Yamaha X-max 250 - je to normální?

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Yamaha X-max 250 - je to normální?

Příspěvekod parizek » 16 říj 2013, 21:55

Ahoj chlapi,
mam vyhlidnuteho Xmaxe. Spoustu jsem toho uz precetl, takze co se ocekavani tyce, snad vim do ceho jdu.
Moje otazka je spis na samotne chovani skutru. Je normalni, ze je pri rozjizdeni slyset jakoby byl volnejsi remen ? Tezko se mi to popisuje, je to jakoby lehke cvakani remenu pri nizkych rychlostech, kdy zacina zabirat variator. Bud chvilicku pri rozjezdu nebo pri plynulem popojizdeni v konstantni rychlosti, kdyz jen lehce pridam.

Omlouvam se za hloupou otazku, doted jsem jezdil jen na vetsich masinach a tam tohle neni :-))

Diky, p
Naposledy upravil KYBLOS dne 16 říj 2013, 23:45, celkově upraveno 1
Důvod: Přesunuto do správné sekce
Yamaha Xmax 250 - 2011
Sachs SpeedJet 50 - 2012 - manzelky vcela
Honda TRX400EX
parizek

25+

Reputace: 4

Re: Yamaha X-max 250 - je to normální?

Příspěvekod anitka » 17 říj 2013, 12:06

Ahoj.

Jestli Tě odradil od koupě ten zvuk, co tady popisuješ, tak je to škoda. Nemá s řemenem nic společného. Stačilo říct a ukázal bych Ti přímo ten kus blatníku, který to dělá. Je to dané konstrukcí X-MAXe a komu to vadí, může to něčím podložit (alespoň tak to řešily uživatelé zde na fóru).

Bavili jsme se akorát o tom pocukávání, když skútr brzdí motorem při nižší rychlosti a přidá se plyn. To je prostě variátor s odstředivou spojkou. Zvuk s tím ale nesouvisí, to dělá volně položený plast, který cvaká nejen při této vibraci, ale i na dlažebních kostkách a podobně. Nenapadlo mě, že myslíš tím volným řemenem tohle. :)

Za ten skútr dám ruku do ohně a mám i veškeré doklady z autorizovaného servisu, kdy bylo co měněno, takže bychom tam dohledali případně i ten řemen, který se po určitém nájezdu mění. Neznám interval, tak nevím, kdy to bylo, ale vzhledem k pravidelnému autorizovanému servisu předpokládám, že tam nic zanedbaného nebude.

Jsi možná až příliš opatrný. Navíc se znáte s Michalem, tak bych si ani žádný podraz nedovolil. :mrgreen:

Martin
anitka

50+

Reputace: 0
Skútr / moto: Suzuki B400 Z K8 (Krkavec)

Re: Yamaha X-max 250 - je to normální?

Příspěvekod josuk » 17 říj 2013, 15:46

kdyby se přecejen jednalo o jiný skútr, tak tě mohu povzbudit, že můj x-max rachotí vepředu: tlumiče jak kdyby tam bylo plastový chrastítko, zastudena chrastí variátor při rozjezdu a nově mi občas chrastí asi ložisko vzadu, pro změnu zatepla. (najeto 14) v servisu to nevidí, resp. neslyší, dramaticky, tak se s tím smiřuju, že to prostě chrastí, jako asi každá správná hračka. :D
josuk

1000+

Reputace: 597
Skútr / moto: zimní X Max 250 a Honda ADV 350
Tuning / úpravy: na zimu deka a zimní gumy

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek