Ahojte,
rozhodol som sa nahradiť svojho starého Burgoša 250 za niečo novšie, živšie a s ABS
Diskusie k jednotlivým modelom som si preštudoval a celkom mám z toho zamotanú hlavu, hlavne z porúch, čo sa tu riešia.
Môj finálny list je:
Yamaha X-MAX 400
Burgman AN 400 (2018 model)
Piaggio X10 500 (budem musieť čakať na nový EURO4 motor)
možno Honda X-ADV (má ale brutálnu cenu)
Ako prvé, chcem kúpiť nový skúter a ceny sú mi z cenníkov jasné
Jazdím hlavne v meste, krátke úseky, denne cca 20-25 km a raz-dvakrát týždenne výlety alebo vybavovačky mimo mesta(cca 150-200 km na jednu cestu, niečo aj po diaľnici). Ročne cca 4-5000 km. Občas ideme dvaja.
Od nového skútra očakávam väčšiu bezpečnosť (ABS, ASR, lepšie svetlá), lepší výkon motora (čas od času ideme dvaja) a veľmi dobrú ochranu pred vetrom a mrholením. Do práce jazdím v moto bunde ale v normálnych nohaviciach (väčšinou refle) a teniskách. Jazdím cca apríl-október.
Ďalej je veľmi dôležité pohodlie posedu, pohodlie podvozku a ovládanie pri kľučkovaní medzi autami. Som vysoký cca 190, 100 kg drobček, tak potrebujem riadne plexi, revma plechy a veľké sedlo
Veľmi ma poteší viac a väčšie odkladacie schránky ako mám teraz, treba sa zbaviť kľúčov, peňaženky, telefónu a integrály.
Aký je názor tých, čo na niečom z tohto jazdíte? Recenzie mám načítané, skôr hľadám také subjektívne dojmy a postrehy.
ďakujem