Na Forze 300 jsem bohužel neměl možnost jet, takže nemohu posoudit, nicméně máme doma Maxe 300 i 400, takže alespoň pohled "Yamaháka"
Předně mě překvapilo, že Honda nabízí menší podsedadlový prostor, to by mi osobně dost vadilo, když vybíráme nový stroj, tak tento faktor hraje významnou roli. A u nových Maxů je ten úložný prostor opravdu dost dobrý.
Výkon navíc se taky hodí, každý kW navíc je jen k dobru, takže tady taky boduje Max. Ale z vlastní zkušenosti když jezdíme ve dvou, je o něco lepší svezení na Maxovi 400, ty 4kW navíc ve dvou je prostě znát...
Překvapila mě také spotřeba ve prospěch Maxe, to je potěšující zjištění
Testeři popisují, že při použití standartního plexi nefouká. Tak s tím nesouhlasím, fouká a to dost nepříjemně, teda alespoň mně to valí přímo do helmy a ten rachot je až nepříjemný. No musím to nějak vydržet, než se italoši probudí z prázdninového spánku a pošlou mi objednané velké cestovní plexi, pak to určitě bude lepší.
Nevím, jestli bylo rozumné srovnávat Forzu s Maxem v provedení Iron, my jsme si vybrali standartní provedení a za ten cenový rozdíl jsme pořídili origoš nosič a kufr 50 litru Yamaha, takže s místem jsme na tom podstatně lépe než Forza