Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Příspěvekod Shemik » 25 bře 2013, 15:58

Tak jsem byl ještě jednou skouknout to SHčko s mojí pracovní taškou a výsledek je u háčku ten už minule předpokládaný čili háček je o cca 6-7 cm níž, než ucho tašky a to i když taška stojí na zemi, takže za tímto účelem pro mě nepoužitelný. U kufru též nicmoc, je malý a taška se do něj nevejde. Takže možnosti jsou dvě, buď koupit menší tašku, nebo větší kufr, finančně to vyjde nastejno, při čemž u druhé možnosti by byla velká škoda vzdávat se toho fakt nádherného origo kufru v barvě motorky a Honda-designu.

No v skrytu duše jsem doufal, že bych tam ten kufr nějak dostal, ale i když se to nepodařilo, tak až se oteplí, tak půjdu projet oba skútry a pak budu muset udělat nějaké rychlé ric-pic rozhodnutí. O Xenteru moc uživatelských textů na netu moc není (resp. žádné), tak tam to nejspíš bude o pocitu z projížďky a o SHčku do té doby budu pročítat vlákno o SHčkách, resp. těch pár prvních uživatelských postřehů, které tam o té 2013tce jsou.

Co je mi trochu divné u té Yamahy je, že o ní fakt nic není na netu od jejích uživatelů, resp. ono to koresposponduje i s tím, že prodejce v Yamaze zmínil, že prodali jen 3 ca celej loňskej rok letos jestli jsem to správně pochopil, tak nejspíš žádnou. No nový SHčka půjdou na dračku, to je vzhledem k jejich dlouhe historii jasný a bezesporu to bude platit i u nových "nevyzkoušených" modelů, porotože zatím byly nejspíš i všechny předchozí modely v pohodě. U té Yamahy je nejpíš momentální pozice horší, protože pokud vím, tak model Xenter neměl žádné předchůdce, takže namá žádnou historii, ..... tak si říkám, jestli te to to, čeho se lidi bojí, nebo jinak netuším, proč se moc neprodávají :?: Páč jinak ten skůtr je, až na ten malej prostor pod sedlem, absenci zadního kotouče a možnosti ABS, alespoň dle mého názoru celkem dokonalej a to jak výkonem, tak zpracováním, tak i designem a mnoha jinýma stránkama ohledně všeobecné praktičnosti a po několika těchto stránkách je na tom řekl bych i líp, neš SH a jiné stroje. O renomované značce, kvalitě a servisním zázemí nemluvě.

No nevim nevim no, až se oteplí, tak je prolítnu a uvidíme :lol:
Mě to uhlobaronství baví.
Shemik.
Shemik

25+

Reputace: 0

Příspěvekod K0LL » 25 bře 2013, 16:29

Doporučoval bych čeknout stránku http://www.levneskutry.com/ . Většinou se jedná o zahraniční dovoz, ale skútry jsou pěkné, občas nějaký škrábaneček, ale jsou dobré a za super cenu když vemu v úvahu typ, cena a rok výroby. Nedávno sjem tam kupova Yamahu X MAX 125 - spokojenost
K0LL

250+

Skútr / moto: Yamaha X max 125 / MBK SkyCruiser

Příspěvekod Shemik » 25 bře 2013, 20:47

8steve:
No koukal jsem na Versity a zas tak moc podobny mi to nepripada, je to taky Yamaha, ale i kdybych nepocital nejspis pomerne rozdilny motor, nemyslim tim jen rozdil v obsahu, ale diky obsahu uz je to asi konstrukcne i provozne proste jiny motor, tak i celkova konstrukce skutru je dost rozdilna (zadna podlaha, ale vysoky tunel, oba kotouce, normalni odpruzeni-nikoli monocross, atd). Mozna ten Yamahovsky dvousvetlovy kukuc je hodne podobny, ale to mi pripada tak vsechno. Versity neznam, odhaduji jen podle obrazku.
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil Shemik dne 25 bře 2013, 22:44, celkově upraveno 1
Shemik.
Shemik

25+

Příspěvekod Shemik » 25 bře 2013, 21:16

Koll:
Cece, uz jsem na tu stranku koukal driv a je fakt, za aspon podle fotek tam maji celkem pekne skutry a i za pekne ceny. I verim, ze to hodne lidem pomuze a uprimne zacatek mych uvah o skutru smeroval k ojetinam, ... nicmene pozdeji jsem uplne zmenil moji filozofii ohledne nakupu skutru. Ted to vidim tak, ze to neni jako auto, ktere kazdych 5-10 let vymenim. Ja jsem na udrzbu dost peclivka, takze dost verim, ze toho skutra budu mit opravdu hodne let, ne-li "zbytek zivota" (jak uz jsem psal, nejsem zadnej dvacatnik :mrgreen: ), takze v souvislosti teto veci s cenou noveho skutru (rekneme oproti cene noveho auta), to nepovazuji za az tak strasny vydaj, na to ze si ho sam zajedu a budu presne vedet co mam doma, bez zadnych pripadnych prekvapek atd atd.

To nemyslim zle vuci jetym strojum, pac jejich ceny casto nejake ty neduhy dost slusne kompenzuji a davaji prostor dat si ty masiny vyborne do pucu. Ale take tim spis, ze jeste uvazuji zda to platit hotove, nebo uverem, tak zatim to vypada spise uverem a tam se setreni tohoto typu pak tim spis moc nevyplati, pac u jednorazoveho vydaje je rozdil v cene jeteho a noveho skutru hodne znat, ale u uveru jestli na to mam splacet obrazne 2.300, nebo 3.500, je mi tak nejak jedno a za novy stroj nezatizeny zadnou minulosti se podle meho nazoru dat tu vyssi cenu vyplati. :lol:
Shemik.
Shemik

25+

Příspěvekod Mikulas01 » 26 bře 2013, 21:56

Zdravim všechny,

cca do měsíce mi příjde nové černé Scarabeo 125. Bude to můj 1. skútr. Nemáte někdo nějaké, byť zprostředkované, zkušenosti?? Dík...
Mikulas01

50+

Skútr / moto: Aprilia Scarabeo 125

Příspěvekod sinistre » 26 bře 2013, 21:59

Taky jsem se pro něj tak nějak rozhodl. Jen mi je divný, že za takový parádní peníz jich moc v ČR nejezdí. Napiš pak do vlastního vlákna zkušenosti (viewtopic.php?f=3&t=647&start=0)...spotřeba a tak.
sinistre

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Cagiva City 50
Tuning / úpravy: multivar

Příspěvekod Mikulas01 » 26 bře 2013, 22:03

ok, rád se pak podělím. btw to vlákno žije :D
Mikulas01

50+

Skútr / moto: Aprilia Scarabeo 125

Příspěvekod jjmoto.cz » 26 bře 2013, 22:08

Vážený pane,

hromadný dovoz kamionem se vám opravdu jen zdál. Najezdíme se tisíce km po Německu a dalších státech, abychom dovezli stroje zákazníkům až "pod nos". To, že si sednete na nejlevnější skútr z naší nabídky a ten hodnotíte jako hodně použitý je bohužel otázka financí. Tak se zajeďte podívat osobně ke konkurenci do Frýdku, tam dostanete jasnou představu jak vypadá kamionový dovoz z Francie ;)

Mimochodem stále držíme cca 25 ks skladem, většina jsou němci se servisní knihou z jejich autorizovaných servisů a jejich razítka opravdu falšovat neumíme. Normálně na příspěvky nereaguji, ale pletete tu lidem hlavy a kazíte jméno rodinné firmy, která se snaží dovážet pěkné skútry. To, že hledáte za dvacku Mercedes budete hledat hodně dlouho, kór v ČR. Ten Satelis, který jsme Vám mimochodem vůbec nenutily měl kompletní životopis i servisní doklady. A pokud budete chtít argumentovat nepravostí servisu, stačí vzít telefon a do servisu v Německu si přímo zavolat.
Někteří prodejci si kazí jméno sami, ale my se vám plně věnovali a nabídli skútry od starších a tím pádem ojetějších po špičkové stavy, tedy téměř funglovky. Aneb, jaký pán - takový krám ;) Nechť si každý zákazník udělá obrázek sám.

P.S. a najděte mi X9, která nemá prasklé zrcátko v držáku. Mají to špatně vymyšlené a stačí jen zavadit. Ještě se nám nepodřilo dovést ani jeden, který by tuto vadu neměl. Nechápu, proč to zrcátko s blinkrem, které je šíleně drahé v originálu nedali na klasický kloub a blinkr do kapoty skútru :/

Pánové mějte se tu, jdu vyhnat tu zimu, už to začíná být věčnost! Honza
Achernar9 píše:Jestli mám začít barvou, tak na rozdíl od paruky :D je pro mě úplně ideální vínová červená. Pak jsou nádherný - modrá metla, klasická bílá i bílá perleť, potom taková ta skořicová... :wink: Ta refelxní zelená na vlasech nebyla moje volba. Prostě to na jedné podnikové kultúrní akci leželo, tak jsem to zkusil naladit a kolega mě hned pohotově odchňapl a ještě mým foťákem. :mrgreen: Takže proč to nevyužít... :D
Jak je to s náhradníma dílama na x8 ve srovnání s Burgišem teda nevím. Ale snad to nemůže být takovej problém. :P Oba dva modely jsou aktuální, žádná výběhovka. Ovšem zkušenosti nemám.
S tím JJmoto bylo jednání naprosto v pohodě. Akorát mě to přišlo, že je to ten hromadný dovoz kamiónem. Podřený, popraskaný plasty, světla, ulámaný zrcátka... Až na pár vyjímek... Po sicnách se asi prohánělo nějaký zablácený zvířátko... moc důvěry to nevzbuzovalo. Takže...
Na "motorkari.cz" jsem našel modrýho Burgmana. Vypadá solidně... mrknite na něho. Je to ten novější model. :wink:
jjmoto.cz

5+

Příspěvekod enter16 » 27 bře 2013, 09:06

Zdarec odborníci,

jsem tu nový a obracím se na Vás na "profíky" s prosbou o radu...... Uvažuji o koupi skútra jezdění do práce cca. 20 km......
a rozhoduji se mezi Yamahou Aerox 100 a nebo Vespa ET4 125 ? ?

Budu rád za Vaše info a rady..... (spolehlivost, spotřeba, atd.... atd....) ? ? :D

DĚKUJI !
enter16

0+

Příspěvekod KYBLOS » 27 bře 2013, 09:34

K tomu Aeroxu nevím nic. Jen jsem našel test té Vespy:
http://autofun.blesk.cz/piaggio-vespa-e ... asika-165/
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
KYBLOS

Moderátor

Reputace: 14
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Příspěvekod TUNER » 27 bře 2013, 16:21

Napíšu ti to samé co ti napsal Alcatelko na ST. Kup Vespu,Aerox s tímto motorem není žádnej zázrak....
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod ntr23 » 28 bře 2013, 10:46

Jen ty ET už jsou poměrně staré modely. Vše co tu koupíš jsou prakticky dovozy z itálie, francie, kde je původní majitel už vyřadil. Tím neříkám, že se se třeba nedá najít dobrý kus.
ntr23

50+

Skútr / moto: Vespa S50

Příspěvekod Lubik » 04 dub 2013, 22:13

Zdravím.
Samozřejmě jsem si prošel forum, ale nenašel jsem odpovídající informace.
Ale k věci, už jsem starší pán (38), do práce dojiždím cca.20Km tam a 20km zpět. Mám 178cm a skoro 90kg
Nechce se mi do skůtru vrážet moc peněz, ale chci 100% nový. Dost jsem si toho prošel na netu, ale jaksi už z toho nejsem moudrý 8)

Mám v hledáčku tyhle stroje:
Derbi Variant 125 Sport 4T - cena 54300,-Kč
Aprilia SR 125 Motard - cena 54999,-Kč
PIAGGIO FLY 125 IE 3V - cena 56990Kč, ale to už j přes 55000,-Kč, a to radši koupím dětem nový tablet ....

A tím je asi výběr u konce, víc jak 55000,-Kč manželka nepustí z rozpočtu (nebylo mi líp za svobodna :-) )

Takže bych Vás poprosil o vaše připomínky a poznatky k těmto strojům.Jejich plusy a mínusy, výhody, nevýhody atd .. Jaké to má motory, výkony, maximálky, pohodlí atd ..
Jen zopakuji: podmínka je NOVÝ stroj, s cenou cca.55000,-Kč, klidně i míň. Nechci ťamana ani ojetinu.

Díky za pomoc při výběru (koukám že tu jsou "hoši" i z jiného fora -:)
Lubik

Příspěvekod Vratas » 04 dub 2013, 22:30

Zdravím tě, jestli už jsi starší pán jak říkáš, tak vyškrtni tu Aprili, protože na A-spirit píšou "zábava pro mladé a určený především pro teenagery :mrgreen:

Teďka vážně, ani jedním bys neměl nic pokazit, jsou to značkové italské stroje, ale to Piaggio vypadá podle mě nejnormálněji a přes limit je to přeci kousíček. Ty ostatní dvě jsou takové křiklavé a design působí tak nějak poblázněně, ale někomu se samozřejmě líbit může a je to věc vkusu. Motory jsou ve všech třech stejné Piaggio 125ccm Leader vzduchem chlazené, spolehlivé a lety prověřené.

Rychlost u těchto skútrů je kolem 120km/h tachometrových, takže reálná hodnota je o něco nižší, ale pořád celkem dobrá.

Co se týče problémů, tak Italové pokulhávají v rychlosti dodání náhradních dílů, kdy na některé kousky čekáš klidně 3 měsíce, ale při novém stroji se tě to s nějvětší pravděpodobností týkat nebude.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod kraken.99 » 04 dub 2013, 22:36

kvůli jedné věci souhlasím s prvními dvěma variantami a to je velikost kol derbi i aprilia mají 14" kola zase podle výkonu je nej piaggio další výběr už asi budeš muset sám podle sympatií desinku zkusit se posadit nebo když tě nechají projet zkusit dát helmu pod sedlo atd atd ale myslím že to bude velmi podobné já osobně bych vzal raději derbi ale to jsou jen sympatie ke značce kterou jsem měl jako 50ccm a byl jsem velmi spokojený tím tě nechci ovlivnovat už je to nějaký pátek a nevím co se u značky změnilo
každopádně hodně štěstí při nákupu
tel.777 55 22 12 email:kraken.99@seznam.cz skype:kraken.99
kraken.99

2500+

Skútr / moto: Suzuki Burgman 650exe 08

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek