Zdravicko
kedysi som jazdil na moto suzuki sv 650N, aktualne mam Sym jet 14 len na take dochadzanie do prace a do mesta teda okolo do 25km... ten asi asi necham ale premyslam nad nejakym maxikom okolo tych 20kw na sem tam dlhsi vylet kludne aj dovolenku. Najprv som mal v top rebricku Forza 300 (~6000€), Xmax 300 (~6000€), Cruisym 300 (~4700€), Joymax Z 300 (~4000€) , Downtown 350 (~5600€).
Najpreferovanejsie vlastnosti ktore chcem: 1. Pohodlie spolujazdca, 2. Batozinovy priestor, 3. Dojazd na nadrz, 4.Vsetko ostatne typu ochrana pred vetrom, vykon, cena, oladacie prvky... Mal by to byt skuter pre 2. a nosnost aj s batozinou 150kg+ (to asi splnaju vsetky?) Co som sa docital na roznych strankach hlavne priamo od uzivatelov tak co sa spotreby tyka: Forza 3,2l/100, Xmax 3,2l/100, Cruisym 3,4l/100, Joymax Z 3,4l/100, Downtown 3,6l/100. Viete niekto ake su litrazne velke podsedadlove priestory? nasiel som iba Forza 53,3l a Xmax 45l , ostatne som nenasiel. Cruisym a joymax Z by mal mat rovnako a vlastne do vsetkych hore spomenutych by sa mali zmestit 2 integraly, takze na tom az tak nezalezi, to len tak ci nahodou niekto nevie detaily. A teraz tie zasadnejsie otazky. Preco je taky priepastny rozdiel medzi Joymax Z vs Cruisym (700€) a preco je este vacsi cenovy rozdiel medzi cruisym vs downtown (900€) je mi jasne ze trosku silnejsi motor.. ja len ci tam nie je aj nieco "navyse" a ci za tie peniaze pocitim ten rozdiel.Ktory je podla vas v ramci pohodlia a dlhej trasy na tom najlepsie? Xmax 400 som nezaradil z dovodu uz vyssej ceny a vahy, Xciting 400 koli malemu podsedadlovemu priestoru, Burgman 400 mi uz pride trosku starsi a tazsi (ale stale ho tak uplne nezatracujem) a Kawasaki J300 - no je to asi len prezleceny downtown 300 ze ano? PS. Servisny interval na Honde sa mi paci ale neviem ci dam na maxikovi viac ako 5-6k km takze to bude asi bezpredmetne. Moja vyska/vaha 180/85, manzelkina vyska/vaha: 165/50. Za kazdu radu, nazor, vyjadrenie budem velmi vdacny, Ak vas napadne aj ina znacka kludne sem snou. Este raz velka vdaka.