Výběr maxi skútru - obecné téma

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: BMW C400 GT

Příspěvekod Dano » 14 dub 2021, 16:39

úú,dobre vyzerá ten X max 400 Tech Max v tej zelenej,aj tie zlaté kolesá :D
https://www.youtube.com/watch?v=YL9-IWkdQSY
Dano

500+

Reputace: 44
Skútr / moto: Yamaha X-max 300 matná čierna

Příspěvekod Integra18 » 15 dub 2021, 11:46

HANZTD: Paráda, nejaké fotky by neboli? Všetky súbory v tej diskusii mi označuje ako neotvoriteľné....
Dano: Ja som zvedavý, aká bude tá farba na živo. Čo ja mám skúsenosti, tie matné farby vyzerajú lepšie na fotkách ako v skutočnosti. Osobne by som asi dal prednosť klasickému zelenému laku, povedzme metalickému, ale vzhľadom na módnu vlnu matných farieb na ktorej sa práve teraz vezie celý auto-moto priemysel to k tej Tech - max výbave dáva zmysel. Je to len môj osobný názor, vkus je vysoko individuálna záležitosť, takže ako som už povedal, som zvedavý ako to bude v reále.....

-- 15 dub 2021, 12:38 --

Takže najnovšie info.
X-Max by mal doraziť v pondelok do BA....Ak príde, idem ho pozrieť a dúfam teda, že ho rovno aj beriem :o)) Na zajtra mám naplánovanú obhliadku Forzy, s ktorou rátam ako s možnosťou číslo dva.... Som teda zvedavý, ako to nakoniec dopadne :mrgreen:
Integra18

100+

Reputace: 4
Skútr / moto: Yamaha X-Max 300 - Šedá matná

Příspěvekod vikino » 15 dub 2021, 15:22

Nie som tu moderator, ale rad mam vo veciach poriadok, tak potom odporucam pisat uz tu: maxi-skutry-f5/yamaha-x-max-400-t8775-390.html

PS: a drzim palce, nech dobre vyberies...
vikino

500+

Reputace: 132
Skútr / moto: YAMAHA Xmax 300 (2023)

Příspěvekod HANZTD » 15 dub 2021, 17:29

Integra18

divný , kliknu na odkaz a vidim vše .... najed si na něj samostatně teda ve (volná diskuze) :shock: pak od strany 402 .. jinak nevim
z APRILIA SR 50ie na SRMAX 300ie nejnověji SR\/ 850 ;-) .. + PIAGGIO BEVERLY 400 S arancio sunset

NEBREČIM , MÁM ITALKY .. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII 8)
HANZTD

750+

Reputace: 97
Skútr / moto: APRILIA SR\/ 850 ABS,ATC sport r.v.12 BLACK
Tuning / úpravy: AKRAPOVIČ SR\/ , Led svit , Pozičky P+Z alá USA , Tourist plexi , Hot grip , Semtam polep trikolora-sport , Giwi 55L (nouzově)

Příspěvekod forester » 15 dub 2021, 17:56

Z najvätšou pravdepodobnosťou nebol integra18 korektne prihlásený tak a mu nezobrazovali odkazi, vtedy to totiž nefunguje.
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
forester

2500+

Reputace: 670
Skútr / moto: Honda ADV 350

Příspěvekod Integra18 » 16 dub 2021, 10:29

Ďakujem, za upozornenie, asi som naozaj nebol prihlásený, lebo teraz mi fotky normálne zobrazuje :o))
Samozrejme, pokiaľ moderátor tohto fóra cíti potrebu diskusiu presunúť do toho správneho oddelenia, samozrejme súhlasím a rešpektujem pravidlá fóra.
Sám by som to urobil, ale beriem to zatiaľ tak, že ešte nemám skúter, tak z môjho pohľadu sa cítim oprávnený zapojiť do diskusie pod hlavičkou X - max 400 až keď bude stáť v garáži :o)) Pokiaľ ale majú zodpovedný iný názor, samozrejme to rešpektujem :o))
Lada M: Paráda, zasa sa ospravedlňujem že to bude mimo tému, ale vieš mi napísať rozmery, váhu a výšku v kajute Tvojej plachetnice? Aby si rozumel: uvažujeme o niečom takomto, ale keďže som v tomto začiatočník, potreboval by som si ujasniť niektoré veci. Úplne najradšej by som Ti zavolal a porozprával sa osobne, mám viacero otázok a nechcem to tu pleveliť mimotématickou debatou....
Integra18

100+

Příspěvekod HANZTD » 16 dub 2021, 16:29

Integra18

si založ ve Volná diskuze new téma -- třeba LODĚ :mrgreen: :mrgreen: .. rád si počtu i zapojim :wink:
z APRILIA SR 50ie na SRMAX 300ie nejnověji SR\/ 850 ;-) .. + PIAGGIO BEVERLY 400 S arancio sunset

HANZTD

750+

Tuning / úpravy: AKRAPOVIČ SR\/ , Led svit , Pozičky P+Z alá USA , Tourist plexi , Hot grip , Semtam polep trikolora-sport , Giwi 55L (nouzově)

Příspěvekod Integra18 » 17 dub 2021, 15:40

Zdar skútristi :o))
Včera som bol pozrieť Forzu 350 a X - Maxa X - techa v druhej možnej, celočiernej farbe. Forzu som sa rozhodol na dobro vyradiť. Nepochybne je to výborná motorka, za hlavnú výhodu považujem nastaviteľné plexi a dlhší servisný interval z hľadiska užívateľského komfortu a v neposlednom rade aj lepšiu cenu. Ak sa však mám rozhodovať srdcom a nie iba ako chladný kalkul, dizajnovo sa mi proste nepáči a toto rozhodlo. X max vo verzii x - tech na mňa urobil dojem už na prvý pohľad, ihneď ako som ho zbadal som vedel že je to presne to, čo chcem mať doma v garáži. Oproti Forze by som vyzvihol pohodlnejší posed, celkovo dojem väčšej a robustnejšej motorky, vyšší objem motora a naozaj luxusne pôsobiacu verziu X - Tech. Takže zostáva vybrať farbu. A tu nastal problém, s ktorým som vôbec nerátal. Podľa fotiek som bol na 100% rozhodnutý pre matnú zelenú, keď som ale videl tú čiernu na živo.....fakt neviem. Aby som to vysvetlil: zelený x - max má doraziť v pondelok do predajne v BA, kde zasa nie je čierny. Včera som bol pozrieť čierneho v Trnave /kde zasa nie je zelený :o))/ ale predajca mi vedľa neho postavil T - maxa v matnej zelenej, ktorého má zhodou okolností na sklade pre porovnanie. Objektívne je to samozrejme iná, ale v celku podobná motorka, takže približnú predstavu som získal a pôsobí to na mňa tak, že tá kombinácia matnej zelenej, čiernej a do toho tie zlaté kolesá a zlatá predná vidlica....podľa mňa to už proste je veľa farieb na malej ploche a mierne "kolotočársky" /pre Bratov Čechov použijem výraz "pouťový"/ výzor...... Počkám si do pondelka, ale v tejto chvíli za mňa skôr čierna matná.... :o))
Keby niekto pochyboval o mojej schopnosti rozhodnúť sa v maličkostiach, iba pre úplnosť dodávam, že vo zverokruhu som narodený v znamení Blížencov..... :mrgreen:
HANZTD: založiť vlákno na tému lode asi nie je zlý nápad, ak to urobím, budem rád ak sa pridáš, určite nájdeme spoločnú reč aj v tejto oblasti....
LadaM: ďakujem za správu a inšpiratívne články, inak pre Teba z mojej strany platí to, čo pre HANZTD :o))
Integra18

100+

Příspěvekod Dano » 17 dub 2021, 16:29

Tiež som si myslel,že z dvojice Forza - X max si vyberieš X max,ten dizajn je proste krajší,modrenejší-ale nerátal som,že budeš váhať nad farbou-no uvidíš sám,keď budeš vidieť ten zelený na živo-inak aká zlatú vidlicu myslíš? X max 400 má zlaté len kolesá :?
Dano

500+

Příspěvekod vikino » 17 dub 2021, 16:33

Aj si sedel na tych skutroch? Kolko merias na vysku? Ja mam 187cm a xmax je jedno aky je mi tak tak k mojej vyske. Jazdil som na 300ke a uz ta mala sedlo ovela pohodlnejsie ako ine skutre. Nerobilo mi problem za den urobit aj 500km a zadok si nestazoval. Co sa tyka farby, kazdemu podla jeho gusta. Mne sa farby pacia a na sportovej yamahe proste ta zelena s tou zlatou je pre mna super. Vo vlakne 300ky som daval aj nejake fotky na akych farebnych kombinaciach jazdia na xmaxoch v Indonezii. Jasne , je to iny narod a im sa proste pacia farby. U nas sa jazdi zvacsa na nevyraznych farbach, sivych, ciernych atd.
PS: Stale ma svrbi prst na tom tlacitku "objednat" tu zeleno zlatu... :wink:
vikino

500+

Reputace: 132
Skútr / moto: YAMAHA Xmax 300 (2023)

Příspěvekod HANZTD » 17 dub 2021, 16:47

Integra18

pokud už jde jen o BARVU tak je z 90% vyřešeno , nejpodstatnější je , že je kde koupit :!: , očíhneš naživo druhej stroj v ZELENÝ porovnáš s už naživo viděnou ČERNOU a odkejvneš prodejci :wink: , že si nevemeš "toho tam nebo toho tam" ti muže bejt jako kupci jedno , ten skutr se stejně prodá :wink:

HANZTD

750+

Příspěvekod LadaM » 17 dub 2021, 18:00

Ten černý je lesklý? Já chtěl bílého, ale když jsem zjistil, že je to matný plast, co vypadá tak nějak lacině, tak jsem šel do černého. To je alespoň lak, kde se dají rozleštit škrábanečky a na sluníčku je vidět i lehká metalíza. Ta móda matných aut a motorek mě nějak minula.
Leč proti gustu...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
LadaM

250+

Reputace: 54
Skútr / moto: Yamaha X-Max 250 2014 + Kawa Z650RS 2023

Příspěvekod HANZTD » 17 dub 2021, 18:18

píše černá taky matná .. je to tam schovaný v tom románu :mrgreen:

je pravda že lesk je udržovatelnější to máš LadaM recht :wink: taková moucha na ČERNYM matu je svině :twisted:
to by pak bylo míň vidět na tý mat ZELENÝ než na mat ČERNÝ :!:

Ted koukam , že ta MATNÁ BARVA je snad každá at je jaka chce :shock: že by opravdu MODNÍ TREND :?:

HANZTD

750+

Příspěvekod Integra18 » 18 dub 2021, 07:41

Dobré ráno :o))
Súhlasím, tá matná nie je ani pre mňa úplne to, čo by som si predstavoval. Písal som to už o pár príspevkov skôr a keby sa verzia X - tech ponúkala v lesklom laku, beriem určite takú. Čo už narobíme, svet si žiada módne trendy a fakt je, že aj v show roome čo som pozeral, polovica aktuálnej ponuky je v matných farbách.....
Na skútry som samozrejme sedel, meriam 187 cm a sadol mi ako riť na šerbel :mrgreen: Práve že toto sa mi hneď zapáčilo oproti Forze ktorá je subtílnejšia a pripadal som si na nej tak trochu ako na hračkárskej motorke :o))
Čo sa týka matnej zelenej vs matnej čiernej, predajcovia s tým problém nemajú, môžem sa slobodne rozhodnúť a ani jeden sa nebojí, že čo tam nechám, to sa mu nepredá....Ešte dnes podumám, zajtra pozriem zelený a rozhodnem sa :mrgreen:
Vikino: Ak by náhodou padla voľba na čierny, môžeš kliknúť na "objednať" a môžeme si ich potom sem tam vymeniť...... :mrgreen: :mrgreen:
PS: X max samozrejme prednú vidlicu zlatú nemá, ale mal ju ten T max ktorého mi postavil vedľa neho na porovnanie a ja som si tak nejak vsugeroval, že ju má X max tiež. Ospravedlňujem sa, moja chyba.....
Integra18

100+

Příspěvekod Dano » 18 dub 2021, 07:56

Ja mám 185 cm a X max 300 mi sedí ako uliaty,ale ak by bol len o kúsok menší,už by mi to vadilo.
Inak to je zaujímavý postreh,že sa ti zdala Forza menšia,kdesi som čítal porovnanie v teste,písali že Forza je pre vyšších vhodnejsšia,vraj je tam o kúsok viac miesta.
K tým matným farbám-to je bohužial teraz taký trend,asi sa na to dá zvyknúť,ale keď príde kamoš na X max 125 model 2019,tak ten modrý metalický lak na slnku krásne žiari-potom som videl X max 125 model 2020 v matnej modrej,tak to vôbec nevyzeralo pekne :x
Ešte mám otázku-sedeli ste niekto na X max 400 aj 300 ? je tam rovnaký priestor,alebo je 400-vka väčšia ?
Dano

500+

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek