Zdravím, rád bych se optal zde na fóru odborníků a nechal si poradit. Na úvod říkám, že jsem už různě pohledal na netu a pročetl i dost příspěvků zde ve fóru ale nenašel úplně to, co jsem hledal. Plánuji pořízení prvního skútru místo auta - jedno v rodině už nám stačí, co pracuju z domu, a tak se mi zdá skútr jako vhodná alternativa. Bydlím na vesnici a skútr bych primárně využil na kratší pojezdy (do 20-30 km jedna cesta) párkrát do týdne/měsíce, po okreskách. Určitě chci pořizovat nový skútr, žádnou ojetinu. Níže některé požadavky. Moje výška do 170 cm, váha 75-80 kg.
- 125 (mám pouze B)
- Cenovka kolem 80.000 Kč, +-10k
- Slušný výkon - nepotřebuji někde lítat jako prase, spíš aby měl tah i ve dvou lidech do prudšího kopce
- "Zavazadlový" prostor + pohodlí - rád bych využil i pro cesty na nákup na pár dní, tak aby se do něj něco vešlo (+ počítám s min. 34L boxem)
- Moderní design
Z toho co jsem pohledal na netu se mi celkem zamlouval Peugeot Tweet, ale nikde o něm není moc uživatelských recenzí ani nic k přečtení kromě oficiálních informací od výrobce + jsem ho našel zařazený mezi top skútry poměr cena/kvalita. Po pročtení fóra zde mě nadchla i Honda PCX 125 - i když upřímně se mi u toho Tweetu víc líbila rovná podlaha pro umístění něčeho většího. Má tu někdo osobní zkušenost s tím Tweetem? Tam se bojím trochu i servisu, jak moc by byl dostupný. Sám si to servisovat určitě neplánuju. Případně jak byste poradili? Jsem otevřený všem návrhům, dosud jsem řídil jen auto. V téhle oblasti jsem teda úplně mimo