Např. v bance mám nižší úrok na hypotéku než jiní mí známí s podobným finančním příjmem, Jo. Motal jsem se jistý čas i kolem hypoték (ač nejsem z banky) a to, co se zjišťuje, je jaký máš PŘÍJEM a jak s ním vycházíš, ne jestli bereš prd, ale z něho dobře splácíš stovku měsíčně. Banka si zjišťuje, jestli nemáš negativní reputaci, ale slyším poprvé, že by pro ni klient s nadprůměrným příjmem a hlavně BEZ ZÁVAZKŮ byl horší než klient s příjmem průměrným a SE SPOUSTOU závazků - byť je jakžtakž každý měsíc splácá dohromady.
kreditku mi nabízí bezplatně,... kabelovku mám nižší cenu než ceníkovou atd. Jo, to já obojí taky. Protože jsem si je jako JEJICH dlouholetý zákazník vyjednal.
Pro zajímavost v Norsku třeba si hotely a taxi služby online při platbě kartou ověřují zůstatek na účtu a bilanci za posledních pár měsíců a ano, kolega co má kartu jen proto aby ji měl na služebku a všechno platí hotově, tak si nemohl ani zarezerovat hotel a zaplatit taxi.Zůstatek na kartě se přece ověřuje běžně, ne? Jo, pokud kolega mával kartou, na které nic nebylo, nedivím se jim - a že se při rezervaci pobytu zablokuje i celá částka, taky. Dělal jsem jedenáct let v mezinárodním hotelu a třeba v době veletrhů nebo Velké ceny to bylo zcela automatické.
Pojišťovna Ti spočítá pojistné za povinné ručení podle jasných kriterií, mezi kterými žádné splácení dluhů neni. Co jsi napsal, je nesmysl.
A závěrem:
...nebojte, věci jako jsou v Norsku, že si ve vlastní práci ani nemůžete koupit oběd za hotové časem dojdou i tadyAha, už tomu rozumím: a až sem dojdou, pak všichni, co si v životě NEudělali žádné dluhy u banky, budou hlady