od goes » 02 úno 2021, 10:40
jsem kapku v paralyze vyberu... kdyz prestali delat C650 od BMW bez nahrady, kde jsem doufal, ze se pochlapi a udelaji novou generaci, tak mi zbyva vyber z nove Forzy 750, XADV a TechMaxe a to je kamen urazu. Kazdy je nejaky a kazdy se mi v necem desne libi a v necem nelibi... a babo rad.
Kdyz to shrnu
Tmax
+ kompletni vybava
+ tovarni drzak navi/mobilu na riditkach
+ CVT prevodovka
- CVT prevodovka
- 6000 km interval na olej (pro mne to znamena 2-3 servisy rocne..)
- asi nejdrazsi, s vybavou cca 380-400
- predstava, ze bych jezdil v Brne do Yamahy servisu neni pro mne zrovna pekna
Forza750
+ DCT
+ s vybavou nejlevnejsi cca 330
- DCT
- nema stavitelne plexi (na Forze 300 pouzivam porad)
- retez
XADV
+ kryty rukou
+ trubkove riditka (jednodussi instalace mobilu/navi)
+ DCT
- DCT
- horsi ochrana pred vetrem od pasu nahoru
- retez
- je o temer 20 cm sirsi v riditkach jako ti nadnim, coz je v meste uz hodne velky rozdil a nekdu bych neprojel co projedu nyni
Ve skrytu duse bych chtel asi XADV, ale zase kdyz si vezmu co a kde jezdim, tak jeho vyhody asi nevyuziji temer vubec a tusim, ze mne jeho negativa (sirka, ochrana pred vetrem) bude dost stvat. Forza750 je takova nemastna-neslana, pro mne asi nicim extra zajimava, proste funkcni maxik, komfortni apod. a Tmax je takova klasika, designem a koncepci klasicky skutr se vsemi plusy a minusy.
Ve finale Forza300 je super, jen mi chybi asi tak 10 koni, ktere bych proste vyuzil pri mem jezdeni mimo mesto a po dalnici. Navic mne bude stvat zmenseny kufr pod sedlem u vsech tri, uz dnes ten co mam vyuzivam skoro porad na neco.
Kdyz to asi srhnu, tak srdcem mne to tahne k XADV, ale rozum mne bere spise k te druhe dvojici. A u tohoto vyberu uz tak nejak doufam, ze u toho stroje i s ohledem na cenu vydrzim dele jak sezonu.
Podle ceho byste vybirali vy?
ex Honda CB1000R, ex Piaggio MP3 500 LT Sport, ex Honda Forza 300, ex Kawasaki Versys 1000 SE GT, ex Honda Forza 300 atd