Pokud bych mohl svou zkušeností přispět trochu do mlýna (a zamotat ti trochu hlavu, tak se motá všem, co si chtějí pořídit stroj), začínal jsem podobně, jako ty. Začal sem na Piaggiu X9 500 - super stroj. Po nehodě a vyplacení jsem špekuloval a po 3 letých zkušenostech jsem už nepospíchal na koupi, snažil jsem se vybrat pro mě ten nejvíce vyhovující - nakonec mi nejvíce sedl Burgman 400. Nejdříve jsem si myslel, že je přeBurákováno a nechápal jsem, proč je tolik rozšířenej. Dnes je to pro mě podle těchto parametrů jasná volba - oproti X9 nesrovnatelně uživatelsky přívětivější, lepší tuhost, lepší rozložení hmotnosti, ovladatelnost, funkčnost brzd, ochrana proti počasí atd... a to vše při skvělé spotřebě. Pak jsem až pochopil, proč to tady v sektoru nazvali The Best.... A to jsem zkoušel opravdu spoustu různých strojů... (Atlantik, Nexus, Majesty, T-Max, SW-T...) Z toho vyplývá, vytipuj si nabídky, různé druhy, vyzkoušej posed, pohodlí, projeď se a nakonec si vyber pro TEBE nejlépe vyhovující kompromis. Pokud budeš chtít od někoho nějaké rady, tak si důkladně nejprve pročti tady témata - každý ti vesměs bude říkat (stejně jako jsem uvedl já), že je nej ten, co má - to je však jen pro mě a TY můžeš mít jiný náhled na stejnou věc - co člověk, to svůj názor a to je dobře. Volba bude stejně jen NA TOBĚ...Vše je otázka priorit a kompromisů.
TAK HOOOODNĚ ŠČESTÍ A SČASNOOO RUKU PŘI VÝBĚRU...! (tak, a jsi tam, kde na začátku)
P.S. Kdyby jsi chtěl nějaký dotaz, klidně písni do SZ... Čao