Zdravím všechny,
jak si můžete všimnout, jsem tu nový a stojím před nákupem své první motorky. Z názvu tématu můžete vyčíst, že prozatím jsem nakloněn k nákupu Hondy PCX125. Ale pokud doporučíte něco jiného, mohu ještě zapřemýšlet. Podepsáno nic nemám
Jak jsem psal, bude to moje první motorka. Mám pouze "Béčko", v minulosti jsem párkrát jel pouze na 50ccm, proto hledám tedy něco snadného na řízení, hodného, spolehlivého. Činy jsem tedy vyřadil. Rozpočet mám tak plus mínus 70 000 Kč. Chtěl bych raději nový stroj, kvůli jistotě původu a oné spolehlivosti.
Využití by bylo k ježdění do práce po Praze (cca 15 km tam a 15 zase zpět), spíše za slušného počasí (v zimě a za deště bych nechal moto stát), za hezkého počasí bych si rád udělal i poklidnou vyjížďku za Prahu, klidně i delší. Jsem spíše na klidné svezení a kochání se krajinou, než nějaké honění maximálek. Nevylučuji, že časem bych na výlet vzal i přítelkyni. Motorka by přes noc stála venku na hlídaném parkovišti (pod plachtou?).
Já sám jsem kus chlapa, mám dva metry a vážím 100kg. Myslím, že tedy na každé 125ccm budu vypadat přerostle, takže je to z tohoto pohledu asi jedno, co vyberu
Z toho, co jsem o sobě napsal, je pro mě PCX125 dobrá volba? Dnes jsem si ji byl projet, jezdil jsem na ní asi 45 minut a byl jsem s jízdou spokojen (až na jednoho "slepého řidiče", který mě svým otáčením na křižovatce zatarasil cestu a já okusil své první krizové brždění :-/ ). Ale nemám srovnání s jinými stroji. Takhle na projížďku mi přišla živá i semnou na palubě, jelo to hezky i do kopce, do 70km/h pohodově svižné, maximálku jsem si netroufnul zkoušet. Na předváděcím kuse byl montovaný nějaký uřvaný laďák, já ocením spíše tiché sériové provedení
Brzdy jsem čekal trochu silnější, ale možná jsem se za ně jen bál pořádně vzít. Na výlety se mi určitě líbí zásuvka, kvůli možnosti napájení telefonu/navigace za jízdy. Jen nevím, jak kabel potáhnu na řidítka, když je zásuvka za zavíracími dvířky (asi musí zůstat otevřené)
Mám případně vyzkoušet i jiné značky? Nebo brát PCX, když jsem byl spokojen. Forum jsem tu poctivě četl snad poslední měsíc. V podstatě v mé cenové hladině mě napadá pouze Yamaha NMAX jako druhá možnost. Nebo i něco jiného?
Pokud bych bral PCX, tak prozatím jsem v kontaktu s Honda Jarov Praha. Máte s nimi zkušenost, doporučili byste nákup a následný servis a služby u nich? Nebo raději vzít jinde?
A ještě jeden dotaz trochu mimo mísu
Když jsem se ptal na místním hlídaném parkovišti na podmínky parkování, zmiňovali, že k podepsané smlouvě o prnájmu stání je třeba přiložit i sken velkého techničáku. Je to normální? Trochu mě to překvapilo, zda to nemůže být zneužito. Nebo je to v pořádku?
Díky moc všem, je to pro mě všechno nové, tak jsem jako na trní.