cca pred rokem a pul jsem resil to same co ty, takze ti sem napisu nejake me postrehy:
horky favorit byl pro me (ostatne jak pises i pro tebe)
Derbi GP1 - 250. Zaplat panbuh ze si ji kamos koupil cca 2 tydny prede mnou. Je to takove... na oko z dalky hezky, z blizka nic moc. Je to takove odflaknute. Co me osobne odradilo bylo ze uz na funglovce jak to po 100km dovezl nesli poradne dovirat kastliky a to, ze na tom kufr vypada vylozene prasacky. Navic na cestovani to neni, spis na mesto a sem tam zablbnuti si na okrskach. No a minus pro spolujezdce je, ze sedadlo pro nej je spis jen takova nouzovka.
Honda PCX 125 Ma ji druhej kamarad a jediny problem co s ni mam je, ze je to pouze 125tka. A ma uzoucky kola. Jinac je pohodlna, svizna a pro jizdy prevazne mestem idealni. I na obcasny vylet ve dvou je to skvely stroj a je za super penize.
Aprilia Sportcity 300 cube O te jsem uvazoval ale nakonec zvitezil vzhled pred dalsimi 100 kubiky. Tuhle bohuzel uz zadny kamarad nema, takze k ni moc infa nedam, ale osobne si myslim, ze by take vyhovovala tvym predpokladum.
Gilera Runner 200 Tu mam pro zmenu ja a jsem s ni velice spokojen. Za 4 mesice uz spolu mame najeto temer 7tis. km a zatim jsem hodne spokojen. Mame za sebou i par vyletu se spolujezdem a shrnul bych to takhle: pokud je to holka tak v pohode, pokud vetsi kluk tak ridic sedi vcelku nepohodlne, ale i tak se to da prezit. Ma ale tvrdsi sedlo, takze po nejakych 200km (coz je i dojezd nadrze
) je potreba prestavka na protahnuti. Je to super stroj i na vetsi vylety. Koupil jsem si brasny givi a do nich a do kufru nacpu uplne vsechno vcetne stanu, spacaku a veci na tydeni stanovani. Samozrejme ze ma i nejake slabsi stranky, ale ty pomalu odstranujeme. Pribyly vyhrivane rukojeti, zasuvka na 12V a multivar a je to super stroj
jeste mozna prez zimu necham udelat gelove sedlo a bude to bez chybicky. Jedine co, tak by mohla jet trosku rychleji a tah ve vetsich rychlostech by mohl byt lepsi, ale na to, ze je to 200vka je to v pohode. No ale mit zajimavou nabidku na takovou 400-500 motor tak hodne uvazuju o prestavbe
Kazdopadne rozhodnout se musis sam co chces na skutru delat nejvic. Derbi je stylovka, Honda je levna, Aprilka a Gilera jsou ideal na mesto, ale nezaleknou se i nejakeho toho vyletu. Pokud ale hledas stroj ciste na vylety zapremyslel bych spis na Gilerou Nexus, Aprilii SR max, Piaggio X7 evo, Malaguti Madison nebo Kymco Downtown