Výběr čínského skútru - obecné téma

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Výběr čínského skútru - obecné téma

Příspěvekod Lubik » 27 led 2014, 20:42

PBM2:
U PCX se není u mě na co ptát: mínusy : bolí mě z toho bobku prdel - snad vyřeším. A hodiny - ale ty už jsou objednané + zásuvka 12v z ČÍNY :lol:
Lubik

Příspěvekod vraver » 27 led 2014, 20:45

PMB2:
teď vidím co jsi zač, nijak jsem to nemyslel a ty vyletíš jak čertík z krabičky.
Ta objektivita tady bohužel trochu chybí, přesto že to tady bylo už mockrát napsané, tak ten kdo se tady ptá, tak stejně má už dávno vybráno a stejně si onen čínský stroj koupí, je to jeho věc, potom ale dost postrádá smysl sem nějaké rady a poznatky psát.

To že napíšeš NO A CO, na to, že jsi to zadřel v necelých 4000tkm, mluví asi za vše, byť máš jen 50cc.
Podobné najeté km měl i zdejší člen Tatík, píše to na svém vlákně Po letech na dvou kolech, asi bude opravdu někde něco špatně.............
vraver

250+

Reputace: 28
Skútr / moto: Yamaha XJR1300-2006, Yamaha XJ600 51J-1988

Příspěvekod karel691 » 05 úno 2014, 17:59

Ahoj narazil jsem na Kentoya VIRON SPORT 125 4T vzhledově je docela pěknej ale co jízdní vlastnosti ? spolehlivost ? problémy při provozu? Nemáte někdo stímto skútrem zkušenosti? :) díky
Naposledy upravil KYBLOS dne 10 úno 2014, 16:14, celkově upraveno 2
Důvod: Přesunuto do správné sekce a tématu
karel691

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: Yuki 50 2T

Příspěvekod Lubik » 05 úno 2014, 18:12

Myslim ze o cinskych skutrech, jejich kvalitach a schopnostech je toho na foru opravdu dost. A vykon 5.4 kW hovori za vse ....
Lubik

Příspěvekod kocur » 05 úno 2014, 19:00

Chlapče,
nejlíp ti poradí ten, co má Hondu.
kocur

100+

Reputace: -11
Skútr / moto: Yuki 125 Snake, TGB X-Motion 300 EFi

Příspěvekod waikik » 05 úno 2014, 19:33

Tak teda vyzerá to celkom fajn,čo sa dizajnu týka.Ja síce tiež jazdím na Honde,no mal som "číny" dve..Keeway Matrix a Tauris Avenida.A práve tá tbou vybraná Kentoya je úplne ako jeden model od Taurisu a to Tauris Fiera.Veľa komponentov,čo sa týka prepínačov a všelijakých menších a väčšich časti skutra si tie húfy činskych značiek "požičiavajú"...vrátane samotného motora....predpokladám,že je tam typ...152 QMI.Výkon je typický pre čínske stroje danej kategorie..a to dosť nízky...,kvalitu prevedia a spolahlivosť preverí až čas...,no určite má nárok na slabšiu kvalitu a to už vzhľadom k cene....a tak k tomu aj musíš pristupovať.Mne Keeway slúžil bez poduchy 12 000 km ...,no potom som chcel neičo iné a nové..,tak osm si kúpil úpne nový Tauris Avenida a ten sa mi po mesiac rozsypal a ja som ho tlačil domov asi 4 km ...to na*erie,ak je to nový stroj....A?le všetko je pokaziteľné...Aj Honda určite...Ak tvoj rozpočet má hranice na urovni tejto Kentoyi a páči sa ti..,tak si ju kúp.-...,no ak tomu povenuješ viac pozornosti ako značkovemu stroju a nebudeš na to ako pes a jemnejší skôr...,tak ti to snáď aj vystačí....Nebim ináč radiť....,len asi tým,že som ti vyrozprával svoj príbeh a skúsenosti z čínskými skutrami...jeden bol super,,aj ked slabší oproti značke..a druhý ani mesiac nevydržal....takže asi to je trošku lotéria...TAk nech slúži...držím prsty a veľa šťastným kilometrov želám...
..."talianský muzikál"..FORD FOCUS ecoboost 1,6
waikik

50+

Skútr / moto: už žiadny
Tuning / úpravy: žiadne

Příspěvekod milopet » 07 úno 2014, 00:43

Tento model nemám, mám Kentoyu Miu. Tak z poznatků,plasty drží :D jen přepínače na říditkách nic moc kvalitou. motor s 5,5kW jezdí dobře i se 150kg do 85km/h,spotřeba 3-3,5L,kdyby na něm jezdilo jen 70kg ,tak se musí vejít pod 3L . Záruka i servis v pohodě,cenově dostupné. Po záruce vlastní servis. Co dodat za ty prachy,záleží na jak dlouho ho chceš a podle toho investovat.
730 PS V8 Scania
80kW ghia FF-MAX
23,5 kW Burgoš
milopet

100+

Skútr / moto: Burgman 400

Příspěvekod Dándí » 07 úno 2014, 09:45

waikik je mistr hodný obdivu :!: Tak nádherně a výstižně, přitom nezaujatě se vzjádřil přímo ukázkově, dávám 20 z 10 možných bodů :lol: :lol:

Já jsem četl úvodní příspěvek a chtěl napsat o nutnosti přečtení vláken kde se otázky China + Taivan - ců řeší, ale podočtení waikik-ova příspěvku smekám klobouk a M L Č Í M
Jezdím na pohodu, spíš pomalejš než rychle
Dándí

500+

Reputace: 382
Skútr / moto: YAMAHA IronMax- Já, BlackMax- Kamča a SH 300 spolu
Tuning / úpravy: netunime - jezdíme. Jen občas něco poladíme

Příspěvekod satanachist » 08 úno 2014, 10:02

Přesně tak. Jinak se karel691 ptá na zkušenosti a ne na názor na Čínu. Odpovědi typu:"výkon mluví za vše" nemluví za vše. Já jsem měl Kentoyu Sharky 50 a musím říct v poměru výkon/cena spokojenost. Najezdil jsem 8000 km a prodal známému z důvodu možnosti řídit s béčkem 125 ccm. Větší závadu jsem neměl, pouze drobnosti typu prasklý ventilek nebo prasklá pružina hlavního stojanu. Na motorové části, elektrice nebo variátoru nic. A to jsem jezdilo štreky 140 km běžně. Za víkend dokonce s kamošem, který má Kentoyu Speed, přes 500 km. Jezdil jsem do 55 km/h a spotřeba do 3 litrů. Takže pro mě, za málo peněz hodně muziky a kdybych jej měl kde mít, tak na pojížďky ještě stojí v šopě. :wink:
Mohu vozit 80 lidí za zády, ale na velkou motorku si mohu maximálně tak sednout.....
satanachist

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: Honda PCX 125
Tuning / úpravy: plexi Givi, brašny, zásuvka, teploměr, hodinky

Keeway silver blade 125

Příspěvekod Pulec73 » 06 bře 2014, 23:02

Chtěl bych se zeptat, má někdo tohoto skůtra ? Je to docela novinka za skvělou cenu a líbí se mi, nikdy jsem skůtra neměl ale potřebuju nějaké takové větší přibližovadlo na vzdálenosti 0-50 km a právě přemýšlím jestli Silver blade nb jít od staršího Nexuse ? Chtěl bych vědět jaký máte na Keeway názor a co by ste mi poradili. Děkuji moc :)
Pulec73

10+

Skútr / moto: Gilera Runner 125 ST

Re: Keeway silver blade 125

Příspěvekod Lubik » 06 bře 2014, 23:43

Jestli s nim chces ujet jen 50 km, tak je to dobra volba. Pokud chces ujet víc jak 50 km, tak je to spatna volba.
O čínských skútrech se tady napsalo uz dost. To chces opravdu dat 67000,-Kč za čínský Kyvej?
Lubik

Příspěvekod Vratas » 06 bře 2014, 23:52

67 tisíc, trošku dražší merkur. Jedno vím jistě, že až to koupí, tak z něj bude brzy vyučený automechanik :mrgreen:
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod TUNER » 07 bře 2014, 06:37

Nechápu jak může nad tímhle vůbec někdo přemýšlet......samozřejmě Nexuse.
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod sportprofi » 07 bře 2014, 12:17

Od září loňského roku jsem majitelem Kentoya C5. Po odjetých 100km skůtr přestal jet - z výroby vadný kabel ke svíčce, skratoval. Dnes ve 250km udělána garance. Výměnen sytič (skutr se musel nechat delší dobu zahřát, ihned po nastartování nešel přidat plyn, dušení), dále prodejce čeká na dodání nového předního kotouče ( při brždění hází přední kolo), standardní výměna oleje. Jak je tady řečeno, slušné designové zpracování, ale asi to bude chvilku trvat, než se tomu vychytají mouchy. Je naprosto jasné, že Honda to není (výkonem, ani zpracováním a už vůbec kvalitou). Nestežuji si, rozhodoval jsem se svobodně a přiznám se, že jsem chtěl levnou, dobře vypadající stopětadvacítku a tu mám.
Kentoya C5 - kávová
sportprofi

0+

Skútr / moto: Kentoya C5

Příspěvekod krizik1 » 07 bře 2014, 13:18

Bez jakékoli ironie Ti přeji pevné nervy při vychytávání much a ať Ti to "nestěžování si" vydrží co nejdéle.
http://krizik1.rajce.idnes.cz/ http://www.parabellum.cz/ Aprilia Atlantic 500,PGO Comet 50 2T,Kingway Varadero 79 4T
krizik1

Moderátor

Reputace: 827
Skútr / moto: Aprilia Scarabeo 200

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek