Tak, jsem doma !
Náš kamarád mrokar založil téma „Slapky okolo České republiky, ale tím mě téměř usvědčil ze lži . Protože jsem, po úvaze, svůj plán poněkud pozměnil. Proto jsem si akci pracovně nazval
Dobývání Západu.
A tak, abych to téma příliš nerozšiřoval a vyhnul se vlastní ostudě, píšu do tématu nového.
Důvody pro změnu plánu byly především tyto:
-R1max si splnil jen půlku svého snu a za týden najel cca 1200 km
- také jsem plánoval jen týden a nevěřil jsem, že bych urazil více km. Věděl jsem, že pojedu po špatných cestách a každých pár metrů budu stát kvůli pořízení obrázku
- zdravotní problémy s bolavými zuby
So 12.7.
Naložil jsem zavazadla na scoota. Přestože jsem jako mouka vstal v 6:00 hodin, než byla snídaně, káva, několik cigaret před cestou, podařilo se mi vyjet až v 9:00 hod.
Nikam jsem nespěchal.Sluníčko svítilo a já se těšil. Pojedu přece známou cestou. Máňa si to krásně broukala a já s klidem v duši líznul jih Brna a už jsem směřoval na Ivančice.
Když jsem se, kvůli opravě mostu, prokličkoval Ivančicemi a „hrnul“ si to k Mor.Krumlovu. Koukám neohroženě kupředu. Blikají proti mně lampičky dvou strojů. Zdravíme se a až po projetí jsem si všiml modré vlaječky skutrmota – to musel být Bumbec! Moje podezření bylo zanedlouho potvrzeno SMSkou tohoto našeho kamaráda!
Pokračoval jsem známou cestou do Slavonic. Jarda byl doma, tak jsme prohodili pár slov, vypili kávu a já mohl pokračovat.
Ve Starém Městě pod Landštejnem jsem si vyfotil sestavu nějakých přátel vojenských veteránů, kteří někam směřovali:
Mnohá vozidla z těch veteránů pamatuji ještě „v záběhu“, tak mě až tak moc nezajímala. Vypnul jsem navigaci (stejně jsem ji v těchto částech cesty měl jenom jako parádu a přesné měřidlo rychlosti) a odbočil jsem ze státní silnice vlevo do bývalého zakázaného pásma. Už jsem tudy jel potřetí v posledních dvou letech, ale tyto kouty si nemůžu nechat ujít.
A tak jsem se tudy pěkně, sice po mizerných cestách (ale měly být ještě horší), prokličkoval do Nové Bystřice.
Tam je to civilizované, tak honem zase k hranici! Obce Nový Vojířov a Sedlo jsou také to pravé!
Dorazil jsem do Staňkova, části městečka Chlum u Třeboně. Sedím, piji kávu a přemýšlím. Je kolem 17:00 hodiny, sluníčko pálí, je možné, že z toho zaprší. Postavit stan, nebo jet dál...
A tak jedu dál. Českými Velenicemi mě navigace několikrát protáhla. Třikrát jsem projel kolem téže „sociální pracovnice“, která mi pokaždé přátelsky zamávala (ne,nezvala mě na kšeft, od kterého by stejně cukla, až bych si sundal přilbu a ona viděla suchou hubu a šedivý vlas)! Po natankování benzínu jsem se vykvákl na navigaci a pokračoval do Nových Hradů.
V Nových Hradech jsem ale navigaci zase pokorně zapnul. Stalo se, že jsem si přesně už nevybavil cestu do kempu Veveří, který ale byl jen cca 2 km daleko. A bouře nad hlavou!
Stan jsem stavěl v rychlosti už v počínajícím dešti. Protože bylo silně zataženo, nevšiml jsem si kde zapadá slunce a kvůli tomu jsem porušil zásadu stavět stan tak, aby mi ho hned ráno mohlo vysušovat vycházející slunce. Ráno sice „zoncna rumplovala“, ale jen chvíli. Nová mračna se hrnula! Slunce se sice snažilo, ale vzduch byl natolik nasycen vodou, že veškerá sušící snaha byla marná!