[quote=pntr][quote=Mefisto]2pntr: To nebyl pretisk z vyhlasky, ale ze stranek
www.novapravidla.cz ve vyhlasce je to stejne, proste jak se driv daval atomaticky k B AM tak je to dnes obnoveno.
Jinak pokud jsi se na to nekde ptal co ti rekli o te motorce do 25kW?[/quote]
Prave to "obnoveno" jak rikas sem si myslel taky a rekl ze ne.
Ty kWaty me taky zajimaly, protoze sem to doma pocital a vychazela me docela slusna kubatura co by se s B dala ridit. Na to me odpovedel, ze hlavni vec je to cos tam uz ty nezkopiroval a to odvolani na prvni body (s výjimkou vozidel uvedených v odstavcích 2,3 ) Coz je, ze nesmis ridit motorky ktere spadaji do kategorie A,A1. A ty kW to v urcitych pripadech maji dal omezovat (presnej pripad nerekl). A protoze Ceska Republika ma v zakovech same dodatky, tak i tento zakon ma dodatek, kde se uvadi, ze se skupinou B muzes ridit max 40 ccm a 45 km/h. Pak uz se semnou dal moc vybavovat nechtel a dodal jen, ze automaticky 50 ccm davali do doby dokud to vydavali policajti, ted kdyz uz to ma nastarosti urad, tak uz to nedavaji a pokud to nekdo nema v RP zapsane, tak ma smulu.
Me to osobne netrapi, protoze mam A neomezene, ale chtel sem pro moju koupit nejake pade a protoze delala ridicak uz za doby kdy to vydava urad, tak ma smulu. Jak me rekl, tak s B muze ridit akurat nejake to motokolo, nebo jak jsou nektere ty jednoskoky co maji obsah 25 ccm, ale to uz se snad ani nevyrabi.
Jak uz sem rikal, nechci se snikym hadat. Jen rikam co jsem zjistil a co me bylo receno na odboru dopravy.[/quote]
Tak mi vysvětli proč je na novapravidla napsano že není třeba skupiny AM???