tomas100 píše:zdravím všechny příznivce skůtrů. Zajímalo by mne, která 125 je nejvýkonnější. Jde mi o to, že moje pani je jasne rozhodnuta pro Hondičku PCX, ta má 9KW. Já vážím 110 kilo tak by to chtělo něco trohu výkonnějšího, abych jí stačil. Musí to ale být 125, protože vycházím z toho, že příští sezónu to půjde s řidičákem B...
Ahoj Tomasi,
nechci Ti brat iluze, ale dle poslednich informaci vlada sice novelu zakona umoznujiciho rizeni 125ccm s automatickou prevodovkou spolu s ridicakem na auto B uz schvalila a novela v parlamentu prosla prvnim ctenim, nasi voleni zastupci vsak pri sve vrozene pili a aby nahodou neudelali neco pro sve obcany tak predpokladaji jeji ucinnost od nejzazsiho data kdy jeste nedostanou pokutu od EU, tj. od ledna 2013. Do te doby pouze 50ccm a do 45km/h nebo si udelat ridicak A1 tj. 12 hodin jizd, 8 hodin teorie, testy, jizdy s komisarem, suma sumarum cca 6 tis. Kc. Momentalne resim stejny problem takze vim o cem mluvim.
Mimochodem, moje volba byla Malaguti Madison 125, 2003 za 35 tis. Kc, IT, ale jak kdyz sjede z vyrobni linky, zitra si pro nej jedu do Berouna, na tipmotu ho jeste muzes videt. Jestli nechces najet hodne tisic km za rok a mermomoci cpat !x az 2x penez do noveho skutru tak se zkus podivat i na ojetiny, jsou tam k videni velmi pekne kousky a pri trose vybirani nepreberes. Zkus se napr. podivat na
http://www.tipmoto.com/motorky/yamaha/1 ... -stav.html, to byl jeden z mych favoritu (ale nebyl jsem tam, nejel jsem ji). Velmi dobre rady k vyberu skutru jsou na
www.scootland cz. Obzvlast dobra rada je se svezt a na nerovnostech trochu pustit riditka, hned poznas jestli to bylo bouchnuty a ma to nejaky problem. Jel jsme jednu takovou Yamahu v nabidce tady v Praze na Cernem Moste a riditka se rozklepaly jak u sbijecky. Preji stastnou ruku a mnoho stastnych km.
Zdravim,
JKRJ