Výběr maxi skútru - obecné téma

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Výběr maxi skútru - obecné téma

Příspěvekod Losky » 18 bře 2014, 14:11

To co jsem napsal měla být soukromá zpráva napsána pomocí Tapatalk a bohužel jsem to dal veřejně. To, že MP3 je zvláštní stroj, za tím si stojím a dle mého názoru nejsem sám. Ale dnešní motorky jsou opravdu hodně jinde... Sám bych tomu před měsícem nevěřil. Do města skútry a tříkolky ano, to každopádně, ale prostě variátor motor úplně zabije. Jinak Transalp nepatří zrovna mezi zábavné moto
Škoda Octavia III 1.4 TSi, Elegance Plus
Suzuki DL 650 V-Strom K7
Losky

750+

Reputace: 3
Skútr / moto: Suzuki DL 650 V-Strom K7

Příspěvekod dukon » 18 bře 2014, 15:19

Losky není variátor jako variátor- klidně se s tebou projedu a nemusíš mě šetřit.Jezdím i se silnějšími moto než 650 a zatím si nikdo nestěžoval ,že bych ho brzdil.Samozřejmě nejlepší by bylo mít plnou garáž moto a jezdit podle daných potřeb.Bohužel většina se musí rozhodnout pro jednu a řeší co je lepší(výkon,pohodlí,úložné místo atd.)Určitě jsou místa kde dá skůtr nafrak i mnohem silnějšímu motu, - těžko ,ale bude závodit na dálnici s cesťákem co jede 300 a v terénu nepředjede krosku.Pořád to tu píšem dokola kdo má sportovního ducha,chce pohodlí a úložný prostor ať se sveze na Tmaxu.Pokud mu ani tenhle skůtr výkonově nesedne pak jedině moto.
Yamaha XP 500 ABS T-max 09
Minulost : Yamaha YP 125 ABS X-max 11
Minulost : Kymco Agility125 City 09
dukon

250+

Reputace: 25
Skútr / moto: Yamaha T-max 09

Příspěvekod ferry13 » 18 bře 2014, 18:04

Plný souhlas s Dukonem. :mrgreen:
Losky přečti si poslední číslo MotorBIKE.Ne náhodou je u článku testu T-Maxe nadpis LOVEC SUPERSPORTŮ.
A nezlob se-Strom není pro mě supersport :mrgreen:
Nejde o cíl,jde o cestu.
ferry13

250+

Reputace: 38
Skútr / moto: T-Max 530 Black Max ABS Yamaha FZ8 Fazer 2015

Příspěvekod Dándí » 18 bře 2014, 18:32

Plně souhlasím s oběma majiteli Tmaxů, ví o čem píšou. Kdo se chce hádat bude to dělat pořád, ale nic nezmění na pravdě, že každá kategorie má své uživatele, ale také příznivce a tak je tomu i ve značkách.
Je mezi náma dost jezdců, co by si nejradši pořídili několik kategorií, ale často musíme udělat kompromis a to nejen z finančních důvodů, tak i z důvodu, že se ty potvory musí někam schovat :mrgreen: :mrgreen: . Tak to končí kompromisem a to nejen u moto, ale i u aut, stejně jako u čtyřkolek .............................................
Jezdím na pohodu, spíš pomalejš než rychle
Dándí

500+

Reputace: 382
Skútr / moto: YAMAHA IronMax- Já, BlackMax- Kamča a SH 300 spolu
Tuning / úpravy: netunime - jezdíme. Jen občas něco poladíme

Příspěvekod Losky » 18 bře 2014, 18:44

V-strom není žádný supersport, to jsem nikde nepsal. Je to cestovní enduro. T-max je opravdu někde jinde, o tom žádná. Bohužel i cenou a věřím, že jede perfektně;-) A jak jsem někde četl, jsou dvě kategorie. Skútry a T-max. Takže dávat za srovnání něco, kterých tady na fóru je jako prstů na obou rukou, není adekvátní.
Jen jsem napsal, že Mp3 je kočkopes a o jiných strojích jsem se nerozepisoval.
Každej tady mele o pohodlí atd, ale velkoobjemové skútry (ne T-max) podvozkem dost zaostávají skoro za vším. Možná že lidi co sedlají moto i skútry mi dají za pravdu.
Suzuki DL 650 V-Strom K7
Losky

750+

Příspěvekod dukon » 18 bře 2014, 20:35

No on není jen Tmax.Gilera GP 800,BMW C600 Sport a C650GT ,Suzuki Burgman 650 atd.Jsme v sekci maxi skutrů takže bych byl opatrný ve výrazech.Pokud jde o V-Stroma tak do endura má taky daleko.
Yamaha XP 500 ABS T-max 09
Minulost : Yamaha YP 125 ABS X-max 11
Minulost : Kymco Agility125 City 09
dukon

250+

Reputace: 25
Skútr / moto: Yamaha T-max 09

Příspěvekod Losky » 18 bře 2014, 21:04

Ok, ale skútry za 250-300t nejsou vůbec adekvátní té ceně. Každý si stejně háji své, nemá cenu to řešit.
Suzuki DL 650 V-Strom K7
Losky

750+

Příspěvekod Myschan » 18 bře 2014, 21:12

Nehádal bych se o to, jestli je lepší skútr nebo motorka. Oboje má něco, co nemá to druhé. Já se vždy vrátil ke skútru, pár motorek jsem už taky měl. Asi je to tím, že jsem líný a pohodlný a nechce se mi moc oblíkat a nerad prochladnu. Na druhé straně jsou situace, kdy bych raději zvolil nějaké cestovní enduro, občas s láskou zavzpomínám na svého bývalého Maraudera, stejně jako na Freewinda a pod. Momentálně prodávám SH 300 a zústane mi SW 600 a k tomu koukám po nějaké motorce. Tentokrát spíš to cestovní enduro a příště třeba zase cruiser. Je to jak v nějaké té reklamě - prostě jeden nikdy nestačí. Ideální je mít skútr a minimálně jednu motorku :!: :lol:
Lepší pozdě, nežli vůbec.
Myschan

1000+

Reputace: 14
Skútr / moto: Sh 150 (2022)

Příspěvekod Lubik » 18 bře 2014, 21:20

Proč se hádáte s majitelem motorky ? Rozhodl se pro motorku ... jeho věc. Tohle je SKŮTRforum, asi se mu po skůtru stýská, jinak by tu neplácal takové hovadiny.
Losky jsi v pohodě,ALE koupil jsis nějakou motorku, tak se věnuj motorkám, zbytečně tu rozpoutáváš hádky.
Tohle je téma "Výběr maxi skútru - obecné téma" , tak nám tu nevyprávěj o motorkách a o tom jak nechceš nikdy skůtr. Mám 4kolku a nikomu necpu takové hovadiny .....
Přeji Ti tvoji motorku,ale tady jsme příznivci skůtrů, tak se toho drž. Díky
Ps.: V-strom je cestovní enduro ? V tom případě je moje PCX supersport.

A vraťme se k tématu : Výběr maxi skútru - obecné téma
Lubik

Příspěvekod Dándí » 18 bře 2014, 21:28

Losky ale opravdu začal o tom, že Trojkolka je kočkopes a tam to bylo o skútrech, jestli se tento skvost do této kategorie počítá, když některý se smějí řídit s B-éčkem :?: :?: :?:
Mě na Tříkolce udivuje ta spleť součástek a mechanizmů skrývajících se pod prední kapotou ale to je asi to pravé jak tady čtu. A sám po svezení musím konstatovat, že na naše kopcovité silnice je rozumný obsah minimálně 400 ccm, neb je to trošku těžší, ale to se už ve vláknu MP psalo.
Jezdím na pohodu, spíš pomalejš než rychle
Dándí

500+

Reputace: 382
Skútr / moto: YAMAHA IronMax- Já, BlackMax- Kamča a SH 300 spolu
Tuning / úpravy: netunime - jezdíme. Jen občas něco poladíme

Příspěvekod Losky » 18 bře 2014, 21:32

Ok, v pohodě;-) Nehádám se. Jak jsem již psal, měla to být SZ, bohužel v tapatalku to vypadá jinak než na počítači a byla to odezva na MP3, že za ty peníze se dá koupit zajímavější věc. Toť vše.
PS: Strom je v kategorii cestovní enduro;-)
Suzuki DL 650 V-Strom K7
Losky

750+

Příspěvekod Lubik » 18 bře 2014, 21:49

Ps.: A tohle je téma "Výběr maxi skútru - obecné téma" , takže sem víc patří poloviční skůtr MP3, než poloviční enduro V-strom :wink:
Lubik

Příspěvekod medved.m » 18 bře 2014, 21:52

Já se tady, chlapci, jenom bavím, jak si tu poměřujete péra :D
A pokud jde o označení - vždyť jsou to jenom slova. Kdyby se to jmenovalo jakkoli, hlavně že se líbí, jezdí a majitelé jsou spokojení.
Jen pro zajímavost jsem si kliknul na http://www.suzuki.cz/moto.aspx, úvodní strana:
minibanner-v-strom650abs.jpg

P.S. trojkolka JE kočkopes :wink:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil medved.m dne 18 bře 2014, 22:09, celkově upraveno 1
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Příspěvekod Losky » 18 bře 2014, 21:59

Aspoň se zvedla sledovanost;-)
Suzuki DL 650 V-Strom K7
Losky

750+

Příspěvekod sigi » 18 bře 2014, 22:14

Akorát jste pohanili Mptrojku...ale nikdo z vás na tom neseděl,nikdo z vás s tim nejezdil....ale vysmívat se tady...že je to kočkopes a tyhle kraviny....Nejdřív si něco vyzkouším,ale ne že se svezu dokola,ale že na to mám čas....pořádně a pak o tom něco píšu....jedna věc je,že se to každému nemusí libit,myslím design,ok to beru...ale jizdní vlastnosti...pohodu,uložný prostor.... a hlavně parkovaní....na travě..nemusím hledat nějaký kus dřeva aby mi nespadnul skutr...a nebo když člověk udělá kravinu a potřebuje skutra vytlačit...a je sám....co ted...u MP3 tohle neřeším....i jízda v dešti v zatáčkách....vyzkoušejte si to...na kruhači třeba...uvidíte co MP3 dovede...a co moto nebo normál skutr to je fuk...prostě dvě kola ve předu mají větší přilnavost... a já už jsem ve věku kdy potřebuju větší bezpečí...než nějakou frajeřinu...asi tak mladenci asi tak....

Losky,běž si lečit své ego s tou svou koloběžkou na motorkáře....tam, tě uvitaj... a kurňa na MP3 mi nesahej... :mrgreen:
Naposledy upravil sigi dne 18 bře 2014, 22:48, celkově upraveno 2
Nejnovější výlety na skútru,videa,tipy na výlet,fotky,najdete na http://www.scootergang.cz

Obrázek
sigi

1500+

Reputace: 103
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT
Tuning / úpravy: FOTOALBUM: http://nmaikl.rajce.idnes.cz/

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek