Výběr čínského skútru - obecné téma

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Keeway silver blade 125

Příspěvekod voj » 12 zář 2014, 06:49

"KRAES" dekuji za zaslani odkazu a množství uzitecnych informaci tam uvedenych. Keeway ma k dnešnímu dni za sebou 610 km... Uz jsem mel několik cest v prudkem desti a zrejme jsem byl, diky předchozím varovanim, az moc opatrny, takze me pneumatiky nikde zatím nenechali na holickach - az bude nekdy prilezitost (coz cesta do práce rozhodne není), musim to rozhodne vyzkoušet. Jizdni vlastnosti jsou velice slusne a s pohodlim jsem také moc spokojen. Musim ale dat za pravdou v testech uvadene informaci, ze vyssi lide mohou mit problémy se na nej "vejit". Ja to se svými 184 cm mam akorát. Jinak v minulych dnech jsem doplnil kufr GIVI E 370, který mi svými rozmery prisel tak akorát. I když je prostor pod sedadlem pomerne objemny, ja jsem na kufr zvykly a postradal jsem ho. Montaz byla docela zabavna, protože plotna není zas tak univerzalni, jak si výrobce představuje. Nicmene jsem se trochu inspiroval uchycenim od konkurencni firmy (SHAD) a je tam...
voj

50+

Reputace: 23
Skútr / moto: SYM GTS Sport

Příspěvekod klaukemiro » 07 říj 2014, 09:47

zdravičko panovia.... tak aj ja vlastnim tento stroj... na temu čo si myslia pani čo ho krityzuju.... berem... každy ma na to svoj nazor... ja mam 4500 km a nemžem povedat nan žiadne vadi... a na ceste sa sprava ako velky stroj pred ktorym maju všetci rešpekt... pani ...naš scooter vyzera velmy dobre to vy viete a tie vaše krityky to je tušim iba zavist... ked postavim PCX Hondu vedla mojho silverblada tak sa všetci budu pozerat po mojej motorke. a honfu budu považovat ako nejakeho scootrika :-) takže pani ...ako sa budete spravat vy k Kewau tak sa bude spravat aj on k Vam,,, ja mam Keeway Silverblade 125 ,,, biely ... pekna motorka... 2400 euro nieje moc... a za to jak vyzera cena normal :-)
klaukemiro

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: Keway silverblade 125

Příspěvekod Vratas » 07 říj 2014, 10:00

To už jsi najel tolik kilometrů? Jinak máš naprostou pravdu, nekup to jen za 2400 Euro. Ti Hondaři vůbec o ničem neví, jen plácají nesmysly, jen tak dál...
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod voj » 08 říj 2014, 06:39

Tak musim rict, ze jsem predpokladal, ze forum by mělo slouzit zejména pro vymenu informaci a zkusenosti, postrehu atp. Zatím jsem stále prekvapen (vlastne uz ani ne...) vecnymi poznámkami na tema "cina"...Zejména se mi libi komentare majitelu "uzasnych" stroju na kterých nikdy nemeli zadnou zavadu, protože je to "znacka" (vzdyt vsichni vime, ze je to nesmysl...) a dany skutr ani nevideli, natoz aby na nem jeli. No a co se tyka Hondy PCX, ta je v primem porovnani skutecne (nejenom svými rozmery, pohodlim...) o tridu jinde. Celkova uroven vyroby se samozrejme ukaze casem...Ja zatím této volby vůbec nelituji a tesim se na kazde rano az pojedu do práce :).
voj

50+

Příspěvekod sinistre » 25 lis 2014, 21:37

Tak co, kdo má nejvíc najeto? A jak s tou škvírou mezi řídítkama? Zajímalo mě, jestli tudy nefouká, nebo při dešti neprotéká...
sinistre

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Cagiva City 50
Tuning / úpravy: multivar

Příspěvekod voj » 26 lis 2014, 09:04

Dobre rano,
ja vzhledem k tomu, ze mam skutr od zari mam najeto zatím pouze 2450 km. Urcite tedy nejsem ten spravny vzorek. Mezera mezi riditky nezpusobuje nejake velke problémy ani při prudkem desti... Z mého pohledu (merim 183 cm) mohlo byt horni plexi ještě trochu vyssi. Spotreba se drzi bezpecne do 3 l na 100 km. S vykonem motoru jsem naprosto spokojen - i na silnicich mimo město není clovek prekazkou provozu. Jen ve vetsich stoupanich je znat jeho hmotnost, ale za to pohodli to stoji :). Jedine co bych vytknul je zaveseni předního kola - na horsi ceste je jizda, diky naladeni tlumicu, ne prilis prijemna. Problemy zatím zadne (nic se nepovolilo, neupadlo :), vse funguje jak ma). V ramci záruky vymenen vadny trmen zadni brzdy - vadna serie namontovana na několika kusech.
voj

50+

Příspěvekod sinistre » 27 lis 2014, 23:03

Kolik to jelo nejmíň do kopce na plnej plyn?
sinistre

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Cagiva City 50
Tuning / úpravy: multivar

Příspěvekod KRAES » 30 lis 2014, 13:06

Benelli SilverBlade.jpg
Tak toto jsem našel při hledání servisního manuálu a všeho možného co se týká maxi skútru KEEWAY SilverBlade 125/250 EFI. No a z výsledků jsem byl mile překvapený. Za jeho pěkný dizajn ( osobně se mi líbí ), se můžeme poděkovat Italským návrhářům a konstruktérům z designérského studia Benelli v Italském městě Pesaro a začal se aj prodávat pod značkou Benelli Silverblade 250EFI.
V Německu se prodává pod značkou KREIDLER INSIGNIO 2.0 125/250DD, v Rusku zase jako Speed Gear SilverBlade 250i (EFI) ale jen jako 250-ka.
KEEWAY SilverBlade 125EFI – KREIDLER INSIGNIO 2.0 125 DD - Speed Gear SilverBlade 250i (EFI) - Benelli Silverblade 250EFI

http://www.kreidler.com/katalog/index.p ... uct_id=294

http://mototek.com.ua/product/view/9/427.html

Vše co se píše v recenzích po celém světě, kde se prodává je pravda. Pohodlí při jízdě i při mích 120kg a 192cm vysoké postavě můžu potvrdit, delší trasy není problém zvládnout. V kopcích pro svoji a moji hmotnost sice ztrácí dech, ale zase na druhou stranu v prudkých zatáčkách při 50-60km rychlosti nemusím brzdit. Jinak není problém cestovat rychlostí 90km/h (podle GPS), kdy do konce má i nejnižší spotřebu 2,7L/100km. Jinak běžný průměr je 3,2L/100km. Nejoptimálnější je rychlost 80km/h, kdy motor má ještě skrytou rezervu pro předjíždění. Jediné co jsem musel udělat pro zlepšení jízdních vlastností a pohodlí, tak bylo vyvážení disků.
Po ujetí 5 800km na tomto „čínském„ maxíku s Italským rodokmenem, musím ho jen chválit, za tu cenu jsem dostal víc, než jsem čekal. Kdybych se měl znovu rozhodovat jaký maxík koupit, tak bych do toho šel znovu, v případě „A“-čkového řidičáku tak v pohodě KEEWAY SilverBlade 250EFI
( samozřejmě kdybych vyhrál ve sportce nějaký ten meloun, díval bych se po daleko vyšší třídě maxi skútrů).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
KEEWAY SilverBlade 125EFI - od 4/2014 = 21 750km; spotřeba od 2,53l do 3,3l/100km; svíčka Denso Iridium Power; variátor Polini Maxi Hi-Speed 6ROL; GSM ALARM; BLUE LED Backlight
KRAES

25+

Reputace: 6
Skútr / moto: KEEWAY SilverBlade 125EFI
Tuning / úpravy: Svíčka Denso Iridium Power; zásuvka 12V, variátor Polini Maxi Hi-Speed 6ROL; GSM ALARM; BLUE LED Backlight

Příspěvekod voj » 02 pro 2014, 07:31

Tak dnes, letos poprvé, skútr zustava doma a vydavam se na cestu vlakem... :(
voj

50+

Příspěvekod Marléna » 02 pro 2014, 09:35

Dopadla jsem stejně už včera. Ale stále doufám, že se ještě letos svezu.
Marléna

100+

Reputace: -49
Skútr / moto: Cyborg City 150

Příspěvekod Lubik » 02 pro 2014, 10:36

Jen pro informaci, skútry Benelli mají s Itálii jen společný název, jinak je to nefalšovaný a 100% Číňan. S "vyvojem" a výrobou nemají Italové nic společného, takže je zbytečné namlouvat si neco jiného. A různé označení stejného stroje, což je u těchto bambusaků naprosto normální. Ťaman ti na to nalepí samolepku jakou budeš chtít.
Lubik

Příspěvekod voj » 02 pro 2014, 12:51

voj

50+

Příspěvekod Vratas » 02 pro 2014, 13:25

Ta kopie Kawasaki ER-6 hned na titulce :mrgreen: Ani s modelovým označením se moc nepárali.

Jinak co se té značkovosti týče, tak je to stejné, jako se Kawasaki podepsalo pod práci Kymca, když pro ně udělali Downtowna v jejich barvách, tak se Benelli podepíše pod nějakou slátaninu.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod dreamer » 02 pro 2014, 19:30

Lubik píše:Jen pro informaci, skútry Benelli mají s Itálii jen společný název

Len upresnim:

"Benelli is now part of motor Group Qianjiang, which is a corporation located in Wenling, southeast China. Benelli Q.J. is located in Pesaro where the previous proprietors based the facilities, keeping the whole workforce previously working at Benelli S.p.A."

Kedysi slavna talianska znacka Benelli s pretekarskou historiou je dnes, zial, cinskym vlastnictvom. So zvyskom Lubikovho prispevku musim, opat zial, suhlasit.
Honda NC750D Integra
Obrázek
Aprilia SR MAX 300
Obrázek
ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207
dreamer

250+

Reputace: 55
Skútr / moto: Honda NC750D Integra, Aprilia SR MAX 300

Příspěvekod KRAES » 02 pro 2014, 20:18

Zajímavé video z produkce KEEWAY

https://www.youtube.com/watch?v=yD88ltwDPJM

KEEWAY SilverBlade od 5:35 do 5:42.
KEEWAY SilverBlade 125EFI - od 4/2014 = 21 750km; spotřeba od 2,53l do 3,3l/100km; svíčka Denso Iridium Power; variátor Polini Maxi Hi-Speed 6ROL; GSM ALARM; BLUE LED Backlight
KRAES

25+

Reputace: 6
Skútr / moto: KEEWAY SilverBlade 125EFI
Tuning / úpravy: Svíčka Denso Iridium Power; zásuvka 12V, variátor Polini Maxi Hi-Speed 6ROL; GSM ALARM; BLUE LED Backlight

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek