panTerek píše:Koho by zajímal názor výrobce nebo četba manuálu, když na netu můžu za jeden dotaz dostat hned několik tipů na ten nejlepší olej na světě (a zároveň hned několik názorů proč ten olej není ten pravý).
A hned za olejem následuje dotaz na gumy, jako by tu polovina lidí jezdila na skútru Isle of Man Tourist Trophy Race a přitom když sem hodí fotku pneu tak ji mají sjetou do obdélníku že vypadá jak z auta.
s olejom súhlasím. Pokiaľ si to mením sám, idem k predajcovi svojej značky , poviem, že chcem olej , poviem názov mojej motorky a ročník, zoberiem ten liter až dva z pultu, zaplatím asi o jednu zmrzlinu viac, ako keby som zháňal olej "takmer " tak isto dobrý niekde na nete a idem ho domov naliať .
S gumami až tak veľmi nesúhlasím. Z vlastnej skúsenosti (a potvrdí takmer každý majiteľ prvých generácií PCX-ky ) môžem povedať, že tie pôvodné betonové IRC-čky, vhodné maximálne do krajín niekde okolo rovníka ma niesli mnohokrát aj v lete bokom oboma kolesami aj pri nízkych rýchlostiach a to som ani nemusel prechádzať žiadne biele čiary. Kdeže nejako extremne klopiť. V chlade , prípadne na mokre ani pomyslieť.
Nemusíš jazdiť po ostrove Man, aby si to cítil, a pokiaľ máš nejaký ten pud sebezáchovy, tak je na tej gume poser pásik vyjazdený hned. Po výmene pneumatík zrazu jak by som vymenil celý skúter.
Takže pokiaľ gumy neriešiš a zdá sa ti čudné, ked sa niekto vypytuje na vlastnosti niektorej z nich , tak je pár možností:
-nemáš pud sebezáchovy
-nemáš cit pre motorku a tie drobné rozdiely (ktoré niekedy znamenajú prúser ) pod prdelou necítiš
-voláš sa Valentino, a preto je tvoje jazdecké umenie na svetelné roky vzdialené od ostatného plebsu a zakaždým to s pomocou trochu vyplaveného adrenalínu vykryješ. Vlastne tie driftíky vyslovene vyhľadávaš, lebo to dobre vyzerá na fotkách.
-nemusíš sa pýtať na vlastnosti jednotlivých pneumatík ostatných kolegov na forach k tomu určených , lebo máš možnosť si všetky druhy a značky pneumatík vyskúšať na vlastnej motorke (koži)
-- 04 srp 2022, 15:38 --
Cerdom píše:Tak jsem po uvážení všech pro a proti a konverzaci zde ve fóru obrátil svou pozornost na PCX 125 s nadšením, že jsem konečně vybral a ejhle.
Ona už nikde není dostupná, obepsal jsem snad 15 dealerů a z toho pouze jeden jí má na objednání - dodání v listopadu. To už asi nedává moc smysl vzhledem k tomu, že bude konec sezóny a na jaře příštího roku by měla být nová modelová řada.
Proto budu muset počkat na příští rok, nebo začínám uvažovat o alternativě. PCX se mi líbilo hlavně kvůli úložnýmu prostoru a tak nějak splňovalo moje požadavky (sveze 2, relativně solidní výkon, příjemný vzhled i cena). Napadá Vás v hlavě nějaká alternativa pro PCX? Stejně nebo víc kW, podobně úložnýho prostoru, cena v rozmezí těch 75-100k (nový).
Myslím, že s Yamahou to bude podobné ako s Hondou. Ja osobne , keby som teraz chcel 125-ku, tak idem pre Aprilku. Krásne sú tie SR-GT. Podsedadlový priestor trochu menší (poriešiš kufrom), ale plných 11 kw, neokukaný dizajn, vyššie zdvihy na naše stredoeuropske diery).
Cena trochu vyššia, ale pokiaľ to nekupuješ na rok, tak sa to v čase rozpustí, tak by som asi doložil, aj keby PCXka bola skladom. Nehladiac na to, že budúcoročná PCXka môže byť na rovnakej cene.
A máš to hned. Neviem , ako to tí Taliani robia, že stíhajú z toho Vietnamu dodávať, ked Japnci z Talianska nie )
Dnes som bol u nás na predajni (multibrand ). Tam kde mali v zime motorky Hondy stoja teraz skutre Hondy (motorky len bazarovky , nové nič ) , všetky s tabličkami "predané", a tam kde stáli PCX-ky stoja taloši (Piagia, Vespy, aj Aprilky).
BMWčka nemám tak v očiach, ako sa tam zamenil ten kút s nimi, a stred s Einfieldami je naprataný po plafon, že to držia aj vonku na ulici.
Ale tá Aprilka je podľa mňa teraz najlepšia 125-ka. Jediná chyba, že nemá ABS (len CBS, jak mali PCX-ky predtým .Kolega kúpil 200-ku, aj kvôli ABSku.