od dreamer » 28 čer 2014, 10:27
Vecna debata a starostlivost kolegov o oblecenie druhych. Ved nech si kazdy chodi obleceny ako chce, je to kazdeho osobna vec. Na tie 4 km do prace a spat, keby som sa chcel obliekat do full vybavy a navyse v lete, tak asi so mnou nieco nie je v poriadku. Paranoja chlapci je choroba, ak sadas na moto zakazdym so strachom o svoje zdravie a zivot, tak motorka nie je pre teba. Ja netvrdim, ze pripadny pad nebude boliet, mam za sebou aj skusenosti s padom, ale padnut sa da aj z bicykla pri rovnakej rychlosti, boli to menej? V meste jazdim vacsinou v zacpach, pri priemernej rychlosti dopravy 30-40 km/h. Ked sedim v aute, tak cyklisti su rychlejsi.
Minule som bol v Alpach, kratasy a tricko, bolo 36*C miestami a uzival som si to, na rozdiel od kolegov, ktori sa smazili vo vlastnej stave. A o tom to je. O uzivani si jazdy. Daval som si extra pozor, to je fakt, a vyberal som trasu s mensou hustotou dopravy, ale keby ma mal zostrelit ozraty vodic kamiona, tak by mi nepomohlo ani stredoveke brnenie. Moto oblecenie ta ochrani pred malymi padmi a odreninami, ale pri vacsom naraze ti odstrediva sila vyzuje cizmy, pretazenie odtrhne slezinu a zvysok sa rozmeta do vzdialenosti 100 metrov.
Bola by mozno zaujimava studia, ake su reakcne casy jazdca, ktory je v psychickej a fyzickej pohode a jazdu si uziva v porovnani s druhym, ktory ma prehriaty organizmus, psychicky je otupeny z tepla a nemysli na nic ine len na chladene pivo a studenu sprchu. Kolko nespravnych rozhodnuti taky jazdec urobi v krizovkach? Osobne si myslim, ze to netreba prehanat. Dnesna generacia je zjavne citlivejsia na vsetko, zdrave stravovanie, zivotosprava, fitness, psychoanalyzy a tak, ale zas su aj nebezpecnejsie sporty a cinnosti ako jazda na skutri v meste. Live and let live. And don't be a pussy.
Honda NC750D Integra
Aprilia SR MAX 300
ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207