Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Příspěvekod tyjo » 06 kvě 2013, 11:31

To Holka : Byla si se někde podívat na nějaký si sednout, dát na stojánek atd ? Lehce jené PCX budou brzy, všichni chtějí rychlejší :-)

Teď jsem narazil na tohle
http://www.motoinzerce.cz/motorky/kymco/716326-like-125.html

Prakticky nový skůtr, dokoupit větší přední plexi a ochrana je i na nohy, tělo i na ruce.
KYMCO AGILITY CITY 125 - Diamantová bílá, r.v. 2011. Aktuální tuning Válec NARAKU 160 ccm, aktuálně krásný bílý kufřík :-)
Mobilní světla a zvuk http://www.mobishow.cz -Zajišťuji světelnou laser show a DJ pro svatby, party a věčírky.
tyjo

500+

Reputace: 18
Skútr / moto: KYMCO CITY AGILITY 125 - bílá r.v. 2011
Tuning / úpravy: Válec NARAKU 160 ccm, reflexní proužky, kufr, reflexní vesta :-), Kamera MAGICAM SD21 už není v záběhu, ale spíš v záhubě.

Příspěvekod TUNER » 06 kvě 2013, 16:01

Ideální Honda SH - Velký kola na špatný silnice,velký výkon do kopců.....lehká,obratná,dobré krytí nohou - pro holku ideál.
Třeba něco jako toto.

http://www.tipmoto.com/motorky/honda/23 ... -125i.html
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod jos.Grund » 06 kvě 2013, 21:56

Zdravim, právě se rozhoduji o koupi skútru.. Váhám mezi Gilerou nexus125. a Peugeotem satelis Compresor. :lol: Má tu s nimi někdo zkušenosti, po případě nějaké rady? Děkuji za odpovědi... :wink:
jos.Grund

0+

Reputace: 0

Příspěvekod mickielli15 » 06 kvě 2013, 22:08

Jako já toto vozidlo (SH125) vždy rád doporučím - ale na nohy táhne. Lépe řečeno na kolena. Je to znát ale jen když je chladno až zima. Jde to tou dírou mezi řidítky a kapotou. Obecně je to ale přítel do nepohody... ochrana nohou zase vyžaduje aspoň nějakou základní kapotáž, na druhou stranu - když je tepleji, tak to člověk vůbec nevnímá...
Tak jenom pro upřesnění :-)
SH 300i najeto 70000km
mickielli15

500+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda SH 300i 2011
Tuning / úpravy: Nechci do toho Hondě fušovat :-))

Příspěvekod bollek » 07 kvě 2013, 22:56

Ahoj,

jednoduchá otázka, ale těžké rozhodování,
je lepší: Kentoya VIRON 125 4T a nebo Lifan - Old Travel 125

vše pro a proti beru na vědomí - jsou to moji favoriti a odkazy na značkové stroje prosím neposílejte ty si koupim až se naučím jezdit :D

díky za info
Bollek
bollek

5+

Příspěvekod PBM2 » 07 kvě 2013, 23:21

Odpovědět bude asi těžké. Majitelů moc nebude a když, tak sem zřejmě asi nechodí (až na pár vyjímek). Jak jsem tak koukal, tak Lifan má papírově vyšší výkon, ne o moc, ale o trochu ano. Ale je zase těžší, takže se to zřejmě srovná. Max.rychlost je u obou udávaná stejná, jaká je skutečnost, bys viděl až při samotné jízdě. Osobně se mi více líbí Viron, alespoň vzhledově. Ale na druhou stranu mám dojem, že značka Lifan je o něco víc známá. Ale to je jen z kusých informací. Oba mají kotoučové brzdy. Viron má větší nádrž, což se může na cestě hodit. Lifan má zase větší rozvor, což může u větších postav být dosti důležité, taky pro pohodlnější posez, nemusíš se moc hrbit nad řídítky a neklepeš konci řídítek do kolen. Chtělo by to prohlédnout, projet se na jednom i druhém a podle toho, na kterém se budeš cítit líp, tak to vybrat. A projet se raději dvakrát, přece jen opakování matka moudrosti, že?... :) Lifan má podle toho, co jsem četl, větší kola, což může zaky být jistá výhoda při cestě po našich silnicích. Jak to ale bude s úložným prostorem, toť otázka, protože většinou u větších kol dochází ke zmenšení podsedlového prostoru. Projeď se, vyzkoušej různé polohy při jízdě, protože když není možno si při ní občas poposednout a sedíš jako prkno, po pár kilometrech jsi tuhý. I cena je rozdílná, teď jen otázka, proč, zda někde šetřili nebo je to oprávněné nebo je v tom něco jiného. Lifan má rovnou podlahu, ale na ní jen jakousi gumovou plachtu, která se jakoby krabatí, připadá mi, že není nijak moc pevně uchycená. Kentoya má kovové nášlapy, ale zase má malý tunel, což nemusí každému vyhovovat /nebo naopak se mu to bude líbit). Podle tvaru sedla bude asi jistější a pohodlnější posez u Kentoy, protože sedlo je stupňovité a lehce přizvedlé, zatím co Lifan má sedlo jakoby z kopce. Kentoya má zřejmě štelovatelné tlumiče. Ale na rozdíl od Lifana nemá nakopávačku, což může, ale nemusí za jistých okolností chybět. Podle kapotáže bych čekl, že Viron bude mít o něco lepší ochranu noho před větrem a deštěm, plasty jsou protažené víc dozadu, takže se nohy za ně schovají o něco víc, než u Lifana. Za mě Viron, ale to už budeš muset stejně rozseknout ty. Dobrou ruku při výběru, čehokoliv.. 8) Jo a zcela na konec jen maličkost. Pokud jsem dobře viděl, Kentoya má jen madla, nemá žádný nosič na kufr (možná by to nebyl problém a Kentoya něco k tomu nabízí), ale je to potom někdy problém sehnat nebo si udělat něco na kufr, který s velkou pravděpodobností budeš stejně kupovat. Kdo je šikovný, není to takový problém, ale je to komplikace, která může znepčíjemnit rozhodování.

Edit: tak jsem narazil na prodejce, kde je i ta nakopávačka, takže poopravuji předchozí poznámku, že ji nemá. Co ale nemá, je přední kastlík, jaký má Lifan. U Kentoy si jen asi budeš muset zvyknout na tu zvláštní přístrojovku, sice digitální, ale je tak jakoby ke skůtru přidaná navíc, většinou jsou zabudované do kapotáže, tady je mezi řídítky.

Kentoya:

Motor 4-dobý jednoválec
Obsah 124,6 ccm
Vrtán / zdvih 52,4/57,8
Výkon 5,4/7400 KW/ot/min
Mazání tlakové
Startování mech./el.
Pal. nádrž 6 l
Spotřeba 2,9
Převodovka variátor
Rozměry 1880/715/1170 mm
Rozvor 1330 mm
Hmotnost 107 kg
Zavěšení kol přední teleskop. vidlice
Zavěšení kol zadní kyvná
Brzdy přední/zadní kotouč/buben
Nosnost 150 kg
Volnoběžné otáčky 1700 ± 170
Chlazení vzduchem
Max. rychlost 80 km/h
Spojka odstředivá samočinná
Čistič vzduchu 2prvkový pěnový
Poměr výkon/hmotnost 0.0486 kW/kg
Rozměr pneu přední 130/60-13
Rozměr pneu zadní 130/60-13
Kompresní poměr 9,

Lifan:

MOTOR: 4T – 125cc, Vzduchem chlazeny - automat
Rozměry (délka, šířka, výška) : 2 130 x 670 x 1 180 mm
OBJEM MOTORU: 125 cc
MAX.VÝKON: 5,5 kW / 7 000 ot. min
MAX.RYCHLOST: 80 km/h
SPOTŘEBA PALIVA: < 3,0 L /100 km
ZAPALOVÁNI: CDI PALIVOVÁ
NÁDRŽ: 5 L
BRZDY PŘEDNÍ: Kotouč
BRZDY ZADNÍ: Kotouč
Pneumatiky (přední, zadní) 100/80 - 16 M/C, 100/80 - 16 M/C
lifan-old-travel-125-474882.jpg
Viron levý bok n.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod sollik » 07 kvě 2013, 23:48

Bollku myslím, že jsi zakládal vlákno "skůtr do práce" .................opravdu se rozhoduješ mezi těmito dvěma skůtry? Já osobně kdybych vybíral skutr na dojíždění do práce byla by nejvyšší prioritou SPOLEHLIVOST, tzn. abych věděl, že to ráno chytne a já nebudu muset šéfovi vysvětlovat proč jsem opět přijel do práce pozdě ..... Můžu se samozřejmě mýlit, nicméně zkušenosti zdejších členů naznačují, že spolehlivost není zrovna silnou stránkou čínských skůtrů. Tím nemyslím že jsou špatné, věřím, že spoustě lidí službu udělají, ale jako každodenní přibližovadlo do rachoty (kdy je fakt nutné aby to na brnknutí chytlo a jelo) bych ho asi nebral....
sollik

750+

Reputace: 135
Skútr / moto: Honda SW 600T, Honda Dylan 125 (ex Honda Lead 100)

Příspěvekod TUNER » 08 kvě 2013, 07:43

Doporučuji napřed zkušební jízdu na jednom z nich a pak na něčem kvalitnějšim - ojetym. Sám poznáš co je lepší.... Tohle je opravdu slabota a jezdí to jako kvalitní padesátky. Nádrž na 5 litrů je taky úlet...jezdit tankovat po každých 100...maximálně 150 km tě za chvilku opravdu přestane bavit. Takže napřed se svez než něco koupíš a s něčim to taky zkus srovnat,ať nejsi za 14 dní otrávenej....
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod kazbunda21 » 08 kvě 2013, 11:58

Zdravím Vás všechny...
Mám pro mě takřka neřešitelný problém :shock:
V mých 45-ti letech a 100 kilech jsem se rozhodl,že si pořídím na cesty do práce,na dovolenou na chalupě a hlavně do Prahy do centra(parkování) nějakého skůtříka.Bohužel mám papíry na všechno kromě motocyklu,jsem omezen obsahem 125.Další omezení je limit do 70 000,-Kč.Po dlouhém vybírání vyhrávají Honda SH se Scarabeem.Poraďte...
Oba se mi vzhledově moc líbí.Nakonec pro Scarabea rozhodne to,že prodejna a servis je kousek od mého bydliště,kdežto Honda je přes půl Prahy.Myslíte,že udělám dobře????????????????
kazbunda21

0+

Skútr / moto: Scarabeo 125 ie

Příspěvekod crhy » 08 kvě 2013, 12:13

I přesto by jsem vzal raději hondu. Do servisu beztak až tak často s hondou jezdit nebudeš potřebovat. :wink:
A proč, by jsem vzal právě Hondu ?
To každý, kdo si to tu celý pročte nakonec zjistí sám.
Ex: Majesty 400; X-max 250 ; PCX 150v3; Sixteen 125; Katana 50/70; 2x Babetta 210

Profil motorkáři: http://www.motorkari.cz/profil/?uid=253 ... ky&scr=300

Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest!
crhy

2500+

Reputace: 463
Skútr / moto: Honda SW-T400; Manet S.Maxi (1998)

Příspěvekod sallieri » 08 kvě 2013, 12:27

u obojiho neprohloupis, osobne se mi vice libi Scarabeo, navic...je to uz malinko kult...staci se trochu porozhlednout po webu...skoda jen, ze u nas je Aprilia trochu ve stinu ostatnich masovek....

faktem je, ze to muze byt zpusobeno pristupem nekterych prodejcu...ja sam mam s jednim nejmenovanym prazskym zastoupenim Aprilie ne zcela pozitivni zkusenost...ale to je spise o lidech...

SH je proste SH...bezchybny kus skutru...co dodat vic...?

no...takze jsem vlastne vubec neporadil :wink:
...a bude hůř

VÁLKA JE MÍR - SVOBODA JE OTROCTVÍ - NEVĚDOMOST JE SÍLA
sallieri

250+

Reputace: 4
Bydliště: Milovice, Ml. Boleslav, kousek od M. Hradiště...a teď už kousek od Macochy
Skútr / moto: Manfred - Honda Monkey replica
Tuning / úpravy: viděl někdo Monkey bez tuningu? :-)))

Příspěvekod medved.m » 08 kvě 2013, 12:32

Chceš jezdit "do práce,na dovolenou na chalupě a hlavně do Prahy do centra" a pak rozhoduje to, že servis je přes půl města? :roll:

Neboj, s Hondou ho zas tak často jistě potřebovat nebudeš...
(A navíc - aspoň moje zkušenost - nejvíc radosti ze skútříku si užívám právě ve městě, v ranní a odpolední zácpě :D )
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Příspěvekod mickielli15 » 08 kvě 2013, 12:36

Co Ti mám napsat, když mám SH a jsem maximálně spokojen? :wink:

Ba ne, nepíšu to proto, že ho mám, ale hlavně proto, že jsem si ho kvůli jeho pověsti a vlastnostem koupil... A prostě se mi to potvrdilo. Mám najeto 21000km a ani škobrtnutí.

Na druhou stranu se mi Scarabeo líbí a taky jsem o ní uvažoval. Ale nová SH 2013 bude mít i o dost nižší spotřebu. Ale líbí se mi Scarabeo, ne že ne. Nicméně doporučím (kupodivu :mrgreen: ) SH1125. A ta nová SH-2013 je naživo taky docela pěkná, hezčí, než moje. Ale zase Ital design umí, že... No, stejně to musíš rozseknout Ty...
SH 300i najeto 70000km
mickielli15

500+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda SH 300i 2011
Tuning / úpravy: Nechci do toho Hondě fušovat :-))

Příspěvekod Vargas » 08 kvě 2013, 13:42

Každej ti doporučí to svoje nej :wink:
Nejlepší je osobní zkušenost. Omrkni je, vyzkoušej je a pak se rozhodni :wink:
Pokud ti to pomůže tak si sepiš + a - a co od skutru očekáváš.

Mě se líbí OBA :D
Jednou sám vidět je lepší, než stokrát slyšet....
------
Řekni mi a já zapomenu.
Ukaž mi a já si zapamatuji.
Nech mne to dělat, a já pochopím...
-----------------------------------
Obrázek
Vargas

250+

Skútr / moto: zatím bez skútra
Tuning / úpravy: bez tuningu

Příspěvekod Njord » 15 kvě 2013, 22:06

Zdravím, jsem tady (i mezi skútraři) nový, a proto bych se potřeboval zeptat na pár věcí a názorů. Chtěl bych si pořídit skútr se 125 ccm, protože mám řidičák na auto a díky novele můžu řídit i skútr. Pátral jsem na netu a našel jsem tento inzerát -> http://www.motorkari.cz/motobazar/motor ... 11223.html a zajímalo by mě, jestli byste ho na mém místě brali... Finanční možnosti mám celkem omezené (max. kolem těch 20 000 kč).

Druhá věc je, kolik by konkrétně na tento model stálo povinné ručení a veškerá administrativa spojená s odhlášením přihlášením apod.

Předem díky za odpovědi :D
Njord

0+

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek