Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Příspěvekod Losky » 28 úno 2013, 22:43

Nikdo ti ji nehaní. Jen fakt stojí za to podívat se jak to vypadá atd. Je to trošku nafouklé díky kapotáži, ale jinak to Je malinké. Ale pro drobnější postavy v pohodě. Dva průměrně vysocí lidé na tom ale asi musí vypadat divně. Já jsem zvažoval Pcx, Kymco Agility City, Super8 - tu jsem už chtěl objednat. ale nakonec koupil Hondu PS, která mě zlákala výkonem 10kw. V porovnání s Kymcem to jelo mnohem lépe a co se týče zvuku motoru, o tom raději nemluvit. Jenže pak jsem na prodejně Hondy u nás zahlédl moc hezké SH300 a koupil ho a PS nechal u nich v bazaru a tohle mi už přijde skútr pro chlapa:)
Třeba ti Pcx bude vyhovovat a budeš za něj ráda;)
Škoda Octavia III 1.4 TSi, Elegance Plus
Suzuki DL 650 V-Strom K7
Losky

750+

Reputace: 3
Skútr / moto: Suzuki DL 650 V-Strom K7

Příspěvekod Gandalf » 28 úno 2013, 22:44

ysis: Tak si tu najdi kluka, který Ti koupí SH a máš tu mnohem efektivnější pobyt :wink:
Bylo: Jawa Babetta 210 (88-00) Kymco Downtown 125 (13) Piaggio X10 350 (14-16) Honda CTX 700 (17-19)
Aktuálně: Obrázek
Gandalf

1000+

Reputace: 82
Skútr / moto: Honda Forza 300

Příspěvekod Marty108 » 28 úno 2013, 22:55

Jsou zde i majitelé PCX co měří přes 190 cm, sice je to již moc, ale jsou spokojení. Záleží co od skůtru budeš očekávat a od toho vycházej.
Já osobně PCXKO koupil učelově a jsem spokojen, jak ve městě, tak mimo město :D
Marty108

500+

Reputace: 0
Skútr / moto: Yamaha FZS 600 Fazer

Příspěvekod Jezdič » 28 úno 2013, 23:09

Je to podle úhlu pohledu, např. Aťka Janoušková by na PCX vypadala že jede na Goldwingu :-)
SimsonEnduro S51(87-00), Jawa350 639(91-92), HyosungPrimaSF50(00-06), JawaDandy125 (02-04)šmejd,Suzuki Bandit GSF1200S(96-06),HondaLead100 (06-09),Honda SH300i City (09-14),BMW K1200RS(02-16 ),Honda Vision 50 (12-),Honda SH125 (13-) BMW C600Sport (14-),
Jezdič

250+

Reputace: 6
Skútr / moto: furt nějakej
Tuning / úpravy: Kufr a mírně přehuštěné pneu. Furt mi vrtá hlavou proč lidí przní motorky HIDama, dyť je to trapný, oslňuje to, není to legalní, je to na první pohled poznat a je to bezohledný!!!

Příspěvekod PBM2 » 28 úno 2013, 23:17

Dokud si ho neprohlédne v reálu, neposadí se na něj a neprojede se, taky by bylo vhodné zkusit i ty ostatní, nebrat hned první, co přijde pod ruku, tak je to pouhá teorie. Je to stejné se vším, dokud není možnost porovnat, těžko se dá říct, že to jedno je to pravé a jediné. PCX vypadá fakt dobře, i když někteří tvrdí, že je to tu až moc profláklé. Ale jinde by mohli totéž říkat o Piaggiu, Suzuki nebo BMW. Prostě je oblíbené a důvod, proč tomu tak je, ví jen majitelé. Ostatní pouze hádají nebo odhadují podle informací, co zaslechnou. Proto Ysis vyzkoušej víc značek, typů, kubatur. Pak teprve vybírej. Uspěchat to není dobré. Někdo bere jen Burgmana, že má posez jako v křesle, jiný Kymco Downtown, že se s ním cítí bezpečně, jiný Satelis, že se mu s ním dobře jezdí dlouhé štreky. Takže zkus více značek a uvidíš, třeba to zůstane u PCX od té dotyčné nebo naopak půjdeš do něčeho zcela jiného. Ať tak či onak, dobře vyber a hlavně ať jsi spokojená 8)
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod ysis » 28 úno 2013, 23:50

Díky, vyzkoušela bych ráda více, ale musím vybírat i podle ceny... Nad kymco agility city jsem taky uvažovala a zakázali mi ho, že nebudu na výletu stíhat :lol: PCX mám schváleno
ysis

50+

Skútr / moto: Honda PCX 125

Příspěvekod Marty108 » 28 úno 2013, 23:57

budeš spokojená PCX ok :wink:
Marty108

500+

Skútr / moto: Yamaha FZS 600 Fazer

Příspěvekod Losky » 01 bře 2013, 00:26

já osobně bych Kymco a Hondu dal dohromady. Pěkný design a dobré technologie a bylo by to dokonalé
Suzuki DL 650 V-Strom K7
Losky

750+

Příspěvekod fleet.admiral » 01 bře 2013, 07:01

Losky > Co to je za univerzální výtka, že je PCX malé? WTF? Pokud někdo jezdí čistě po městě, kór sólo, tak je pro něj malý a lehký skútr plus. Já jsem proto PCX bral, protože jsem nic velkého nechtěl. Měřím 176 cm a ani mi nevadí ten "bobek" na sedadle. A jsou i další faktory - někdo třeba řeší spotřebu a řešil bych to taky - s PCX jsem na 2,4, s něčím větším a silnějším bych byl na 3,5-4 - a to už můžu rovnou jezdit malým autem za 5 litrů. Na projížďky mám motorku.

ysis > Optimistka ten skútr má ze stejné série jako já, má tuším i stejnou barvu, taky ho má z F-M. Pokud ti dá dobrou cenu, tak ho ber - za předpokladu, že s tím nehodláš nějak dramaticky cestovat, i když i to se (prý) dá - já jsem na tom na otočku jel 90+90 km a bylo to v pohodě.
fleet.admiral

250+

Skútr / moto: Kawasaki Ninja 250R (2010) / ex Honda PCX (2012)
Tuning / úpravy: ex držák top case GIVI + kufr GIVI E30N Tour, Holux GPSport 245

Příspěvekod Lukas102 » 01 bře 2013, 07:06

PCX neni malé a vzhledem k ceně PCX je to jen a jen o tom nebýt rozmlsaný. Já mám 199 cm, zašel jsem si do Hondy, udělal zkušební jízdu a vešel jsem se na PCX i s bobkem docela dobře. Po koupi a pul roce ježdění jsem si bobek oddělal a nechal si sedlo přečalounit. Teď tam mám na nohy místa ještě víc a uplně mi to stačí. 100km výlet na zátah se dá udělat, pak se na tři minutky protáhnu a jede se dál :D
Lukas102

50+

Skútr / moto: Honda PCX Bílá perleťová Himalayas

Příspěvekod Winterwolf » 01 bře 2013, 09:15

Jelikož mám doma jak PCX tak SH tak mi to nedá se nezapojit :mrgreen:

Už jsem to tu někde psal a SH a PCX se nedá porovnávat :!: Každý je zaměřen na jiný druh zákazníků a styl zacházení a tomu také odpovídá rozdílná cena.

PCX je prostě "designovka" co se líbí a je za super cenu a proto ji lidi berou. SHčko je ošklivé kačátko co vydrží naprosto vše 8)

Velikostně se také nedají porovnávat protože má každý jinak řešenou konstrukci. Na Shčku se sedí rovně a vzpříma ale PCX má (alespoň podle mne) posez více jak cestovní skůtr.

A když už tu všichni machrujete s velikostí tak mám 182cm a na PCX jsem dal na jeden zátah Rokycany-Praha-Benešov-Příbram-Rokycany cca 235km se zastávkou v Benešově pro batoh a jupí zpátky do Rokycan.

A šlo to naprosto v pohodě,ale já mám jiná měřítka na pohodlí protože mi nevadilo jezdit denně 100km na 50ccm číně do práce :twisted:
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Reputace: 197
Skútr / moto: Honda SH300i /Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhrivane hefty, deka, a jeste par dalsich...

Příspěvekod Losky » 01 bře 2013, 10:22

Čekal jsem, kdy se někdo s PCX ozve:) Nikdo Vám to samozřejmě nebere a to že někomu vyhovuje, že je to malý - ok. Já si jen osobně myslím, že prostě PCX pro chlapa je takové menší - srovnal bych to k Peugeotu 208. Prostě jak se zde už píše, je to designovka... A pokud by byla cena plácnu 80tis, tak si myslím, že jich tady určitě tolik nejezdí. Prostě udělali stroj, který se tváří, že je to "jakoby" cestovní maxiskútr, použili motor se super spotřebou a cenu dali téměř stejnou jako taiwanci. Takže proč to nekoupit - ok.
Já když jsem byl omrknout PCX, tak mi mladá akorát potvrdila to, co jsem si tam myslel taky a vykašlal se na to. Prý je ten skútřík na mě opticky malej a to mám asi 177cm. Jel jsem omrknout Kymca a tam jsem se na tom cítil prostě lépe.
SHčka jsem vůbec neřešil, protože mě design 125 nějak vůbec nebral. Tak jsem nakonec koupil Hondu PS, která měla podle mě takový líbivější design a byla i dost macatá:) Ale jak jsem zahlédl SH 300 Sport - bylo rozhodnuto:)))
Ono je to se vším. Každý si hájí svoje a pokud Vám vše vyhovuje a vybrali jste si to dobrovolně, tak je to v pořádku a určitě nac PCX neopovrhuji. Je mraky menších skútříků a váha atd dělá ve městě divy. Já jen prostě koukal po něčem univerzálnějším, co se mi vejde do sklepa, dá se na tom jet obstojně i mimo město ve dvou, proto jsem koukal hlavně po velikosti skútru :wink:
Suzuki DL 650 V-Strom K7
Losky

750+

Příspěvekod keto » 01 bře 2013, 10:39

Taky mi nedá,než přispět svými postřehy.Před 35ti lety jsem měl fichtla a najezdil jsem s ním hafo km a nikdy jsem neřešil jestli se vejdu a jstli sedím tak nebo onak,ale kde a ským pojedu a to měřím 185cm.Pak jsem si po letech pořídil SH300 na ježděně do práce a nějaké ty výlety okolo komína bylo supr,jenže mě to začlo bavit a zkoušel jsem delší a delší trasy a zjistil jsem,že po 200 kilometrech už nevím jak si sednout,hold po 50sátce už je tělo nějak tužší než za mlada :lol: a tak jsem vyzkoušel nějakého toho maxika a pořád to nebylo ono až jsem zkusil cestovní enduro a to bylo ono a pak už následoval výběr které.Takže velikost je jedna věc a charakter posedu druhá a každému sedne něco jiného.To co bylo v 17ti OK holt už po 50sátce OK není :lol: :lol:
keto

1000+

Reputace: 70
Skútr / moto: Forza 350, NC 700X, SH 300i, Aprilia Scarabeo 200i

Příspěvekod fleet.admiral » 01 bře 2013, 11:14

Losky > A je důležitější, jak se ti na skútru sedí a jezdí, než jak v něm vypadáš pro okolí? PCX má nižší spotřebu, vodní chlazení, elektronickou řídicí jednotku, start-stop s technicky zajímavým startováním. Kymco je jednoduchý vducháč s karburátorem, žere o polovinu víc. Asi se bude lépe "tunit". Nekupoval jsem si však skútr kvůli vzhledu nebo šťourání se v něm, ale kvůli value for money a snadnému užívání - srdce mě táhlo k Aprilii SportCity, ale rozumově jsem koupil hondu. Jasně, někomu vadí ten středový tunel, taky by se mi lépe nastupovalo bez něj, a to ho měl i můj předchozí skútr. Ale pokud si kupuju stroj pro sebe, musí se líbit mi, a hlavně musí vyhovovat mi - u auta OK, člověk v některých pozicích potřebuje ukazovat svůj status. Ale u skútru? BTW auto jsem si v listopadu koupil kvůli designu, vyměnil jsem praktickou krabici za krásného hatchbacka výběhového typu s nulovou praktičností a otřesnou image značky, ale miluju ho (a vím, že mají slušný přístup k zákazníkovi během servisování). :) Takže rozumím i tomu, že si skútr někdo vybere jen kvůli vzhledu, ale na tyhle srdcovky je spíše vespa než hondy nebo kymca. :)
fleet.admiral

250+

Skútr / moto: Kawasaki Ninja 250R (2010) / ex Honda PCX (2012)
Tuning / úpravy: ex držák top case GIVI + kufr GIVI E30N Tour, Holux GPSport 245

Příspěvekod ysis » 02 bře 2013, 19:08

Dneska jsem se byla podívat na kamarádovo PCX a jsem rozhodnuta 8) Moc pěkný stroj a pro mě, co mám 168cm bude akorát :)
ysis

50+

Skútr / moto: Honda PCX 125

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek