od jarda1964 » 29 črc 2017, 23:37
Chlapi prosím o radu. Nikdy jsem na motorce nejezdil, vždy auto, a kolo samozřejmě. Teď mi je přes 50 a vážím 90, délka nohou odpovídá standardní postavě 170 cm, ale měřím 180. Už teď pravidelně krátkodobě a časem i dlouhodobě pobývám v Asii, kde jezdit autem nepřichází pro zácpy do úvahy, jen na skútru. A to dost často i s mou 60 kg, 170 cm manželkou. Značky tam jsou dostupné všechny, podstatně levnější a servis pomalu v každé ulici, i levných půjčoven spousta.
1. Potřebuji tedy se rozjezdit na něčem tady, abych získal nějaké reflexy, pro bezpečnější ježdění tam. Naštěstí tam se jezdí šíleně, ale ne moc rychle.
2. Mám syna, který denně dojíždí do školy 30 km, zatím mu je 10, ale těch 16 a A1 bude mít co nevidět... a vím, že na skútru jezdit bude hodně, i cestou na něj zaprší, a to i dál než do té školy a určitě často i s nějakou se slečnou.
Takže co poradíte? Cena není to nejdůležitější, chci něco co poslouží nám oběma a syn se mi na tom pro pár ušetřených korun nezmrzačí, ale samozřejmě vyhazovat peníze jen za image nechci. Ve městě máme servis Kymco, Korado a Yuki, ostatní lepší značky (Suzuki, Honda, Yamaha... jsou do těch 30 km).
MB E 220 D (2016): 3,8l/100km