Ahoj,
se změnou pracovní pozice která je pro mě podstatně kilometrově dál, se uchyluju k úsporám.
Chci si na ježdění do práce koupit skůtra, limit na ŘP nemám (musím si ho stejně dodělat tak udělám nejvyšší třídu), maximální investice do 40 tisíc ( to je takřka roční rozdíl na PHM když budu jezdit autem) a těch pár týdnů lehkých mrazíků a trochy sněhu u nás v Pardubickém kraji přežiju autem.
Nejprve byla moje teze 50ccm což je holá pošetilost jelikož to mám do práce 51km tam i zpět, tak nechci bzučet hodinu na silnici, obrazně řečeno. Koukal jsem na maxiskůtry a to na obsah 250ccm počínaje, ale tam se zase moc neztotožňuju s tou velikostí a váhou.
Tam v této kategorii jsem si vyhlédl Piaggio X9 250ccm, ale tady na fóru jsem našel Aprílii Leonardo 250 což dle mého laického podhledu není maxiskůtr, ale klasická koncepce a líbí se mě, že není tak velký a přitom slušně pojede, jaké jsou Vaše názory na tyto dva modely co jsem si vybral? Mám docela obavu, jak u toho Leonarda to bude s vlastnostma jízdy díky těm malým kolům.
Eventuelní doporučení konkrétního skůtru na který bych se měl podívat, za to bych byl také moc vděčný.
zadání: cena okolo 40 tisíc, obsah minimálně 250ccm, nájezd přes 1000 km měsíčně, moje váha 98kg a výška 176cm, nebo něco jiného dle doporučení neb třeba na tom obsahu nelpím, pokud řeknete, že stačí 125ccm klidně půjdu do ní, ale přijde mě to slabé.
Moc dík za ochotu a trpělivost.