Výběr čínského skútru - obecné téma

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Výběr čínského skútru - obecné téma

Příspěvekod krizik1 » 28 bře 2013, 11:17

A VÍTE VŠICHNI CO? TATÍK MÁ PRAVDU!!! NABÍZÍM TÍMTO SVÉHO ČÍŇANA NA ZKOUŠENÍ DOJÍŽDĚNÍ DO PRÁCE! Minimální doba ježdění je jeden kalendářní měsíc a nebo 1000 kilometrů. Skútr je seřízen a zcela funkční. Jedná se Kingway Varadero. Cena je 1 Kč za kilometr. Čekám záplavu zájemců. VŠE MYŠLENO ZCELA VÁŽNĚ!!
http://krizik1.rajce.idnes.cz/ http://www.parabellum.cz/ Aprilia Atlantic 500,PGO Comet 50 2T,Kingway Varadero 79 4T
krizik1

Moderátor

Reputace: 827
Skútr / moto: Aprilia Scarabeo 200

Příspěvekod Losky » 28 bře 2013, 11:33

Nechcete provždy tohle téma zamknout? Každý ať si to zkusí a ozkouší. Můžou být i výjimky jak pro čínský tak japonský, případně italský stroj. Stejně za deset let to tady Čína zaplaví svými výrobky a na nějaké japonce a italy zapomeneme... Sice teď nedělají takovou kvalitu, ale kurevsky se vyvíjí a to co jiné státy dokázaly za 30let, oni dokážou za 10 let díky jejich komunismu a chuti být TOP 1.
Nejsem zastánce komančů, ale demokracie nikdy fungovat dobře nemůže - na lidi musí být bič:))))
Škoda Octavia III 1.4 TSi, Elegance Plus
Suzuki DL 650 V-Strom K7
Losky

750+

Reputace: 3
Skútr / moto: Suzuki DL 650 V-Strom K7

Příspěvekod krizik1 » 28 bře 2013, 13:00

To je přesně to co chci, aby si to každý vyzkoušel. Nemám žádný vyložený střep, nikdy mě Číňan nikde nenechal a většinu kilometrů jsme na něm jezdili ve dvou. Ne každý si může koupit skútra a za týden si to rozmyslet a koupit jinýho jako Ty. Kupoval jsem ho dříve než jsem objevil skútrforum. Jinak bych ho nikdy nekoupil. Dnes vím, že to byl můj největší motoomyl a když odvrátím od stejné chyby byť jednoho člověka, tak má snaha stála za to.
http://krizik1.rajce.idnes.cz/ http://www.parabellum.cz/ Aprilia Atlantic 500,PGO Comet 50 2T,Kingway Varadero 79 4T
krizik1

Moderátor

Reputace: 827
Skútr / moto: Aprilia Scarabeo 200

Příspěvekod boboh » 28 bře 2013, 13:14

To krizik:
Tak to vypadá, že jsi se ještě k tomu všemu dal na misijní činnost. Za to by tě měla sestra Tereza ráda. :mrgreen:
Ale vážně souhlasím s Loskym - tedy že vývoj jde kupředu a je tedy jen otázka času, kdy ćínská produkce přestane pouze kopírovat a vyrábět "železo z másla" a začnou sami vyvýjet a kvalitně vyrábět.
Sám jsem koupil olítanou Italku a prošel jsem s ní její neduhy ale myslím si, že mám rád svůj čas i peníze a čínu bych zatím nemusel. :D
Nic nemám ale už se těším až budu mít.
boboh

250+

Reputace: 37
Bydliště: Praha 9 - Vysočany, Líšno u Benešova, Dobříš. mobil.: 608 277 999
Skútr / moto: Suzuki DL-650, (Atlantic 500 a Lead prodáno)
Tuning / úpravy: rychlý naleštění Sonaxem :-)

Příspěvekod Losky » 28 bře 2013, 13:47

Celkem by mě zajímalo, za kolik sem dovozci dováží japonce a číny. U číny ta cena bude podle mě třetinová té, za kollik se to prodává, u japonce čekám tak poloviční s 50% vývarem. Ono taky může být problém, že do ČR se dováží typický to nejhorší, protože banda zasr....h čecháčků chce na všem vyvařit. Ono se stačí podívat na čínská auta. Někdo se začne ohánět crash testy atd, že to nemá deformační zóny atd, ale ono byste museli vidět přípravy auta evropského na crash testy. To taky není níc standartního :(
Taky to samé je například s plazmovou obrazovkou. Všude je známo, že je to nejkvalitnějí obrazovka, ale prostě už končí výroba a to jen díky tomu, že lidi strašně koukají na cenu a radši si koupí divnou ledku, protože na prodejně nic jiného nemají. Problém je v tom, že plazma má mnohem vyšší výrobní cenu než led TV a prodejci, aby toho víc prodali, tak odebírají samé ledky. Mám plazmu už asi 4 roky, obraz nádherný - průměrná spotřeba 170W. Pak máme druhou LCD - obraz divný, lehce do šeda a spotřeba 80W. To už je sakra papírově rozdíl, ale stojí ten rozdíl třeba 800Kč ročně za to, že budu celý rok koukat na šedý obraz???
Tohle je začarovaný kruh a upřímně mě to všechne pěkně štve:( Kvalita jde na všem dole, protože lidi chtějí samé super věci a nemají na to peníze:(
Suzuki DL 650 V-Strom K7
Losky

750+

Příspěvekod keto » 28 bře 2013, 13:52

V dnešním globálním světě je vše tak propojené,že nic nefunguje odděleně,ani čína za svou zdí.Jak se zvyšuje životní úroveň v číně,tak bude stoupat i cena i kvalita čínských výrobků a ceny se začnou přibližovat a dobrý čínský skůtr nebude stát polovinu ceny japonského :roll: je to vidět třeba na kymcu,kde ceny jsou jen o málo nižšší než u podobných strojů japonců nebo italů. :roll:
keto

1000+

Reputace: 70
Skútr / moto: Forza 350, NC 700X, SH 300i, Aprilia Scarabeo 200i

Příspěvekod Losky » 28 bře 2013, 14:02

Přesně tak, kvalita i cena půjde nahoru. Prostě základy ekonomiky:)
Jak říkám, stanou se No.1 díky jejich diktatuře. Levná pracovní síla, všichni makají atd. Prostě opak ČR:)
Suzuki DL 650 V-Strom K7
Losky

750+

Příspěvekod sinistre » 28 bře 2013, 15:48

Losky píše:Celkem by mě zajímalo, za kolik sem dovozci dováží japonce a číny.

Počítej, že cena čistokrevné čínské 125ccm/4takt s CE certifikátem bude někde kolem 5-10 tisíc.
Ale opravdu je potřeba to brát komplexně - chce to kapitál, dovézt to, předprodejní servis, prodejní místo a sklad, prodejce, záruka, komunikace náhradních dílů, všechno to je v ceně...
sinistre

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Cagiva City 50
Tuning / úpravy: multivar

Příspěvekod majo.x » 03 dub 2013, 10:51

Zdravim vas pani. Mam doma maxona 50ccm a uplna spokojnost ide ako cert na 50ku ,ale uz konecne presiel aj u nas zakon, ze na VP skupiny B mozme jazdit 125ccm, tak som zacal rozmyslat nad maxonom, ale chcel by som od vas radu ktory kupit? MAXON MATADOR 125 alebo MAXON ARDOUR 125? Motory su tam rovnake predpokladam akurat vzhlad mam zaujem s tym stredovym "pasom" alebo ako to nazvat a chcel by som poradit zacina sezona aspon podla kalendara sice zima sa nechce este rozlucit, ktory kupit? Matador ma tusim 12kola a Ardour ma vacsie, planujem na nom chodit do prace co mam cca 22km tam a 22spat tak co si myslite co bude lepsie? Ci ide cisto len o esteticky prvok?
Za vsetky vase rady nazory vopred Dakujem.
Uz som to pisal na maxon Matador, ale akurat tuner napisal ze lepsie kola da hlhsie trate 14ky tak som sa aj rozhodol pre MAXON ARDOUR 125 a vas chcem poprosit o nejake nazory na tento skuter max.rychlost, spokojnost, spolahlivost a tach.rychlost bude aspon 100km cez 100, viem ze v reali to bude inak, ale aspon nech to clovek vidi :D za vsetky postrehy vopred dakuje
Naposledy upravil KYBLOS dne 11 úno 2014, 16:53, celkově upraveno 2
Důvod: Přesunuto do správného tématu
majo.x

25+

Reputace: 0
Skútr / moto: Keeway Outlook 125

Příspěvekod Krikri-K1 » 03 dub 2013, 11:26

majo.x:
http://www.skutry-levne.cz/modules/bloc ... item_id=43
To: Majo.x Tady si něco přečti a myslím ze budeš mít jasno :-)
Krikri-K1

100+

Skútr / moto: Gilera DNA 125
Tuning / úpravy: Něco by se našlo :-D

Příspěvekod majo.x » 05 dub 2013, 11:20

Krikri.K1:
no cital som, ale vzhladom na to ze som pred casom dokoncil dom a to este ani travu nemam vsade zasadenu, tak musim len podla rozpoctu a najviac sa mi paci Maxon Ardour 125 a maxona aj mam a som spokojni tak som chcel nejake poznatky postrehy, napadlo ma este Kymco Agility City 125 takze mam dvoch favoritov ale teraz neviem ktoreho mam zobrat...
majo.x

25+

Příspěvekod Krikri-K1 » 05 dub 2013, 12:42

majo.x:
Tak to Kymco je určitě lepší volba jako ta čínská mrcha - sorry :mrgreen:
Krikri-K1

100+

Příspěvekod kraken.99 » 05 dub 2013, 14:36

Krikri.K1:
jen na okraj:nechci polemizovat o kvalitě té nebo oné značky nemám s nimi zkušenosti ale rozesmála mě tvá odpověd o čínské mrše :D
kymco je sice tchaiwanská značka ale vyrábí se v číně a indonésii tedy s největší pravděpodobně taky vyrobeno v číně ;)
tel.777 55 22 12 email:kraken.99@seznam.cz skype:kraken.99
kraken.99

2500+

Skútr / moto: Suzuki Burgman 650exe 08

Příspěvekod majo.x » 05 dub 2013, 17:30

kraken.99, Krikri.K1:
A co ten maxon, ja mam ved je ho aj vidiet :D maxona 50ku a som spokojy ide ako cert je to 2t http://www.ulozisko.sk/obrazky/603430/DSC_0980.JPG ale nema chybu :D preto som zvazoval tieto dve znacky a preto som sa aj troku viac priklanal k maxonovi a este je aj o 300eur lacnejsi? Podla tach vie mi niekto povedat aku ma max rychlost ? Ako je to zo spolahlivostou, nieco som cital ze prvich 200-300km treba doladovat dotahovat veci ale motor by mal byt ok.
Dnes som spravil 73km trosku zima ale ciapka pod prilbu dvoje gate a dalo sa :D
majo.x

25+

Příspěvekod Krikri-K1 » 05 dub 2013, 22:29

majo.x:
Tak ono jde o to že Kymco je Taiwan. Muže se vyrábět v Číně ale jde o to jakou ma v té zemi výstupní kontrolu a technologii. Pro nic za nic nepatří už delší dobu mezi největší výrobce skůtrů.
Ale nechci nikoho přesvědčovat. Osobně bych si nekoupil ani jednoho :mrgreen:
Krikri-K1

100+

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek