Výběr čínského skútru - obecné téma

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Keeway silver blade 125

Příspěvekod lzqpmt » 25 úno 2015, 23:28

Na co si dát pozor? Rozhodně zkontrolovat a porovnat stav s fotografií v prospektu, jestli je na něm všechno co tam má být a nic nechybí.
Kdysi Babetta 210, Yamaha FS80SE, Yamaha Virago 1100, Yamaha x-city 125
Piaggio Mp3 500 LT sport Obrázek
Suzuki DL 650 V-Strom Obrázek
lzqpmt

100+

Reputace: 11
Skútr / moto: Piaggio Mp3 500 LT sport /Suzuki DL 650 V-Strom

Příspěvekod tydeet » 26 úno 2015, 00:05

SolutionII píše:Zdravim pani,

Potreboval by som poradit na co si dat najvacsi pozor pri kupe ojezdeneho silverblada? Skuter ma podla majitela najazdenych 8,000 km a pred rokom bol kupovany a servisovany v jednom moto shope. Dakujem vopred za rady ;)

Lubik a Crhy - největší odborníci na Silverblady a hlavně motory EFI, nech si dobře poradit ....
tydeet

100+

Reputace: 58
Skútr / moto: yamaha neos 50, honda pcx 125

Příspěvekod sigi » 26 úno 2015, 00:10

Poslouchej Tydyte a na co jsi odborník ty??? jak to tady čtu tak na nic...ty jsi odborník na plky...jo tak v tom pokračuj jsi v tom dobrej.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nejnovější výlety na skútru,videa,tipy na výlet,fotky,najdete na http://www.scootergang.cz

Obrázek
sigi

1500+

Reputace: 103
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT
Tuning / úpravy: FOTOALBUM: http://nmaikl.rajce.idnes.cz/

Re: Výběr čínského skútru - obecné téma

Příspěvekod Wáca » 26 úno 2015, 06:31

Taky jsem na tu slevu koukal a asi se na něho pojedu podívat na vlastní oči. Čínský motorky a skutry jsem viděl tak uvidíme co bude tohle za kvalitu. Když jsem viděl sváry třeba u Yuki Yamasaki a pod.značkách chtělo se mi zvracet.
AN 400 r.v.05 .....skvělí svezení, pohodlí, spotřeba, rychlej, svižnej, ovladatelnej, designově skvělej. Třeba se k němu někdy vrátím
Wáca

250+

Reputace: 6
Skútr / moto: AN 400 Burgman, majesty 180

Příspěvekod crhy » 26 úno 2015, 07:05

To se mi nějak nezdá, Yuki a Yamasaki mají vždy velmi kvalitní rám a vysoce jakostní materiály, ty špatné sváry se mě nějak nezdají, díval jsi se pořádně?
Ex: Majesty 400; X-max 250 ; PCX 150v3; Sixteen 125; Katana 50/70; 2x Babetta 210

Profil motorkáři: http://www.motorkari.cz/profil/?uid=253 ... ky&scr=300

Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest!
crhy

2500+

Reputace: 463
Skútr / moto: Honda SW-T400; Manet S.Maxi (1998)

Příspěvekod voj » 26 úno 2015, 07:46

To Solution II. U tohoto modelu není zname nejake vylozene slabe konstrukcni místo. O nekterych vecich je mozne docist se v KRAESovych a mych prispevcich. V 8 tis km je predepsana kontrola remene variatoru (je potřeba zjistit zda byla delana, nebo pripradne remen zkontrolovat, interval vymeny je 24 tis. km min sirka remene je 22,8 mm to same plati pro provozni naplne). Zkontroluj si také tesnost vodni pumpy - kapky chl. kapaliny z kontrolního otvoru na spodni casti bloku motoru. Co se tyka rizeni motoru, pokud mas nekoho z diagnostikou na motocykly, je mozne yycist pamet zavad prip. udelat nejake provereni v merenych hodnotach. Zatah při jizde by mel byt plynuly, zadne vibrace do riditek apod. V pripade dalších dotazu dej urcite vedet. Hezky den
voj

50+

Reputace: 23
Skútr / moto: SYM GTS Sport

Příspěvekod Lubik » 26 úno 2015, 09:58

tydeet píše:
SolutionII píše:Zdravim pani,

Potreboval by som poradit na co si dat najvacsi pozor pri kupe ojezdeneho silverblada? Skuter ma podla majitela najazdenych 8,000 km a pred rokom bol kupovany a servisovany v jednom moto shope. Dakujem vopred za rady ;)

Lubik a Crhy - největší odborníci na Silverblady a hlavně motory EFI, nech si dobře poradit ....

Díky, jsem poctěn že mě a Crhyho považuješ za odborníky. Zároveň se těším na tvůj první příspěvek který bude dávat smysl.
Narozdíl od tebe máme skůtry s motory co mají EFI, takže se v nich vyznáme.
Lubik

Příspěvekod Lubik » 26 úno 2015, 10:08

Wáca píše:Taky jsem na tu slevu koukal a asi se na něho pojedu podívat na vlastní oči.

Komu není rady, tomu není pomoci ... Jasně Ti tady radí zavedenou a kvalitní značku SYM Crox a ty furt kecáš o šmejdu z číny.
Škoda že to moderátor tak nešikovně promazal, jinak by jsi se dozvěděl mnohem víc.

Nemám slov, ale jak chceš :
Kentoya je zavedená německá značka, takže němci si na kvalitu dávají pozor (vždyť vyrábí i VW Passat a Golf) . Na modelu Hammer spolupracovala firma Kentoya s Hodnou a používá její licenční motory s nadupaným výkonem až 5.5kW !!!

Cituji:
" Nezůstalo ale jen u toho, s naším týmem jsme v roce 2007 dosáhli třetího místa v nejsilnější třídě mistrovství republiky dragsterů Czech Drag Serie (http://www.kentoya.cz/sportovni-uspechy ... -team-2007) a v roce 2008 jsme vyhráli mistroství ČR ve Scooter Cupu. V něm se Honzovi Němcovi na vyladěné Sharky s výkonem přes dvacet koní podařilo zbořit zaběhlé mýty. Všechny ostatní speciály značek jako Yamaha, Gilera, Piaggio nebo Malaguti zůstaly za Kentoyou a z červeného Sharky viděli celý závod pouze zadní pneumatiku. "

Takže skůtry Kentoya jsou 100% lešpí než Yamaha, Gilera, Piaggio nebo Malaguti , což jsou předražené smějdy !!
Lubik

Příspěvekod jareeek » 26 úno 2015, 20:23

Lubik: Co je podle tebe čínskej skůtr,jaky značky?
jareeek

100+

Reputace: -2
Skútr / moto: Yamaha X max 125 (2016)

Příspěvekod Lubik » 26 úno 2015, 20:36

Tak přímo čínský neznám žádný, vše které znám jsou vždy spojeny s nějakou známou značkou - Honda, Yamaha, Suzuki a jsou to společnosti z německa, rakouska. Což je 100% záruka špičkové techniky a kvality
Lubik

Příspěvekod jareeek » 26 úno 2015, 20:52

Takže Vechny známé značky co prodávaj tady u nás v Ćechách jsou kvalitní stroje? :wink:
jareeek

100+

Příspěvekod Rnx » 26 úno 2015, 21:04

Vzdy, ked s takymto trollovanim na mna vyrukuje moja zena (vklada mi do huby nieco, co som nepovedal), mam chut "niekomu" flaknut. A nesere ma to co povie, ale to, ze mina cas nas oboch uplnou pikacuovinou namiesto toho, aby spravila (vymyslela) nieco prinosne. Chod si radsej zabehat jareeek a nepis tu bludy.
Rnx

100+

Reputace: 15
Skútr / moto: Runner 50 (sold), Burgman 650 (sold), C 650 GT

Příspěvekod jareeek » 26 úno 2015, 21:09

Tebe se neptám tak nemusíš bej hnusnej.
jareeek

100+

Příspěvekod Wáca » 26 úno 2015, 22:37

ano kvalita je jinde, motorky jsem měl jenom japonce, jiný bych nechtěl, ale jako prostředek do práce a do města co jezdí do 3l proti 9l za 25tis nový je pro mě dobrý a lepší než dát 40tis za olítaného japonce jako třeba PCX nebo toho SYM. Skútra jsem měl a nebaví mě to na tom takže nepotřebuju extra techniku na max.10km deně. A nevěřim tomu že to nevydrží 2-3roky. Jak jsem řikal co znám 2 kluky tak žádný problém po cca 3 letech než to prodali.
Já ti ale rozumím, to samé máme s kámošem o autech, nikdy by si nekopil tu a tu značku přitom jí nikdy neměl a nemá s ní žádnou zkušenost.
AN 400 r.v.05 .....skvělí svezení, pohodlí, spotřeba, rychlej, svižnej, ovladatelnej, designově skvělej. Třeba se k němu někdy vrátím
Wáca

250+

Reputace: 6
Skútr / moto: AN 400 Burgman, majesty 180

Příspěvekod moto.joker » 26 úno 2015, 22:49

Lubik píše:Tak přímo čínský neznám žádný, vše které znám jsou vždy spojeny s nějakou známou značkou - Honda, Yamaha, Suzuki a jsou to společnosti z německa, rakouska. Což je 100% záruka špičkové techniky a kvality

Lubik, Ty vole... jareeek se tady seriózně ptá a Ty ho dorážíš takovouhle ironií. :mrgreen: Neblbni mu hlavu!

To že někdo s někým spolupracuje, neznamená, že všechny jeho výrobky mají tutéž kvalitu. Vždyť můžou pro Suzuki dělat jen brzdový páčky! To ale nelze předjímat, že i celý skútry budou v té samé kvalitě.

-- 26. 2. 2015 21:59 --

jareeek píše:Takže Vechny známé značky co prodávaj tady u nás v Ćechách jsou kvalitní stroje? :wink:

No to záleží na tom, co je to "známá značka".

Už se tady psalo, že u těch čínských zdrojů ani tak nezáleží na tomu, co je na tom napsaný, ale kdo to tady prodává.
Takže když koupíš Kentoya dejme tomu v Praze 48, tak si to budeš chválit a když to koupíš třeba v Praze 65, tak to bude děs.
Tady u těch strojů dost záleží na tom, jak se tomu věnuje mechanik. Nápis není až tak to nejdůležitější.
A ještě navíc skútry i když vypadají stejně, tak můžou vyjíždět z různých továren...
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350
moto.joker

1500+

Reputace: 325
Skútr / moto: Honda Forza 350

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek