat na Strakonice a přes Klatovy na Plzeň. Naštěstí už nepršelo, takže vlastně pohoda. Před Klatovy se na nás vyřítil Míra s Evíkem a rychlou jízdou nás doprovázeli na Plzeň, kde jsme u borského kriminálu udělali fotku u cedule označující začátek města. Tam jsem měl namále, protože se tam zničehonic prudce v zatáčce zabrzdilo právě kvůli focení, já musel vzít hodně ostře za brzdy a ten smyk viděl nejlépe Míra, který jel za mnou. Rossi by záviděl. A klasika : focení, hledání hospůdky na oběd ….. atd. No.
Na výjezdu z Plzně na nás u kruháče čekal Jirka s T-Maxem a vyrazilo se chutě na Karlovy Vary. Onen Jirka nevěděl zhola nic o jízdě v koloně, ale naštěstí to brzy pochopil a snažil se jet tak, jak se má. V zatáčkách dával skoro pokaždé pro jistotu nohu dolů i když jsme jeli docela pomalu. Řekl bych, že mu jízda s námi leccos dobrýho ukázala a to je určitě potěšující, ne ?
V Karlových Varech u hotelu Thermal se udělaly fotky, zbytek mančaftu se s námi rozloučil a my zůstali sami jako sirotci.
Do Ústí nad Labem jsme dojeli se značným předstihem, protože jsme mohli jet konečně tak, jak jsme sami chtěli, to znamená, poměrně svižně. Věděli jsme, že asi kilometr od města na nás má čekat Kaaduh, ale neměli jsme mapu a GPSka nám nic moc nepomohla. Frag ještě volal domů a chtěl info, jestli si Kaaduh mezitím nenapsal do podpisu telefon, ale nic. Prostě trošku smůla a hodně taky udělala únava a chuť to celé porychlit a dorazit domů v normálnějším čase. Dali jsme na Lidickém náměstí kafe, pofotili a adios přes Děčín na Liberec.
Musím říct, že cesta na Liberec byla opravdu luxusní a pochopil jsem, proč tam Polda rád jezdí. V Liberci zase dokumentační klasika a kafe na pumpě a už začala být docela zima ( asi i z únavy ), proto jsme zvolili zrychlený přesun do Práglu po dálnici.
Fotka „vstupní“ cedule, Václavák, fotka u koně, přejezd ke stánku s klobáskami, kde na nás čekal náš Fispe, jídlo, rozlučka a hurá domů !!!

Veškeré fotky jste už viděli a řekl bych, že celá akce byla, až na pár „maličkostí“, snad docela podařená.
Chci vám všem upřímně poděkovat za podporu i za aktivní účast !!! DÍKY MOC !!!
Poděkování patří ovšem zejména Fragovi a Wiktorovi, kteří byli celou cestu naprosto sqwělí parťáci a bez nich by to vůbec nebylo ono :P !!!
PS : Příští rok bychom to mohli vzít opačným směrem, co říkáte ??? :twisted:
Naposledy upravil Mojda dne 21 črc 2010, 12:46, celkově upraveno 3
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla...
Mojda

1500+

Reputace: 246
Skútr / moto: mrňavá Aprilka

Příspěvekod FRAG » 20 črc 2010, 07:34

Predem se omlouvam za kvalitu nekterych fotek.....
FRAG

250+

Skútr / moto: B650EXEK5
Tuning / úpravy: AA500-Prodano

Příspěvekod Pavel » 20 črc 2010, 08:24

No chlapi, všechna čest..
Na rovinu jsem se s Wictorem bavil před akcí a měl jsem tak trochu černé názory že to bude pěkný záhul a nedáte to. Ze své zkušenosti znám detailně plánované akce, kde se vždy ukáže nějaký ten velký problém. Ale vy ne, vy si to prostě dáte podle plánu a klidně si to střihnete. Tím víc Vám všem uděluji svůj obdiv a uznání ( to je taky to jediný co můžu udělit páč řád zlaté vařečky nemám) :-)

Každopádně chlapci velké uznání.
Naposledy upravil Pavel dne 20 črc 2010, 09:24, celkově upraveno 1
Non-stop tel.: 608313999,
A ten znáte? Jak se pojišťovák a garážová lady na skůtříku svezli?
Pavel

Prodejce/servis

Reputace: 34

Příspěvekod ohka » 20 črc 2010, 11:37

Mojdo, pro doplnění, z Jihlavy jsme odjížděli přesně podle plánu, protože mám čas na fotce, kterou jsem dělala než jsme nasedly na skútry a to je 18:30. 8)
Zastavte svět, chci vystoupit !
mobil: 608 804 300 , 608 465 787
ohka

1000+

Skútr / moto: MBK Skyliner 250

Příspěvekod FRAG » 20 črc 2010, 13:57

Ohka: To jste nesli ani do mesta? Jste byli pekne zavrtany v pelechu co? :-)
FRAG

250+

Příspěvekod janowo » 20 črc 2010, 23:01

Podle plánu měl být příjezd do Jihlavy v 18.30,a odjezd v 19.00.Přitom čas odjezdu měl být dodržován.Ale v celku o nic nejde,pouze jsem přemýšlel jestli se vám nic v té slotě nestalo.
janowo

250+

Skútr / moto: Yuki 125 spree,Yamaha x-max 250
Tuning / úpravy: trochu karbon.folie po pádu

Příspěvekod FRAG » 21 črc 2010, 06:51

No on byl odjezd v 19:00, ale uz od cedule :-)...ne popravde v Jihlave toho bylo uz celkem dost. Fotky jsou rozmazane, protoze to fotil mistni jouda a vsichni jsme byli promoceni na kost. Takze jsme upalovali nekam prenocovat...coz bylo take dost nejiste kde.
FRAG

250+

Příspěvekod ohka » 21 črc 2010, 07:46

FRAG píše:Ohka: To jste nesli ani do mesta? Jste byli pekne zavrtany v pelechu co? :-)

Máš pravdu, už jsme nikam nešli, protože pořád pršelo, ale domluvili jsme se, že si tam někdy zajedeme znovu a vše si v klidu prohlídneme. Však je to kousek :wink: :P
Nějak jsem opět přehodnotila vzdálenosti a kolem komína už pro mne není 100 , ale 200 km. :lol:
ohka

1000+

Příspěvekod ohka » 21 črc 2010, 07:58

FRAG píše:No on byl odjezd v 19:00, ale uz od cedule :-)...ne popravde v Jihlave toho bylo uz celkem dost. Fotky jsou rozmazane, protoze to fotil mistni jouda a vsichni jsme byli promoceni na kost. Takze jsme upalovali nekam prenocovat...coz bylo take dost nejiste kde.

To je pravda, protože ještě se chvilku telefonovalo a pátralo po spaní, takže ten čas odjezdu od cedule určitě tak nějak bude, takže bez obav. Itinerář byl dodržen. :wink:
ohka

1000+

Příspěvekod ohka » 21 črc 2010, 08:01

ohka

1000+

Příspěvekod FRAG » 21 črc 2010, 08:20

:-)
FRAG

250+

Příspěvekod FRAG » 21 črc 2010, 08:26

Jeste bych chtel doporucit ubytovani
http://www.ukolaru.cz/
FRAG

250+

Příspěvekod Mojda » 21 črc 2010, 12:53

Všechno bylo řečeno, všechno bylo odjeto, všechno bylo zkopírováno, takže snad už zbývá jen říci nahlas to "ukončovací" slovo : AMEN !!! :P
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla...
Mojda

1500+

Reputace: 246
Skútr / moto: mrňavá Aprilka

Příspěvekod quinn » 04 srp 2010, 12:38

Mojdo,

bohužel 2x ne.

1. Už zase od dubna nemám stroj. Rozpadlo se ojniční ložisko, vysypalo se do motoru a např. vzalo s sebou i olejovou pumpu. Darda.

2. Nevím, zda jsem změkčilý, ale jízda na víc než cca 30 km zaručeně končí totální neschopností si sednou na zadek. Proč, to nevím, myslel jsem, že přivyknu, ale během mých krátkých časových úseků, kdyjsem jezdil, jsem nepřivykl. Začíná to tím, že se na sedačce začínám vrtět, pak to začne bolet a já se těším na přerušení jízdy. Jet takhle "na dálku" by mě asi odrovnalo...

Ale i tak díky za pozvání, je to milé.

Quinn
Quinn
quinn

50+

Skútr / moto: Yamaha Majesty 250 '2003
Tuning / úpravy: krásnej novej výbrus a s ním všechny ty gumičky a variátor J-Costa... Jezdím!

PředchozíDalší

Zpět na Reporty 2010

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek