zralok píše:Ahoj, zvažujeme s manželkou že si na dojíždění do práce popř. občas na nákup nebo mimo město cca 30-50km pořídíme skútr. Oba máme ŘP B. Já mám 180cm 85kg, manželka 158cm 52kg. Velikostně něco co nebude dělat potíže manželce, ale ať se na tom dá jakž takž jet ve dvou. A rád bych trochu lepší průchodnost terénem. Nečekám žádnou krosku, ale občas na lesní nebo polní cestu bych zajel rád - to mi stačí i jet pomaličku. Co byste doporučili? Cena tak 60 max. 70 tis za nový.
Ahoj, nevím zda poradím dobře, ale podle 4 Tvých parametrů bych volil následující:
1) Honda SH 125 ABS cca 75K*, když dobře "zatlačíš", tak třeba dostaneš ještě několik korun slevu
1.1) větší kola, takže trochu lépe "pro mimo silnici"
2) Yamaha N max ABS je sériově opět 75K*, použil jsem v Asii z půjčovny i v "terénu", šotolina, z které čuměl samý kámen a bylo to z kopce do kopce a dali jsme to
2.1) moje 161 cm/ 47kg žena Nmaxe v pohodě ovládala
3) Honda PCX - proč ano, je to dobrý skútr za dobré peníze, proč ne - podle mého bude pro Tebe malý, ale 12km do práce s manželkou a 12km zpět Vás oba v pohodě doveze, takže vyzkoušej
3.1) nemá ABS !
*) 1 a 2 jsou dražší než Tvůj limit, ale myslím, že tato vyšší investice stojí za to
Proč ABS, protože viz článek v záhlaví
http://www.skutrportal.cz/1471-system-a ... -2016.html , s ABS to lépe v budoucnosti prodáš, protože ABS bude "modla", ale bez ABS to nyní lépe nakoupíš, protože prodejci mají na výprodej 1 rok a potom jedině vývoz do země bez nutnosti ABS, takže ztráta.
Jinak (toto není moje myšlenka, napsal to místní člen, omlouvám se nevím kdo a do jakého vlákna) cca 9kW se tolik nenadře s cca 125-130 kg jako 11kW s 165-170kW, protože 9kW tahá o cca 1kg méně na 1kW než 11kW, ale nic není tak jednoduché, je důležitý i krotící moment, a také průběh krout. momentu a výkonu, ale bavíme se tady o skútru 125 ccm, nikoliv o F1
Rozšíření řidičáku Ti nenabízím, jelikož by si musela udělat ŘP i manželka, takže v pohodě zůstaň u 125 ccm.
PS: neponocuji, ale snídám a chystám se prohnat Nmaxe z asijské půjčovny
Začal jsem s tátovou Jawetou - podivný Stadion, Jawa 23 Mustang, Jawa 350, Suzuki Bandit 600 (ojetý), Yamaha XJR 1300, Honda SH150 je už pryč, PCX 125 se ani neohřálo a šlo, a nyní drandím Yamaha Tracer 900 GT a vysněný T-max 530 snad bude další...