od bajza » 24 dub 2018, 21:18
Už nějaký čas se snažím do těchto diskuzí nevstupovat, ale nevydržel jsem. Mám z toho pocit, že dotyčný už se rozhodl a čeká na někoho kdo mu výběr posvětí. Měl jsem Kentoyu a TGB v 50 ccm, pro většinu je to obě čína, ale rozdíl byl obrovský, v kvalitě zpracování a dostupnosti náhradních dílů. Zkušenost z Kentoyou tragická. Šroubky, pneumatiky a další věci hrozné. I na foru je článek, kde si při recenzi Keeway stěžují na pneu a zpracování. Ano je levnější,ale připočtu dvě nové pneumatiky (chci jezdit i na mokru) a výměna a ono je to hned 2500,- navíc. Zázemí a servis ano, nový mám záruku, ale co za dva roky až skončí. Dost servisů nemá zájem spravovat tyto stroje. Ale Japonce, Itala i Kymco nebude problém (SYM zřejmě také nemám zkušenost). Je to o prioritách pokud najezdí dotyčný pár km ročně a je trochu šikovný si něco udělat sám, účel nejspíš tyto stroje splní. Ale má zkušenost lehce ojetá značka strčí do kapsy zatím ještě všechny čínské stroje i nové. Kymco za poslední roky udělalo obrovský krok vpřed a jejich stroje jsou velmi dobré. Samozřejmě mají levnější modely, ale ne na úkor kvality spíš na detailech (velikost kol,výkon motoru atd), ale také mají AK což je dnes top skútr. Pokud chceš skútr za 1200 euro nový musíš si koupit čínu a nečekej, že ti to tady bude většina lidí chválit. Protože dost z nás už si tou to zkušeností prošla. Zvaž si priority, kolik plánuješ jezdit, jak moc věcí si po záruce dokážeš opravit. Věř že naše "rady" jsou nejen dobře myšlené ale zároveň plné osobních zkušeností. Ale rozhodnutí je jen na tobě, tvé peníze, tvůj výběr. P.S. omluvám se trochu jsem se rozepsal