Výběr čínského skútru - obecné téma

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Výběr čínského skútru - obecné téma

Příspěvekod TUNER » 06 dub 2013, 11:44

majo.x:
Pokud jsi dostavěl dům a nemáš moc peněz,pak mi dvojnásob zajímá proč chceš kupovat skútra o kterém sám víš že se musí ledasco podotahovat,možná i vyměnit a určitě i častěji servisovat což stojí také nemalé peníze pokud vše nezvládneš udělat sám doma (po dobu záruky je to ale jedno,protože servis je pro udržení záruky povinnost - teda i další placení) a nevybereš něco co už z výroby je tak jak má být a není potřeba se o to dále nijak extra starat krom pravidelné výměny oleje,řemenů,válečků,destiček atd......i kdyby to už mělo něco najeto ?
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod majo.x » 06 dub 2013, 14:11

TUNER:
O peniaze az tak nejde ale nemam este vonku vsetko hotove tak ako chcem a na druhej strane nechcem dat do toho vela penazi ked rodina bude mat stoho prd akurad ja potesenie :D
A samozrejme ze vecinu veci si budem robit doma sam a scim nebudem vediet si rady, tak sa spitam, preto boli teraz otazky na vas, co uz mate skusenosti ktori je aky stroj ...
majo.x

25+

Reputace: 0
Skútr / moto: Keeway Outlook 125

Příspěvekod Krikri-K1 » 06 dub 2013, 14:57

majo.x:
S Maxona mít potěšeni určitě nebudeš :? Neber to osobně ale snažíme se ti vysvětlit že koupit novou činu ať už je od Autokelly nebo od kohokoli jsou opravdu vyhozené peníze!!!
Tuner to napsal pěkně.
Krikri-K1

100+

Skútr / moto: Gilera DNA 125
Tuning / úpravy: Něco by se našlo :-D

Příspěvekod PBM2 » 06 dub 2013, 15:12

majo.x:
malý dotaz. Kolik do toho chceš vlastně investovat? Ono se to tu už dosti často probíralo, zda to či ono. Většina si určitě vyzkoušela čínu, s většími nebo menšími úspěchy, jedni byli vzhledem k ceně spokojení, jiní ji proklínali jak před 15 lety, tak i dneska. Sám jednu mám a nestěžuju si, moje volba, moje peníze, moje starosti. Teď jen jde o to, co preferuješ ty a jak moc do toho můžeš dát. Vybavení nebudu počítat, to použiješ z té 50-ky. Ale jak dlouhé trasy budeš jezdit? Jak často? Kolik financí tvoje rodina i ty ještě jsi ochoten do toho investovat? Kde máš servis (někteří řeknou, že pokud jsi šikovný, uděláš si věci sám)? Já to ale beru spíše z té horší varianty, kdy si prostě sám ani s nápovědou odsud neporadíš a servis bude nutný. Aby jsi to nevezl 50 kilometrů a víc na vozíku a podobně. Je spousta 125-tek v nabídkách jak nových, tak i jetých, u těch je stav možno zhodnotit až po prohlídce, projetí se a celkovém zjištění stavu. Někdy lze narazit na jetý stroj, ale ještě se zárukou, je to spíše bílá brána, ale i ty jsou. Co preferuješ? Pohodní, výkon, výbavu, servisní intervaly, spotřebu, ceny ND, úložné prostory, rozšíření na našem území, rychlost dodání potřebných součástek, atd. atd. Je toho moc, ale asi si napřed sepiš něco jako seznam věcí, které od toho čekáš, k čemu to budeš používat a jaké očekávání by to mělo splnit a pak se mrkni opět sem a nadhoď svoje tipy, určitě se najde dost těch, co ti rádi poradí, čemu se raději vyhnout, kde neuděláš chybu ani když je stroj relativně starší. Rozhodně ti ale přeji šťastnou ruku při výběru 8)
Zkus kouknout sem http://www.motoinzerce.cz/ nebo sem http://www.tipmoto.com/ nebo tady http://www.motorkari.cz/motobazar/motorky/ , případně se občas najdou i zde v sekci Bazar nabídky prodeje. Tak ať najdeš něco, co ti bude dlouho sloužit.
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod majo.x » 06 dub 2013, 15:39

PBM2:
Tak pouzivat to chcem cesta do prace z prace 44km, co cakam, aby ma nenechal hlavne po ceste do prace a nemusel by ani z prace :D , cesta bude mimo mesta, dam kufor , takze odkladaci priestor neriesim, servis tiez nie.
Takze aby mi to preslo 22km tam a 22km spat a sobota alebo nedela nejaky vylet 100-150km sam mozno aj s maminou :) ak by isla, takze budem len mimo mesto snim a tak by som chcel, aby isiel 80-90km a moze aj viac :D
Cena 1500eur
Zatial som skoncil na
Kymco Agility City 125
alebo
Keeway Outlook 125
ked vravite Maxon nie a co sa tyka oprav, nieco sam a nieco sused, som myslel robi krosy a aj moj skuter :D
Ale jednotka bola Maxon 125 .....
majo.x

25+

Příspěvekod jarmil » 08 dub 2013, 11:27

zdravim vespolek, jak to tak čtu, tak nevim nevim. Uvažuju o Maxonu Ardouru kvůli ceně a fakt by mě zajímal názor někoho, kdo ho má a má ujeto pár tisíc kiláků, jestli je to poruchový. chci ho na deset kiláků denně po městě a sem tam i na 20,30 km výlety. je tu někdo,kdo ho má? díky
jarmil

5+

Příspěvekod Martimaru » 08 dub 2013, 17:21

jarmil:
Také jsem zvažoval mezi Maxonem Ardourem 125 a Kymco Agility City 125. Byl jsem se i poptat v servisu, který sice dělá pro Autokelly, ale nikoliv výhradně a opravuje různé motorky. Tam mi řekli, že ten rozdíl v ceně cca + 20 tis. Kč není adekvátní rozdílu kvality. Kymco je lepší, ale údajně né o těch požadovaných 20 tis.Kč. Tak jsem se rozhodl pro Maxona, počasí je ale zatím nepřející a tak km zatím málo. Až budu mít více najeto, své poznatky sdělím.
Prosím necituj poslední příspěvek. Používej tlačítko odpovědět, díky
Naposledy upravil KYBLOS dne 11 úno 2014, 16:54, celkově upraveno 3
Důvod: Citace posledního příspěvku
Martimaru

0+

Skútr / moto: Maxon Ardour 125

Příspěvekod jarmil » 09 dub 2013, 06:40

Martimaru:
taky do něj asi jdu, ten rozdíl ceny je velkej. kolik máš najeto, pár stovek? a zatím nic? dík
jarmil

5+

Příspěvekod tatík » 09 dub 2013, 08:41

jarmil:
naběhneš si,tak jako desítky jiných.Za sice zajímavou cenu budeš mít doma hezký nový skůtr v záruce,který se během krátké doby změní v nefunkční,nepoužitelný a někdy i nebezpečný cajk,co nepůjde ani opravit,ani seřídit.Nejde o to,jestli si něco uděláš doma sám,ale o to že tyhle stroje vykazují tak záhadné závady,že si s tím často nevÍ rady ani servis A naprosto k uzoufání je situace,kdy to dáš jeden den seřídit,opravit nebo si to seřídíš třeba sám(což samo o sobě je zázrak),ono to nějak pojede a druhý den to nenastartuješ nebo to opět nepojede.Nedaleko bydliště mám celkem velký autoservis na nákladní auta.Nakupují v Kelly a těhle skůtrů tam mají už asi pět,z toho udělali zkušení mechanici jeden funkční a z ostatních berou díly,až dojdou,tak to prý celý nahrnou do kontejneru na plastový odpad,k ničemu jinýmu to není.A nenech se ukolíbat tím,že tady na tom někdo najel už pár STOVEK :!: kilometrú a BEZ PROBLÉMŮ :roll: :roll: co to je za argument :?: :?: Možná,že se někdo raduje,že mu to bez poruchy ujelo užasných 2000 km,že po týdnu stání to v pohodě nastartuje na popátý a že do 5000 km kromě ,svíčky,vidlic,ložisek,karburátoru,2x baterka,hadiček a výměny variátoru do toho prakticky nic nedal a valí mu to v pohodě 80 a žere jenom 4 na sto a je s tím spokojený :roll: :shock: :shock: :shock: Tohle vážně chceš :?: :?:
Už jenom to,že na tom chceš jezdit do práce vyžaduje spolehlivý stroj a i kdybys na tom nikdy nikam jinam nejel,je už jen tohle důvod proč NEKOUPIT tenhle nebo podobný "kýbl čínských šroubů" abych použil Tomášovo @125 přirovnání. :mrgreen: :mrgreen:
bylo Jawa O5-10000 km,Jawa 20-3000 km,nová Babeta 210- 6100 km,Jawa 50 Mosquito 585-14700 km,nový Yuki Matrix 50- 6500 km,Suzuki Burgman 400 K4-35456 km,Honda SW-T 600 7000 km,nová Honda Forza 300
tatík

1000+

Reputace: 92
Skútr / moto: nová Honda CB500X model 2023
Tuning / úpravy: kufr SHAD,držák na mobil,zásuvka 12V,hlavní stojan a nástavečky pro rozšíření zrcátek

Příspěvekod majo.x » 09 dub 2013, 10:26

tatík:
Ale zas ja by som to tak cierno nevidel, co sa tyka motora, zas je trosku s cesty tvrdit ze ja taky zly, ako sa tu o nom pise, je to 4takt s karburatorom ziadne streky nic ked sa nastavy karburator ten motor musi ist a nema sa na nom co kazit, ano vykon bude mozno s porovnanim s druhymi znackami slabsi, ale ked to niekomu nevadi tak tam by problem nemal byt a chcel by som pocut priamo od majitelou tychto skutrov nech sa podelia zo skusenostami a nie len Ardour ale aj Maxon Matador 125 lebo je to to iste akurat ine kola ina kapotaz. Je trosku s cesty rozpravat o tom ako to nejde, ake je to zle a s akych poznatkou, ze niekto povedal to by sme uz vsetci maly vediet ze tak to isto nieje a podla toho sa to ani porovnavat neda a co sa tyka mechanikou s auto kelly to by som tiez nazval kapacita sama o sebe, lebo cest vynimkam, ale su isto medzi nimi aj taky ako zvyknu byt mechanici ked to nejde treba vymenit kus za kus a takto sa to nerobi.
Takze majitelia prosim pridajte sa aj vy a napiste vase poznatky, lebo bude vas dost co som cital, ked ma maxon v CZ predaj 800kusov rocne tak za ten cas, vas bude strasne vela.
P.S-ja mam maxona a ziadny problem a na 50ku ide ako cert
majo.x

25+

Příspěvekod TUNER » 09 dub 2013, 13:17

majo.x:
A kolko chodí taký čerti ? A nepiš že ti na tachometru ukázal 80 i víc.... ;-)
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod venda » 09 dub 2013, 13:38

TUNER a další:
Vymluvit člověku, který se rozhodne si koupit číňana, ať to nedělá ,je ztráta času, nervů atd. To je pořád
dokola stejná písnička a divím se, že se o to někteří ještě pokouší. :D
venda

500+

Reputace: 23
Skútr / moto: , Transalp 650, yamaha X-city 250

Příspěvekod tydeet » 09 dub 2013, 13:48

majo.x:
Pořád chceš chceš zkušenosti majitelů ... četl jsi tohle fórum od začátku ??? Od spodku stránky 1 do stránky 3 tam majitelé píšou co a jak se jim pos*alo !!! Tak, co chceš ještě víc ???
tydeet

100+

Reputace: 58
Skútr / moto: yamaha neos 50, honda pcx 125

Příspěvekod K0LL » 09 dub 2013, 14:18

majo.x:
Kup si ojetýho Japonce enbo itala a určitě uděláš líp, než když si koupíš Maxona. Dost jsem o něm četl, slyšel chválu i negativa, ale po zkušenostech uživatelů bych nechtěl, aby mě skútr nechal někde na půli cesty např. do Brna :). I když dost záleží i na kusu.
K0LL

250+

Skútr / moto: Yamaha X max 125 / MBK SkyCruiser

Příspěvekod tatík » 09 dub 2013, 21:52

majo.x:
jenže z těch 800 prodaných jich dali 650 zadarmo :idea: velkoodběratelům náhradních dílů.Když nakoupí za stotisíc díly,dostanou skůtr,nebo tak nějak to bylo.Padesátky téže značky dávali už při nákupu nad dvacet tisíc.
Ale nakonec,proč ne.Kup to,jezdi a napiš,jak to jezdí,jaká je spotřeba a až v průběhu 15-20000 km můžeš popsat,jak jsi s tím spokojenej.Lidí,které čína zklamala je tady dost,i lidí,kteří čínu haní už ze zvyku.Tak třeba budeš první,který napíše,že už na tom má za dvě tři sezony 30000 km,měnil akorát olej,filtry,svíčku a gumy,dojel na tom párkrát třeba do Chorvatska.Proč se tady ještě žádný s čínou nenašel,když je to teda tak dobrý a nemůže se na tom nic rozbít?A proč je tady tolik lidí,kterým se to během 5000 km postupně rozpadlo pod rukama a nebo to po pár stovkách km raději s prodělkem prodali.Po zkušenostech se dvěma čínskejma padesátkama,bych to už nechtěl,ani kdyby mi to někdo dal nový a zadarmo.
bylo Jawa O5-10000 km,Jawa 20-3000 km,nová Babeta 210- 6100 km,Jawa 50 Mosquito 585-14700 km,nový Yuki Matrix 50- 6500 km,Suzuki Burgman 400 K4-35456 km,Honda SW-T 600 7000 km,nová Honda Forza 300
tatík

1000+

Reputace: 92
Skútr / moto: nová Honda CB500X model 2023
Tuning / úpravy: kufr SHAD,držák na mobil,zásuvka 12V,hlavní stojan a nástavečky pro rozšíření zrcátek

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek