od Sportman » 31 led 2015, 08:43
Tak jsem si to tu pročetl a musím říci , že těch zasvěcených co jen haní čínské skůtry je tu hodně.Chtěl bych se jich ale zeptat, kolik jich má s čínským skůtrem vlastní zkušenosti? Já mám čínského Rhona Speed 50 už 4 roky, najeto víc jak 12500 km bez vážnějších problémů.Vždy jsem dojel.Je pravda ,že pár závad se objevilo, dvakrát jsem musel vyměnit sytič (cena 540,- Kč podruhé vyměněn zdarma v záruce,na zadní hřídeli v záruce měnili ložisko. Dále jsem si koupil touringový výfuk za 3500,- ten jsem nemusel a sportovní CDI za 600,- to jsem také nemusel,ale tyto dvě věci vylepšily jízdní vlastnosti. Jinak jen běžná výměna žárovek, svíčky,oleje v převodovce. Do kopce teď jede 45-50 km/h, po rovině maximálka měřená GPS 73km/h.Jezdím na něm do práce 24 km do Prahy a 24km zpět, cesta trvá kolem 30-35 minut. Rekord-28minut. Autem to jezdim 30- 60 minut. Podle provozu,někdy i déle. Rekord autem 21 minut. Skůtr žere kolem 3,2l a auto 7l.Také jsem četl čínu nekupuj. Koupil jsem ho za 14000 a s upravami a opravami jsem se nedostal ani na 20tisíc. Vrazit 50000 do ,jak tvrdíte, nesrovnatelné kvality nemám.A kupovat 10 let starou ojetinu , o kterou se buhví jak kdo staral a jak na ni jezdil je stejný risk jako nová čína.Kamarád si koupil 10 let starého Peugeota a už generálkoval motor,spojku,variátor a stálo ho to víc jak 45000,-.Takže já mám číňana,jsem s ním spokojený,náhradní díly levné a lehce k sehnání(nejen v auto kelly). Nejsem žádný automechanik,ale běžné věci zvládnu udělat sám.Někdy mi připadá jako kdybych měl 220 tis.na auto a chtěl koupit nové např chevrolet-bývale Daewoo a všichni mi tu začali vnucovat mercedes. Nový je mimo cenu a 15 let starý??? Prostě já nemluvim o tom co jsem kde slyšel,ale o vlastní zkušenosti. Takže já bych se číny nebál a klidně bych nějakého koupil ve 125 ccm.Zatim mi stačí ta 50.Až přestane jezdit,tak zvážim zda ji opravit či jít do 125 .
Bez restrikce,sportovní CDI,žluté spojkové pružiny,street výfuk LeoVince Touring,bílá kontraska,variátor Multivar,válečky 9g , najeto víc jak 12000 km.