od goes » 05 bře 2017, 14:45
Zdravim, zalozim milionte tema ohledne vyberu, ale vite jak...
Vybiram skutr, kapku vetsi a silnejsi (300 a vice..) na popojizdeni po Brne, cestu do prace (do Brna po dalnici nebo okresce cca 30 km) a pak na sem tam vylety. Mam 188 cm a kapku delsi nohy, takze se na nej musim vejit. Technicke parametry neni problem projit, stejne jako neni problem se jit podivat na ty stroje, ale zkusenosti z praxe jsou k nezaplaceni, byt i testy mam projite, ale den na skutru asi nerekne tolik jako treba vice zkusenosti.
Vybiram novy a zaroven rozpocet neni az takovy problem, ale 270k za Burgmana 600 davat nebudu. Zaroven po zkusenostech dvou znamych z poslednich tydnu uz chci ABS jako nutnou podminku, preci jen nejsem uplny pilot a tak se muze v pripade krizovky hodit. a lepsi zabrzdit o metr dale s dobrou ovladatelnosti, nez opacne.
Co mne hodne zajima je ochrana pred destem a vetrem. Preci jen jej chci pouzivat co nejvice v roce a pri sve postave potrebuji neco co mne schova co nejvice. A zaroven bude i relativne pohodlne. Proto jsem taky vypustil Beverly a SH300 protoze proste at jsou jakekoli, tak proste uplne nejlip nechrani. Tedy nejel jsem na nich, ale pri posazu ta celni plocha cloveka moc neschova.
Yamaha XMAX400 ABS - mi se osobne libi, ale po navsteve salonu, kde bych ho servisoval (Brno..) si neumim predstavit, ze bych to absolvoval. Damska obsluha desne neprijemna, vsichni dost odmereni a to jsem byl zakaznik co chce koupit, jak to bude po koupi tezko rici. Navic zpracovani xmaxe otresne. Plastove dily vubec nelicuji, prihradka vpredu vpravo je tak vetcha, ze to pusobi, ze to hned vypadne. Nicmene treba to byl spatny vystaveny kus, ale pak jim moc dobrou reklamu nedela.
Aprillia SR300 MAX - super, pekna, navic nyni vyprodej za super penize. Nicmene mensi vykon na 300 ccm a zaroven nema ABS, coz je asi jedina nevyhoda, ale pro mne podstatna, takze smula.
Kymco Downtown 350 ABS - design zrejme pekny (videl sem nazivo jen 300 a moc rozdilu tam neni). Technika taky ok.
Burgman 400 ABS - na mne moc cestovni a nelibi se mi. Navic cena s par doplnky jde nad 200k a to je proste za 2 kolovku z meho pohledu hodne.
Piaggio MP3 500 - to je takovy "sen". Moc se mi libi, ale uz je to proste dost na skutr u ktereho uplne jasne nemuzu vedet, zda ho vyuziji.
Takze mate nekdo zkusenosti s tim, jak ktery chrani pred vetrem a destem? Vim, hodne se da zlepsit vetsim pelxi, dekou, vyhrivanim rukojeti a navleky, ale pokud uz samotna konstrukce je hodne dobra, tak tim lip.
ex Honda CB1000R, ex Piaggio MP3 500 LT Sport, ex Honda Forza 300, ex Kawasaki Versys 1000 SE GT, ex Honda Forza 300 atd