Vloni jsem si kupoval taky jetého X-MAXe 400. Byl rok starý, původ ČR, se servisní historií, po prvním majiteli, najeto 2 200 km, výfuk Akrapovič, originální držák kufru, originál kufr (50 l), rozšiřující lemy, nášlapy, dodělaná zásuvka. Dával jsem za něj 136.500,- Kč a oproti novému jsem na něm ušetřil asi 60 tis. Kč. To mi přišlo slušný. Pokud ten inzerovaný má opravdu najeto to, co prodejce uvádí, tak si myslím že je za dobrou cenu. Jsem přesvědčený, že 4 tis. km na něm poznáš. Zarážející je spíš to, že ten inzerát je tam dlouho, že skútr nemá servisní knížku a že ani v zahraničí nemají důvod zbavovat se bezproblémových strojů pod cenou. Když koukneš na
http://www.mobile.de tak zjistíš, že v cizině jsou motorky dražší než u nás. Z fotek je ještě patrný, že bude škrábnutý kryt výfuku. Nic překvapivého, protože ten originální výfuk tam hrozně vyčnívá. Neřešil bych ani škrábance na zrcátkách nebo řidítku. Za relativně příznivou cenu koupíš nové originály. Takové provozní věci, zejména s ohledem na váhu skútru, se stanou opravdu hned. Pokud ho chceš, neváhal bych a vypravil bych se na něj podívat. Na místě uvidíš sám. Držím palce a přeji ať dobře vybereš..