Výběr většího skútru do města pro 2

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Výběr většího skútru do města pro 2

Příspěvekod K!NG » 01 kvě 2015, 10:11

Zdravim,

stale hledam vhodny skutr. Prosim o zkuseny pohled a rozbor techto dvou inzeratu :

co rikate na toto kymco : http://motorky.bazos.cz/inzerat/4726061 ... -Kymco.php
a tuto yamahu : http://motorky.bazos.cz/inzerat/4676263 ... kladem.php

Dekuju
K!NG

50+

Reputace: 6
Skútr / moto: Yamaha X-MAX 400 White, rv. 2016

Příspěvekod mk-tec » 01 kvě 2015, 11:25

Co ti na to říct. Hrušky a Jablka - každý z jiného těsta.... Yamaha je trochu menší, X-Citing větší a mohutnější a zcela jistě pro jízdu ve dvou pohodlnější. Neznám však specifické neduhy těchto dvou konkrétních motorů. Pročti si důkladně vlákna o nich, zjisti spotřebu, servis, úkony, servisní intervaly apod. - zkrátka načerpat co nejvíce informací. Pak bych se šel na ně podívat, zjistil historii a v neposlední řadě bych je projel. Každý je jiný a proto by to chtělo asi s někým, kdo podobný stroj má... Když se na to však dívám, Yamahu měl někdo, kdo je cestovatel a opatřil je cestovním plexi - kdežto Kymco, i když je mohutnější, má sportovní střih, zkrácené sportovní plexi - menší ochrana proti vlivům počasí a i pro spolujezdce, takže by bylo nutno dovybavit - pokud ovšem např. majitel nepřikládá origo plexi (pokud se však nejedná již o plexi z výroby, což by odpovídalo přídomku "R"). Yamaha je menší a obratnější pro jednoho, no na delších cestách ve dvou už méně pohodlná... zase je spolehlivá. Zase když nad tím zauvažuješ - brzy zjistíš výhody skůtru a pak se ti může stát (jako většině z nás), že jsi mohl jen trochu a přidat a mít už ten větší a nemusíš znovu řešit stejné dilema...taky jsem si tím prošel.

...toto s musíš ty srovnat a rozhodnout a nečekej objektivní názor na zcela dva odlišné stroje... já bych ti například doporučil - však vidíš, co mám - a to byla moje volba. Burák v této modifikaci se též vyráběl i v kubatuře 250, ale nevím, jestli ho tady seženeš... a ve dvou je 400 dostačující, někdy mi i trochu výkonu chybí...zkusil bych mrknout i na Majesty 400 nebo Piaggio X8, X9, X Evo, Aprilia Atlantic... v kubatuře 500 (shodný motor Master) - pokud jsi v cenové hladině kolem 40-ti tisíc, určitě jde vybrat lépe, než zmíněné dva stroje. Neupřednostňuji žádný z těchto, jen dávám tipy...

...toť je má zkušenost a můj náhled na situaci. Ale každý má jiné priority a měřítka a musíš si to rozhodnout právě jen TY. Nerozhoduj se jen designem, ale objektivně si posuď své priority - ono stejně ten, co si vybereš, ti přiroste k srdci, ať je takový nebo makový, neboť pro tebe bude mít to kouzlo, pro které jsi si ho nakonec vybral a i pro někoho ošklivější může být v tvém pohledu právě zajímavý...

Tak, a jsi tam, kde na začátku... Šťastný výběr.
mk-tec

250+

Reputace: 9
Skútr / moto: Bylo: SUZUKI Burák 650 Exe K12
Tuning / úpravy: Je to v plné náloži včetně všemožných dodělávek - takže není třeba

Příspěvekod K!NG » 01 kvě 2015, 11:56

Díky za názor. Co se týče Kymca, připadá mi nějaká podezřelá ta cena. S pánem sem mluvil, vypadalo to, že řekl narovinu co a jak se se skútrem má. Říkal, že má trochu podřený levý bok, když se mu svalil na zem. Údajně je servisovaný, je tam vyměněný olej a filtry, jediné co je tak údajně cvakají řídítka při přejetí nerovností na cestě. Vlákna o těch modelech mám přečtené, ovšem třeba problém s řídítky sem nikde nenašel, stejně tak nevím kde zjistit servisní úkony a jejich ceny.

Co se týče X-city tak je to dovoz z Itálie, údajně jezdí velmi hezky motoricky je bezvadná, jsou i nějaké doklady ze servisu, takže kilometry by mohli sedět dle vyjádření, avšak doporučil pán vyměnit olej a zkontrolovat rozvody, že se to v těchto kilometrech doporučuje. Jinak drobná kosmetika v podobě škrábanců, ale bouraný prý není a řídítka jedou rovně po puštění za jízdy.

Toť vše co o nich vím a teď nevím jak to zkouknout a prověřit zda je všechno tak jak má být a nevím na koho bych se mohl obrátit s pomocí. Kolik zhruba stojí v servisu kompletní diagnostika a prohlédnutí skútru bez měnění dílu, vyloženě omrknout co je potřeba udělat ?
K!NG

50+

Příspěvekod K!NG » 05 kvě 2015, 13:43

Tak jsem se nakonec dockal a koupil Yamahu X-City 250, 2007, najeto na tachu neco pres 26tis, je to sice italka, ale prvni cesky majitel ji po koupi dal peci a vymenil vse co bylo potreba, navic je moc hezky lak a nema na sobe sramy po padu ci havarii, jedine co se mi nelibi na vzhledu je takovy trochu zrezly vyfuk, vypada to nehezky k te cerne barve, lakuje se to nejak nebo co se s tim dela ? Je k ni nastesti i velky original kufr yamaha kam se vejdou 2 helmy takze to trochu nahrazuje mene mista pod sedackou a taky velke plexi vcetne krytky rukou. Ted jeste dotahnout prepis, poridit zamek a helmu a muzu jezdit.

Jinak prvni cesta z Mlade Boleslavi byla opravdu na pohodu, pri plnem plynu to jede po rovince ci lehce do kopce tachometrovych 130 km/h, coz je asi vzhledem k velkemu plexi normalni, kazdopadne pres to v horni casti absolutne nefouka, jen trochu na nohy, takze mozna casem dokoupim ty rozsirovaci plasty jestli to jde i na x-city.

Otazecky mam nejake taky a to k vymene oleje, kolik km je interval 6000 nebo 3000 ? Jaky zamek byste doporucili a jakou cenove dostupnou helmu nejlepe kolem 3tis kc ? Jak je to s klickama, mam 2 cerny a jeden cerveny od kufru ale nemam nejaky ten servisni, jak vubec zjistim jestli ma immobilizer nebo je to obyc klicek ? Pridavam foto, ale zatim jen jedno, jelikoz je potreba ji dat trochu do pucu :)

ImageUploadedByTapatalk1430826108.315358.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
K!NG

50+

Příspěvekod Vratas » 05 kvě 2015, 13:55

Na zrezlý výfuk jsem hodně četl, že se po důkladném odstranění rzi používá barva na kamna. Když už jsi nakousl tu rez, tak projdi motorku i v těch méně viditelných částech a zkontroluj to. U Italů bývají na některých dílech rezavé tečky a pórky, které je vhodné případně odstranit včas.

Interval na olej je 3000km a na přilbu se podívej do Bonmoto.cz, mají tam teďka výprodeje přileb HJC za super ceny.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod medved.m » 05 kvě 2015, 13:58

Co bys ještě pucoval? Na fotce vypadá docela vypucovaně :roll: Gratuluji!

K!NG píše:Ted jeste... poridit helmu a muzu jezdit.
Jinak prvni cesta z Mlade Boleslavi byla opravdu na pohodu...
To's snad jel "první cestu z MB" cvičně bez helmy? :mrgreen:

jakou cenove dostupnou helmu nejlepe kolem 3tis kc ?
Záleží přeci trochu na tom, jakou preferuješ. Super integrálku ani výklopku možná za 3000 neseženeš, otevřená bude za ty peníze super každá.
Mě se třeba líbí http://www.bonmoto.cz/kenny-prilba-jet-urban-eight/, ale nemají už mou velikost.
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Výběr většího skútru do města pro 2

Příspěvekod K!NG » 05 kvě 2015, 13:59

Super prispevek omrknu, diky. Existuje nejaky servisni manual jak se co rozebira i na x-city ? Na x-maxe sem to myslim nekde zahledl kdyz sem procital to dlouhy vlakno. Jinak k te rzi, kdyz najdu nejake tecky, jak se to osetruje ? Normalne technickym benzinem ?

Jinak pucovana nebyla a po ceste sem nachytal spoustu musek tak si prvni myto co nejdrive vychutnam :) helmu mam ale je crossova se stitkem a mam ji uz od 14ti takze je mi ponekud mala, takze helmu urcite potrebuju, bez toho nevyjedu leda tak do obchodu coz mozna nevydrzim ani dnes ikdyz jeste nemam papiry na zncce uz prece je :D
Naposledy upravil K!NG dne 05 kvě 2015, 14:03, celkově upraveno 1
K!NG

50+

Příspěvekod Vratas » 05 kvě 2015, 14:02

Technický benzín a trocha práce by měli zabrat.

Manuál ZDE
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod HonzaR » 05 kvě 2015, 16:17

Tak gratulace, hlavně, ať Yamaha seká latinu! :)
z ho*na bič neupleteš...
HonzaR

1500+

Reputace: 219
Skútr / moto: Suzuki V-Strom 800 /SE

PříspěvekTento příspěvek již byl smazán kým verny v 05 kvě 2015, 16:33.
Důvod: chyba

Příspěvekod verny » 05 kvě 2015, 16:34

K!NG píše:Tak jsem se nakonec dockal a koupil Yamahu X-City 250, 2007,...

Tak gratuluju. Vypadá pěkně. Hodně šťastných kilometrů.
Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla motorky... :-)

Obrázek
verny

25+

Reputace: 0
Skútr / moto: Yamaha Versity 300;Honda Deauville;Yamaha FJR 1300

Příspěvekod lzqpmt » 05 kvě 2015, 18:26

Gratuluju k x-city. Výfuk jsem nastříkal černým sprejem na výfuky, měli ho v Hornbachu (po demontáži těch stříbrných deklů) Ohledně servisního červeného klíče, už se to tady řešilo. Pokud se blokne immobilizer, už to nepůjde rozchodit a musí se přemostit. Olej se mění po 6 tis. Variátor, válečky, spojku si jen zkontroluj, jestli to předchozí majitel opravdu měnil. Pokud jde o nájezd km - 26 tis za 8 let je nějak málo, já to najedu za 2 sezony. Jak vypadá zadní brzdový kotouč? No a to veliký plexi je věc vkusu, já to loni řešil taky, a došel jsem k závěru že s tím originálním to vypadá nejlíp.
Kdysi Babetta 210, Yamaha FS80SE, Yamaha Virago 1100, Yamaha x-city 125
Piaggio Mp3 500 LT sport Obrázek
Suzuki DL 650 V-Strom Obrázek
lzqpmt

100+

Reputace: 11
Skútr / moto: Piaggio Mp3 500 LT sport /Suzuki DL 650 V-Strom

Příspěvekod Mohy 125 » 05 kvě 2015, 19:18

medved.m píše:Co bys ještě pucoval? Na fotce vypadá docela vypucovaně :roll: Gratuluji!

K!NG píše:Ted jeste... poridit helmu a muzu jezdit.
Jinak prvni cesta z Mlade Boleslavi byla opravdu na pohodu...
To's snad jel "první cestu z MB" cvičně bez helmy? :mrgreen:

jakou cenove dostupnou helmu nejlepe kolem 3tis kc ?
Záleží přeci trochu na tom, jakou preferuješ. Super integrálku ani výklopku možná za 3000 neseženeš, otevřená bude za ty peníze super každá.
Mě se třeba líbí http://www.bonmoto.cz/kenny-prilba-jet-urban-eight/, ale nemají už mou velikost.

přesně tuhle přilbu mám rok a pul a mohu jen a jen doporučit... :wink: I přežila se mnou havárku. Dokonce i z Bonmota
Naposledy upravil Mohy 125 dne 05 kvě 2015, 21:17, celkově upraveno 1
Moto: 04/2014 - 10/2016 - Kymco Downtown 125ccm
10/2016 - ???? - Piaggio MP3 400i LT 2009 Akrapovič
Mohy 125

500+

Reputace: 20
Tuning / úpravy: reflexní polepy, Akrapovič - víc netřeba

Příspěvekod nem.pe » 05 kvě 2015, 21:11

tak přeju hodně šťastných kilometrů bez poruch a nehod
Obrázek
Petr 777661064
Aktuálně: Triumph Tiger 1050 58000Km (já 22000)
Bylo:Piaggio X9 200 EVO 67000Km (já 33000)
Simson skútr 18000Km (Já 7000)
JAWA 350\640 22000Km (já 20000)
JAWA 20 15000Km (já 8000)
nem.pe

250+

Reputace: 11
Skútr / moto: Triumph Tiger 1050

PříspěvekTento příspěvek již byl smazán kým pagula v 06 kvě 2015, 20:53.

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek