Ahoj,
nedávno jsem řešila podobný problém s nákupem skůtru a nakonec to skončilo pořízením X-maxe 125. Můžu Ti napsat pár postřehů nováčka, třeba Ti to pomůže:
- skůtr je ročník 2008, cena byla 37000 Kč, najeto 16000 km; po třetím majiteli (všichni ČR, inzerát motorkari.cz). Prodejce byl solidní, seznámil mě se všemi závadami, pneu OK, provozní kapaliny vyměněné, skůtr jezdí, brzdí, houká ..., jinak vzhled odpovídá věku a slušné údržbě.
- co se týká vysoké hmotnosti, je fakt, že to není žádný drobeček, ale pokud není přítelkyně chrastítko, tak to zvládne, je to otázka cviku. Když jsem poprvé se skůtrem manipulovala, namohla jsem si záda tak, že jsem musela na rehabilitaci, ale jak se chytne grif, tak už to pak jde. Tak trochu tělocvik je to ale vždycky. Odměnou je pak to, že skůtr nerozkomíhá sebemenší míjející vozidlo, nebo nárazový vítr, a taky krásný, "dospělý" vzhled skůtru.
- ochrana proti větru: není to úplně ideální, ročník 2008 ještě nemá větší kapotáž, takže to chce teplé spodní prádlo
, a dobré boty. V létě nebude problém. Plexi mi vyhovuje, ale měřím 163 cm, tak nevím jak jsou na tom dlouháni.
- Původně jsem měla Kymco Super 8 50 (70) ccm, a tam byla ovladatelnost trochu jiná, ještě jsem si nezvykla. Ten můj Xmax má jako by citlivější řidítka, víc to se mnou cvičí, a taky v zatáčkách si nejsem úplně jistá. Přijde mi to hůře ovladatelné, ale svoje určitě hraje vyšší hmotnost a hlavně zvyk.
- pozitiva: jede skvěle, nemá sice odpich, ale jak se rozjede, tak to stojí za to (zatím jsem jela nejvíc 105 km/hod (radar), ale to nebyl plyn zdaleka na max, krásný zvuk, žádné 50-kové bzučítko, velká nádrž a nízká spotřeba, pohodlný poses, obrovský úložný prostor pod sedlem.
Závěr: neměnila bych, i manžel, původně zarytý odpůrce mého pořízení Xmaxe , mi závidí
, vřele tento skůtr doporučuji. A pokud by se Ti podařil výhodný kup ročníku 2010 (nebo 2009?), který má lepší kapotáž, tak by to bylo úplně super.
Přeji Ti dobrý kup a hodně radosti se skůtrem.
Věra