kirmakX6on píše:ad rychlost -- já nechtěl maximálku sto+ kvůli tomu, že chci jezdit nad sto ..to jsem nikde nepsal Ostatně nad sto můžu jezdit jen po dálnici a po ní budu jezdit jen pár km ..a na pár kilometrech si časově nepomůžu, že pojedu 105 místo 95. Já chtěl co nejvyšší maximálku kvůli rezervě. Pokud má skútr napsáno, že jen s obtížemi dosáhne sto, tak si myslím, že je nespolehlivý třeba i při 90 a další věc je to přetěžování, na které jsem ani nemyslel, ale určitě skútr přetěžovat a ničit nechci. No ale právě to je důvod, proč by měl být schopen víc než sto! Když skútr může jet třeba 110+, jak píšou o nmaxu tak by mu "denně 80-90" (dle silnice a povolené rychlosti) nemělo dělat snad žádný problém, tj. měl by takto jezdit nepřetížen a měl by schopen tuto rychlost udržet i s větrem, s nákupem nebo do mírného kopečka. Možná jsem pesimista, ale já spolehlivou rychlost, kterou mám "garantovánu" a skútr navíc neničím, odhaduji o 20 km/h níž od maximální. Neváhejte mě nicméně poučit, jak jsem říkal, nemám se skútry a motorkami zkušenosti. ..zatím mi to ale přišlo jako nedorozumění
(..jinak vždycky když jsem psal o rychlostech, měl jsem na mysli tachometrové rychlosti)
..další věc je, aby to pevně sedělo na vozovce i v těch břečkách zimních nebo s menší námrazou. Naproti tomu třeba jak to tlumí nárazy pro mě asi až tak důležité není ..přijde mi, že v Praze a nejbližším okolí ty silnice nejsou tak strašný.
Jakou vypovídající hodnotu má tachometrová rychlost,když každý skútr proměřuje jinak ? To si v klidu můžeš pořídit číňana,který ti v 80ti ukáže že jedeš 100 a budeš spokojenej že je na tachometru 100 a přesto tě budou všichni na okreskách předjíždět ?
Žádný skútr/motorka ti na náledí a v břečkách nebude sedět,na to rovnou zapomeň. Jízda v těchto podmínkách je o kvalitním pneu a hlavně opatrnosti a přizpůsobení jízdního stylu těmto podmínkám.
Naopak odpružení je celkem důležité. Někdo rád sportovní jízdu,sáhne po tvrdším odpružení,někdo rád kochačku a klidnou jízdou si pluje krajinou,nebo překonává kočičí hlavy ve městě kde ho skútr nevydrncá. Aby jsi pak nebyl zklamaný a bolavý