předem všem děkuji za podněty k zamyšlení a postřehy, nevíte jak moc to pomůže někomu, kdo na skútru ještě pořádně nejel!!
ace2 píše:
Hele a seděl jsi fakt na nové PCX? Už jsou v ČR skladem? Abys nekoupil výprodej staršího modelu.
Jj, právě že v Č. Budějovicích u Bartyzala mají novou PCX, krásnou červenou =)
Je tam na ní pořadník, jak jsem se dozvěděl. Sepíšeš smlouvu a první várka motorek dorazí přelom červen/červenec =)
JardaB píše:
Začínáš tím, co se ti líbí ?
Měl bys začít tím, k čemu to chceš, jezdit budeš sám nebo ve dvou, po rovince nebo v kopcích, mimo město nebo ve městě, pojedeš na lehko nebo s nákladem. Denně za prací , každý druhý víkend za zábavou ? Pořidíš si pořádné motohadry nebo budeš jezdi v "civilu" ? Jaké zvažuješ jiné modely, jaký máš limit cenový a zbude ti na bundu, přilbu , rukavice a případně kalhoty a boty ? Chceš kličkovat mezi auty, nebo v klidu a dělat výlety ?
Ano, přesně tak, snažím se si to nějak logicky podložit.
Tzn. Většinou sám, ale chci mít na sobě nějaký motorkářský hadry (nehodlám se válet po zemi v triku). Tak 80% cesta mimo město po okreskách téměř bez provozu (pane doktore, vy jste se kochal) po rovince, pak táhlejhší kopec k nám do vesnice.
Náklad bude maximálně nákup nebo něco v batohu na záadech (co mě mrzí u PCX že mezi chodidlama není rovná podlaha, ale takovej hrb, nevím zda se v těchto místech vůbec dá něco převážet
) počítám s tím, že budu mít ten box v zadu za spolujezdcem. Na výlety - těžko říct, pokud mě to začne bavit budu jezdit i na ryby o víkendech. Ale na výlety momentálně moc není čas. A výlet je pro mne max 50km a pak zpět, nehodlám přejíždět kraj nebo republiku.
Zuřivé kličkování mezi auty neplánuji, ale v koloně stát nehodlám. Mám dvě malý děti, žena by mi motorku zamkla kdyby viděla, že blbnu
A cenový limit jsem si dal 75 tisíc, byť vím že kousíček dál je medley a SH 125... jenže takhle bych mohl jít do nekonečna.
Vybírám ze značek Honda (viděno na živo), Yamaha (viděno na živo) a Piaggio Liberty (viděl jsem před hodinkou). Aprillie prý nejsou a scarabea nevyrábí. Prodejce básnil o Medley, ale obávám se, že prostě to bude 80+...
Jsem spíše praktický člověk s pohorkama Fitwell do města =) protože v nich můžu chodit celý den a nebolí mě z toho nohy. Kdežto v balerínách lacoste jsem za hodinu fialovej... Nemám rád leštěný prdy a přeplastovaný věci. Používám funkční stroje (viz
https://www.cnews.cz/dell-precision-m47 ... y-recenze/ a
https://mobilizujeme.cz/clanky/recenze- ... se-legenda), mnohdy upřednostňuji funkci nad estetiku při současném lamentování mé estetické manželky...
Takže po shlédnutí Liberty se mi páčí aj to. Plánuju to předložit ženě, ať mi pak neříká jak mi neladí mé funkční hadry s PCXkem =)
JardaB: děkuji za postřehy