Nevím, proč má SYM servisní interval "jen" 3000 km. Ale pokud nabízí záruku těch 5 let atd., tak na druhou stranu asi za to něco bude (a může) chtít. Prostě když chce majitel mít 5 let pokoj, tak se dá čekat, že:
a) značka moc dobře ví, že těch 5 let je reálných a stroj tu dobu vydrží (což je jen dobře, ne?
)
b) pokud se stane, že se nějaká závada v záruce objeví, někde se na to peníze prostě vzít musí.
A takto se přitahují i další zákazníci, kteří chtějí něco navíc. Když se tu zmínila ta auta, každý ví moc dobře, že když se vypraví nějaké koupit, pokaždé se dívá, co prodejce nebo výrobce dá navíc, i když je to občas "navíc" jen slovně. Zimní gumy zdarma, nádrž zdarma nebo palivo na rok zdarma, sleva když přivezeme staré auto, sleva za každý rok, kdy jsme majiteli ŘP a další sleva za každý rok, kdy vlastníme tu jejich značku, atd. atd. To jen asi naše malá česká povaha chce, pokud možno, aby co nejvíc dostala levně, co nejvíc bonusů k tomu zadarmo, ale jaksi sama dát něco navíc... to se dost cuká. Občas je to až smutné, když tu čtu, že hodně místních se drží názoru, že servisní interval by měl být "alespoň" oněch 6-7000 km, ND by měly být levnější, značky jako je Kymco nebo SYM by se měly prodávat za nižší cenu, než podobné nebo srovnatelné stroje japonské výroby (vidíte sami, jak je to nelogické? Stroje jsou srovnatelné, Kymco AK550 je stejně kvalitní, výkonné nebo v některých parametrech lepší, než jeho japonská konkurence, ale pořád tu je hodně hlasů, které tvrdí, že to už tato značka s cenami přehání. Proč? Jen proto, že značka nemá takový zvuk nebo historii, jako ty ostatní? To má jako prodělávat? Hloupost!
), prohlídky v rámci záruky by měly být levnější, atd. atd.
To jsou ti, co tohle hlásají, fakt tak malí? Jo, podle některých jsem se zase moc rozepsal o ničem. Asi ano, ale komu se to nelíbí, tak ať si trhne (nic proti nikomu, ale mi se taky z některých názorů "obrací kufr" a reju do jejich autorů? Ne, protože je to jejich názor a já jim ho neberu.). Ostatní, doufám, pochopili, že když něco chceme, tak to bude něco stát. Pokud jsou výrobci (čehokoliv), které zrovna moc nebo vůbec neznáme, neznamená to, že jejich výrobky nejsou kvalitní nebo že za tuto kvalitu jen kvůli naší nevědomosti nemusíme platit.