Výběr čínského skútru - obecné téma

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Výběr čínského skútru - obecné téma

Příspěvekod PBM2 » 26 bře 2013, 12:47

To Sigi: nevytáhl jsem proti značce, jen většina zdejších uživatelů vytáhla proti číně a jejich majitelům. To přísloví je hezkě, ve spoustě z nich je pravda. Ale tak, jako v dnešní době neplatí některé zkušenosti našich předků (když má cibule hodně vrstev, bude tvrdá zima, když včely brzo zazimuji, brzo přijdou mrazy), tak některá přísloví není možno brát stoprocentně tak, jako kdysi.

To Vratas: u té koupě stočené ojetiny nešlo o to znevažovat značku, ale o příklad toho, že ne vždy je koupě ojetiny bezpečnou věcí.

A u toho "16-ti letého kluka" nejde o to, že mu otec koupil Kymco na dojíždění, ale že je s ním spokojený a nechtěl něco jetého, jinou značku, i když stejně kvalitní. A možná i levnější než DJ50. Jen že i proti této značce

tu jsou averze některých uživatelů.

To Krizik a Sigi: u Vinterwolfa beru stroje, jak je má v profilu. Nikde nemá pořadí :-). A vy si oba fakt myslíte, že někomu závidím dražší stroj? To nemyslíte vážně... Už jsem tu četl kdeco, ale takovou hloupost ještě ne :-). Klidně si jezděte na čem chcete, třeba za 150 tisíc, jsou to vaše peníze. Závidět vám to rozhodně nebudu, takový maloměšťák ještě nejsem. Ale tady se pàr takových asi najde a asi jste se s nimi už setkali, jinak by jste nenapsali takovou blbost. Sigi, vzpomínáš na dobu, kdy jsi zvažoval ten alarm, já tenkrát napsal svůj názor a tobě přišel dobrý, dokonce jsi psal, že máš takovou povahu, že zajdeš do motověcí, něco koupíš a až dofatečně zjistíš, že to byly vyhozené peníze. A teď máš pocit, že snad někomu závidím? To snad ne... :-(
Naposledy upravil PBM2 dne 26 bře 2013, 13:10, celkově upraveno 1
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod TUNER » 26 bře 2013, 12:53

Ono je rozdíl když si někdo něco nechá v číně vyrobit podle svého návrhu a když čína sama něco vyrábí a rovnou prodává.

....a docela mě od PBM2 pobavilo srovnání Rhonovo rozpadlýho 16ti letýho 2T Piaggia jako vzor kvality a značky ))))) po 16 letech,možná bez údržby,odejde uplně všechno nehledě na značku. A ty Kymkaře co vypsal,stačí se podívat co doporučujou,stále jen Kymco.....což je potom silně neobjektivní a na rady takových co tlačí jen jednu značku nebude asi něco dobře.....ale blýská se na lepší časy...snad,tak uvidíme.

Dál myslim nemá cenu k nákupu číny cokoliv psát,vše už bylo popsáno,stačí hledat.
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod Winterwolf » 26 bře 2013, 13:03

Tak abych se do toho taky zapojil když už se tu o mě píše :twisted:

Čínu jsem kupoval jako první stroj na dojíždění do práce 5-10km po Praze a na víkendové jízdy do Benešova 50km (ty v 90% ve dvou lidech s několika batohy :twisted: ). Pak jsem se přestěhoval do Benešova a denní dojíždění 100km ničilo skůtr i moje záda. Časově to vycházelo stejně jako ráno vstát a jít na autobus a pak metrem do práce. Cenově to vyšlo o 1-2Kč levněji na skůtru. Takže přišla na řadu otázka neomezeného ŘP a následná koupě Versity 300. Následovalo o5 přestěhování do Prahy takže 300 začínala být nevyužitá a ještě k tomu jsem zlanařil svou lepší polovičku že SH 150 je pro ní ten pravý skůtr :P Jelikož mi Versity moc nesedla a měl jsem někdy i strach když jsem ji pokládal do zatáčky ( kombinace velké váhy a vysokého těžiště) rozhodl jsem se pro prodej. A jelikož se přítelkyně se skůtrem již sžila a užila si i několik pádů koupilo se jemně jeté PCX a já si nechal SH.

Když už jsme u té bílé vrány tak ano to moho potvrdit jelikož čína najela přes 12000km a SHčko je dotaženka z itálie a přesto se do nich nemusí investovat a dělat GO. Bohužel Versity ač s českým původem a vyplněnou servisní knížkou byla opravdu velká kasička.... PCX se koupilo se zárukou a najetými pár km takže není co řešit.

Díky svým zkušenostem musím dát za pravdu Tomášovi @125 , že když je to Honda a tak se nekazí no a čína byl Huatian a to je taky od H :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Reputace: 197
Skútr / moto: Honda SH300i /Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhrivane hefty, deka, a jeste par dalsich...

Příspěvekod PBM2 » 26 bře 2013, 13:19

To Vratas: pozor! Nepreferuju jednu značku, v tomto případě Kymco. Koukni se, že je to v jiných souvislostech, přesněji, že tu jsou averze vůči některým značkám, mezi které patří i Kymco, a přitom jsou jejich uživatelé spokojení. Nešlo o to ji nějak vyvýšit nad ostatní.

PBM2

750+

Příspěvekod Milan57 » 26 bře 2013, 13:23

Jsem jeden posledních, který uvažoval o skútru, natož o značkovým !
Táta mě taky zblbnul na levného skutra- hledal jsem na netu na Maxona výborné testy za výborné peníze, že by rozhodnuto ? Hledám dále- občas někomu něco u něj upadne ( koncovky výfuku dokonce i těm kdo dělají testy, po 5 tisících dokonce někomu výfuk ulítne celý...) nadšení vyprchává, táta volá- s karburátorem dnes už nebrat ( oproti stříkačce vysoká spotřeba, problémy se startováním a údržbou karburátoru- na ulici to moc dělat nejde a opravárenský Lumen zrovna nejsme ani jeden z nás-- sám to zjišťoval u lidí vlastnících i u některých prodejců a potvrzuji i já, co nacházím opět na internetu)- najednou se ocitám v nějaké- pro mě vysoké cenové kategorii, do které se mi nechce. Táta zasahuje opět- že mi přispěje ( uvažoval jsem i o Piaggio New Fly 125 ale po zdražení o 3 tisíce jsem od toho opět ustoupil). Nakonec jsem koupil toto motokolo/ skutr/ koloběžku... Honda Wave - Srágora - asi nejlevnější (39.990) stříkačka v akci a něco málo dražší než by přišel Maxon , se spotřebou do 2 litrů ( Maxon by měl bohatě přes 3 litry) , výkonově nemám nic moc, ale s přehledem mi výkon stačí co jsem porovnával i na čínskou 150 ccm. Jen na spotřebě benzínu čekám, že rozdíl peněz ( cca 12 tisíc) od Maxona budu mít do 2 let zpět.
Uvažoval jsem ještě- co když jediný dovozce na Maxona zkrachuje nebo ho přestane prodávat ? - po 2 letech to znamená slušné problémy stane se absolutně neprodejný nebo budou problémy s ND ( a já nechci do 2 let skutřík měnit)
Na Hondu jsem četl samou chválu a není problém s ND . A nemyslím, že by všichni dovozci Hondy, aj. značek abych nevychvaloval jen Hondu :lol: zkrachovali, nebo přestali dovážet skutry.
Můj závěr:
1/ chceš- li skutr na 2 roky, Klidně zkus Maxona... ( záruku máš a třeba ti ji i pokaždé celou uznají... to je ale ve hvězdách a tím si nejsem 100% jistý)
2/ chceš li skutr na víc než záruční dobu - zkus se znova zamyslet- jako jsem to udělal já- vem si tužku a papítr a napiš si pro a proti- s čím si nebudeš jistý ti určitě tady na fóru nebo jinde poradí a hledej na netu ( nejen na tomto fóru) informace , které ti pomohou se rozhodnout.

K tomu ti přeju hodně pravdivých informací a šťastnou ruku při výběru
Jo a málem bych zapomněl- Mám sice Japonce Hondu Wave , ale v technickém průkazu je země původu : Čína !!!
Naposledy upravil Milan57 dne 26 bře 2013, 13:29, celkově upraveno 1
Obrázek Spotřeba CTX 700

Dříve. Honda Wave 110i- prodáno
Milan57

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda CTX 700 DCT- Na Prodej !
Tuning / úpravy: batoh na zádech stačí

Příspěvekod Vratas » 26 bře 2013, 13:25

Za prvé :
PBM2 píše:To Vratas: u té koupě stočené ojetiny nešlo o to znevažovat značku, ale o příklad toho, že ne vždy je koupě ojetiny bezpečnou věcí.

Nepsal jsem, že znevažuješ značku. U tohodle konkrétního Piaggia to bylo jasné, že je něco špatně i když to je značka.

Za druhé : Nepsal jsem tu, že preferuješ jednu značku.

Za třetí : Čti pořádně a nepřekrucuj si věci k obrazu svému.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod PBM2 » 26 bře 2013, 13:54

To Vratas: neřekl jsem, že jsi napsal, že znevažuju značku.

Za druhé: teď píšu z mobilu, proto jsem omylem směřoval to o preferování jedné značky na tebe. Ten, kdo o tom psal, o lidech, co preferují jednu značku, byl Tuner. Tímto se ti omlouvám.

Za třetí: nepřekrucuju si nic k obrazu svému, nemám to zapotřebí. Pokud to na někoho tak působí, buď jsem se nevyjádřil přesně (ale to je lidské), nebo to dotyčný nepochopil (to už neovlivním).

Za tu záměny tebe a Tunera se ještě jednou omlouvám.

PBM2

750+

Příspěvekod sigi » 26 bře 2013, 14:01

a co udělat za nekončícím příběhem tečku a s humorem..... a je to
Obrázek
Nejnovější výlety na skútru,videa,tipy na výlet,fotky,najdete na http://www.scootergang.cz

Obrázek
sigi

1500+

Reputace: 103
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT
Tuning / úpravy: FOTOALBUM: http://nmaikl.rajce.idnes.cz/

Příspěvekod keto » 26 bře 2013, 14:48

to Milan57 to já zas měl japonce,kde země původu byla itálie a to jsem si říkal koupím raději japonce než itala :mrgreen: až na druhý pokus jsem koupil japonce původem z japonska :mrgreen: :mrgreen:
keto

1000+

Reputace: 70
Skútr / moto: Forza 350, NC 700X, SH 300i, Aprilia Scarabeo 200i

Příspěvekod MilosVee » 26 bře 2013, 15:29

Milan57: Jsem jeden posledních.....

U čínských skútrů je záruka buď 2 roky, nebo 6tisíc km, záleží, čeho dosáhneš dřív, poté záruka končí!
Babetta 210-najeto 500km-prodáno
MP Korado Via 50 2T-najeto 3000km-prodáno.
Piaggio X9 500 EVO ´06-najeto 14 000km-prodáno

Nyní SUZUKI DL 650 V-STROM

Objem ničím nenahradíš (zvlášť ne tuzingem:-))
MilosVee

500+

Skútr / moto: Yamaha FZ6 FAZER

Příspěvekod Winterwolf » 26 bře 2013, 15:38

To hodně záleží na konkrétním prodejci.

Ten můj měl 2 roky nebo 5000km ale jelikož jsem tam 2 den po koupi jel s 300km na první servis zjistil jsem že nemá cenu se tím zabývat a raději si budu dělat servis (výměna oleje) doma. Mimochodem ještě k té spolehlivosti za 12 000km jsem nemusel sáhnout na karburátor ani ventily jelikož bylo vše v pořádku :mrgreen:
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Příspěvekod TUNER » 26 bře 2013, 17:53

PBM2 - To nebylo o tobě,ale o těch Kymkařích co jsi psal ;-)
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod MilosVee » 28 bře 2013, 09:08

Winterwolf píše:To hodně záleží na konkrétním prodejci.

Ten můj měl 2 roky nebo 5000km ale jelikož jsem tam 2 den po koupi jel s 300km na první servis zjistil jsem že nemá cenu se tím zabývat a raději si budu dělat servis (výměna oleje) doma. Mimochodem ještě k té spolehlivosti za 12 000km jsem nemusel sáhnout na karburátor ani ventily jelikož bylo vše v pořádku :mrgreen:

No, a vem si, že kdybys tak jezdil každej den, tak máš po 2 týdnech od koupě po záruce, a prodejce se směje :D
Babetta 210-najeto 500km-prodáno
MP Korado Via 50 2T-najeto 3000km-prodáno.
Piaggio X9 500 EVO ´06-najeto 14 000km-prodáno

Nyní SUZUKI DL 650 V-STROM

Objem ničím nenahradíš (zvlášť ne tuzingem:-))
MilosVee

500+

Skútr / moto: Yamaha FZ6 FAZER

Příspěvekod tatík » 28 bře 2013, 10:29

nějak jsem ztratil přehled a co komu vlastně v téhle diskuzi jde? :roll: Z tohoto marastu ovšem do dálky svítí zcela jedinečná a geniální myšlenka Křižíkova :idea: :idea: že totiž nerozhodným tazatelům půjčí svého Kingwaye,ABY NA NĚM "jezdili" MĚSÍC DO PRÁCE :idea: :idea: Teda Jiříku,po tomhle jsem spadl smíchy ze židle i s noťasem a žena myslela,že jsem se pomátnul :mrgreen: V ten moment jsem litoval,že jsem prodal svého Yuki,protože i já bych tuto terapii vřele doporučil a tazatel by měl jasno :idea: :D :D :D :D
bylo Jawa O5-10000 km,Jawa 20-3000 km,nová Babeta 210- 6100 km,Jawa 50 Mosquito 585-14700 km,nový Yuki Matrix 50- 6500 km,Suzuki Burgman 400 K4-35456 km,Honda SW-T 600 7000 km,nová Honda Forza 300
tatík

1000+

Reputace: 92
Skútr / moto: nová Honda CB500X model 2023
Tuning / úpravy: kufr SHAD,držák na mobil,zásuvka 12V,hlavní stojan a nástavečky pro rozšíření zrcátek

Příspěvekod Winterwolf » 28 bře 2013, 10:52

No nevím jezdil jsem na číně do práce 100km denně a šlo to. Samozřejmě netvrdím že teď to na značce není lepší,ale šlo to :twisted:
Lukas

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek