Díky moc kluci za gratulace, od čtvrtku mám moto přihlášenou na sebe, takže teď začíná řešení povinného ručetní, jelikož mi majitel nechal ještě 14 dní než ho zruší a já zařídím nové. Musím ještě prozkoumat, kde ho udělat, jelikož nemám žádné bonusy (auto mám povinné na tátu, který tam měl plný bonusy) takže přemýšlím, že bych hodil na jeho bonusy i moto. Údajně se prý totiž bonusy z moto nedají využít posléze na auto. Což mě mrzí a nevím kdy konečně začnu ty bonusy sbírat, ale platit 1200kc a 400kc za povinné je celkem rozdíl. Máte nějaké rady u koho nejlépe sjednat nebo nějaké pojišťovácí agenty či tak něco ?
Helmu ještě také řeším, díval jsem se na Sharp testy a cenově výhodná se mi jeví MT Thunder (4 hvezdicky) a MT Revenge (5 hvezdicek). Už jsem si byl i nějaké helmy zkusit, ale bohužel tyhle dvě tam nebyly. Koupil bych ji klidně přes net, ale jak jsem byl v Bikers Crownu a Motoshopu, tak jsem zjistil, že velikost není všechno a každá helma stejné velikosti mi seděla jinak, takže to chce opravdu zkoušet a až pak třeba objednat z netu. Přítelkyně zase nechce integrálku, ale otevřenou, ty ale Sharp netestuje a nevím co je kvalita a co je shit. Nějaké testy jsem na netu našel, ale byly staré a tím pádem celkem mimo dnešní nabídky. Začal jsem o té otevřené uvažovat také, ale jak říkám, nemůžu se dopídit toho jakou.
Motozámek řeším ještě zatím přednostně. Nejsem rozhodnutý jestli řešit řetěz, viděl jsem zatím Oxford, Luma a Tokoz, ještě sem neviděl Abus co se píše, že je nejkvalitnější. Plus ještě si říkám jestli by nebylo lepším řešením a také skladnějším a účinějším koupit zámek na kotouč s alarmem. Nejlepší by bylo koupit oba, ale to případně časem, teď se rozhoduju teda mezi řetězem a kotoučem s alarmem. Taky jsem koukal na zámek Tokoz za 490kc co měli na shopu, Xenu sem ještě neviděl, ale na netu stoji kolem 1300kc tak si říkám co Vaše zkušenosti. Taky je tam dost velký cenový rozdíl. Jinak moto normálně garážuji, takže přes noc nikde stát nebude, zámek potřebuji na odstavení před kanclem po dobu co budu v práci.
Máte pro mě nějaké rady a osobní zkušenosti ?