Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Příspěvekod lucky007 » 08 zář 2015, 20:21

Imho, těžko až skoro vůbec. Mnoho dílů se dá snadno a vysvětlitelně opravit/vyměnit, jen některé ti mohou napovědět reálně stáří (protože jsou už vyměněné / protože nejsou vyměněné a vypadají jak vypadají). Do střev se té motorce ale stejně nepodíváš. Pokud ale nekdo nabízí všechny skutry x let stary a vsechny jsou zahadnym zpusobem nebourane a s najezdem sotva par tisic a zaroven to neni schopny dolozit ani servisni knizkou... stoji za to se zamyslet :idea: PS: mrkni na mobile.de a uvidis kolik takove skutry stoji v nemecku kde si nikdo nedovoli prodavat bouracku jako nebouracku a stacet tachace... :) a muzes porovnavat.. ti nasi chlapci urcite nejsou charita aby to prodavali levnejc jen tak pro nic za nic :) Jednoduše prostě... minimalně trvej na tom aby tam byla doložitelná plná servisní historie (tzn aspoň serviska).. pokud ji není schopnej poskytnout... je to samo o sobě dobrej důvod dát ruce pryč protože servisku nikdo při smyslech jen tak sám od sebe pro srandu nezahodí :)) (PPS: což drtivá většina dovozovek právě schopná doložit nebude ani to..)
lucky007

100+

Reputace: 12
Skútr / moto: Honda PCX 125 Mat Galaxy Black 2021

Příspěvekod jareeek » 08 zář 2015, 20:23

lucky007:

Tak na to otpovím rád,toho Xmaxe jsme kupovali taky tam,určitě vzít mechanika nejlépe na skůtry a prohlednout hlavně plasty bejvaj bourany a maj to stríkly,když jsme se podrobně podívaly tak treba přední maska neseděla ohnuty parohy pod maskou pod sedlem dno svařovany a td ale jenom plasty,hlavně projet a mít dost času se na to mrknout oni rádi spěchaj, aspoň u nás to tak bylo opravdu bacha na to.
jareeek

100+

Reputace: -2
Skútr / moto: Yamaha X max 125 (2016)

Příspěvekod madma » 08 zář 2015, 20:26

Ahoj Pavle,
jak už psal wictor, každý Ti asi poví trošku něco jiného, už jenom proto, že má vždycky nejvíc zkušeností s tím svým skůtrem nebo na něm aspoň něco najel (viz. jeho zkušenosti s S-Wingem nebo X-Maxem). Upřímně, když jsem v loňském čase zhruba touto dobou uvažoval o pořízení toho svého, X-Max byl taky jedním z horkých kandidátů. Nakonec ale rozhodla dílem náhoda a srdce, ale dílem taky trochu rozumu. Volba padla na Piaggio X-Evo 125 (kvůli mému béčkovému řidičáku).
Rozumu proto, že jsem hledal něco sice staršího, ale chtěl jsem mít alespoň servisku (i když nejsem idealista, vím, že i tam se s jistou mírou kreativity dá vcelku dobře "čarovat"). Zvažoval jsem i možnost dovézt si toho svého ze SRN, mám to kousek a němčinou vládnu vcelku v pohodě. Nakonec se ale objevil jeden z dovozu ze SRN (nechtěl jsem Francii nebo Itálii, němců prostě věřím víc), ale už přihlášený v ČR a i se serviskou. Vzal jsem k tomu kolegu - kamaráda, bývalého dlouholetého skůtristu a shodou okolností i člena tohoto fóra, dnes už motorkáře. I díky jeho zkušenostem, ve které jsem vcelku hodně věřil (sám jsem v tom dost nesvůj) jsem se nakonec rozhodl, že X-Evo vezmu. Kupoval jsem ho v říjnu 2014. Něco málo pojezdil ještě během října a pak už šel pod plachtu do garáže.
Pokud jde o náhradní díly, tady nemám v podstatě žádnou zkušenost, skůtr dostal běžný servis a prohlídku, abych si byl jistý, že je vše v pohodě a od té doby už platím jenom za benzín :-) Možná, že se Ti ještě někdo se zkušenostmi s X-Evem ozve a poví Ti víc. Ale i ze zdejšího vlákna k tomuhle stroji moc nevyplývá, že by někdo řešil nějaké zásadní problémy. Tím netvrdím, že nemůžou nastat, když natrefíš na vylítanou vránu, ale to platí u každého typu. Loni v létě jsem se na dovče v Itálii koukal na čem tam jezdí. Jasně, Italové jsou skůtrařská velmoc a země skůtrům zaslíbená, ale kdyby to byly principiálně nějaké rajdy (a mám na mysli nejen Piaggio, Vespu nebo Aprilii, ale i další italské značky skůtrů), asi by tam nebyly v takovém kurzu. Nikdo nebude rvát prachy do něčeho, o čem by se všeobecně vědělo, že je to díra na peníze...
Pokud jde o mou zkušenost a pocity při jízdě, v zásadě jsem spokojený, až na to, že při mých 189 cm bych asi řešil nějaký deflektor na plexi. Jinak ochrana nohou resp. spodní části těla je příkladná. S mými cca 100 kg váhy si to hravě poradí, nelze ale čekat úplné zázraky, pořád je to jen "dváca" a jezdí okolo 115 km/h (tachometrových) lehce nad osmdesátkou do kopců, mně ale o tu maximálku v podstatě ani nikdy moc nešlo. Asi bych ani neuvažoval o prodeji, ale baťůžkovi se cestování v jedné vcelku zalíbilo a pro jízdu ve dvou už by to chtělo něco silnějšího. Nakonec tedy padlo rozhodnutí o pořízení cestovního endura a s tím spojený řidičák na velkou - to mě ještě čeká :-)
Jestli chceš - to své X-Evo nabízím k prodeji, řekl bych, že pokud se díváš i po X-Evu, asi jsi ho už viděl:
http://www.motorkari.cz/motobazar/motor ... 28636.html
mám jenom jeden zadek a tomu stačí jedno sedlo...

Pokud jsem Ti pomohl aspoň trochu do dalších úvah, tak to je fajn. Adminovi se omlouvám za okatý :-) odkaz na inzerát... :mrgreen:

P.S. Pokud jde o stočené km, nejsem žádný odborník, ale nedělám si iluze, že by to šlo nějak zásadně poznat, pokud je to skůtr jinak udržovaný :-)
Piaggio XEvo 125 --> Suzuki DL650 V-Strom
madma

100+

Reputace: 9
Skútr / moto: Piaggio X Evo 125 / Suzuki DL650 V-Strom

Příspěvekod Valheru_KOKr » 08 zář 2015, 20:39

Lucky007: Neviděl bych to tak černě. Nikdy jsem nic tak drahého neopravoval, abych dal z peněženky víc jak 300 Kč :za jednu opravu.

Na druhou stranu vše co jsem již vyřešil a vyladil, tak se znova neozvalo. Každopádně kdo se v tom hrabat nechce tak touhle cestou ne! Já to riskl, protože mám k dipozici skútry a díky tomu si mohu hrát s Citinou :-) .
Kája

Yuki CITY 125 - Nová čína, s jasnou historií a zcela nejasným osudem
Kokříkovi cesty
Nevidí mě! Neslyší mě! Nepředvídá mě! Nedává pozor! Nerespektuje mě, protože jsem na 2 kolech! Vím to, předpokládám to, a proto ještě jezdím a stále píši!
Valheru_KOKr

250+

Reputace: 33
Skútr / moto: Yuki CITY 125
Tuning / úpravy: Ne

Příspěvekod pavelcent » 08 zář 2015, 20:48

madma:

Děkuji za nabídku. Ano, Tvůj inzerát jsem viděl několikrát, naposledy dnes dopoledne :-) . Nicméně nabídka je zatím předčasná a přiznám se, že ZATÍM nejvíce tíhnu k S-Wingu. Podotýkám zatím jen podle fotek a zkušenností ostatních. X-Max je asi sázka na jistotu, tam se chyba udělat nedá (myslím typ-ne kus) a Piaggio se mi nejvíce líbí z italských skůtrů, kde jsou asi největší zkušennosti.
Jak tak čtu, tak koupě ojetiny je sázka do loterie a to i s mechanikem. To bude sakra těžké vybírání a rozhodování. Ještě, že na to mám dostatek času a nic ně netlačí ke koupi.
pavelcent

50+

Reputace: 1
Skútr / moto: Piaggio X10 125 ABS,ASR
Tuning / úpravy: Výfuk Akrapovič,variátor Polini,orig.kufr

Příspěvekod madma » 08 zář 2015, 20:55

Pavel:

To je v pohode :-) Dulezity je, abys dobre vybral. Kdyz pri rozhodovani pouzijes rozum a vezmes k tomu znaleho mechanika, da se dost veci odhalit. Ale pravda, je to porad, obzvlaste u nas, loterie
madma | tapatalk | Lumia 820 | WP 8.1
Piaggio XEvo 125 --> Suzuki DL650 V-Strom
madma

100+

Reputace: 9
Skútr / moto: Piaggio X Evo 125 / Suzuki DL650 V-Strom

Příspěvekod zitow » 08 zář 2015, 22:36

Pavel:

Počítej že 10 000 Km za rok není vůbec žádný problém. Takže to co se sem dotáhne z venku a má málo najeto, tak to asi nejspíš kvůli něčemu. Bouračka, porucha...
Jinak takto podle mě vypadají skútry co se sem tahají na kšeft, aby se to vyplatilo.
http://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail= ... eno=pepino
zitow

250+

Reputace: 3
Skútr / moto: X9 125 》200 evolution
Tuning / úpravy: Dr.Pulley sliders, Leo 4road, iridium NGK

Příspěvekod CONT » 09 zář 2015, 10:31

to PAVELCENT: SZ
CONT

100+

Reputace: 4
Skútr / moto: Honda Silver Wing 600,
Tuning / úpravy: Křídlo tunit netřeba

Příspěvekod KRAES » 09 zář 2015, 13:12

"lucky007" - značka KEEWAY je na špici Čínských výrobců, používá komponenty zahraničních světoznámých firem, něco je vyrobené v Japonsku a většinou v Číně, přesně tak jako je to i u Japonských a iných výrobců motorek a skůtrů. Vým o čem píšu, montoval jsem si do svého SilverBlade GSM alarm, LED podsvícení a pár elektronických doplňků, tak jsem si to pěkně omakal. Nedávno jsem se dozvěděl v servisu, že SilverBlade 125, který naše cesty brázdí nejdýl (3 roky), má najeto přes 36000km při normální ůdržbě a výměnách bez poruchy. A co jsem potkal na srazech majitele skůtrů zn. KEEWAY, tak nikdo neřekl že to byla chyba kupovat a podobné negativa. Samozřejmě byli i běžné poruchy, ale co vydrží věčně a vůbec v dnešní šetřící době?
KEEWAY SilverBlade 125EFI - od 4/2014 = 21 750km; spotřeba od 2,53l do 3,3l/100km; svíčka Denso Iridium Power; variátor Polini Maxi Hi-Speed 6ROL; GSM ALARM; BLUE LED Backlight
KRAES

25+

Reputace: 6
Skútr / moto: KEEWAY SilverBlade 125EFI
Tuning / úpravy: Svíčka Denso Iridium Power; zásuvka 12V, variátor Polini Maxi Hi-Speed 6ROL; GSM ALARM; BLUE LED Backlight

Příspěvekod hodnyclovek1 » 09 zář 2015, 13:17

KRAES píše:značka KEEWAY je na špici Čínských výrobců, používá komponenty zahraničních světoznámých firem, něco je vyrobené v Japonsku a většinou v Číně, přesně tak jako je to i u Japonských a iných výrobců motorek a skůtrů.

Nic proti Keeway, ALE :
To tady cituješ propagační leták ?

Tohle píšou zase u Kentoya : "se naše skútry staly nejspolehlivější a nejoblíbenější na českém trhu."

Letáčky si umíme přečíst taky ....
hodnyclovek1

25+

Příspěvekod KRAES » 09 zář 2015, 13:44

"hodnyclovek1" - je pravda, že jsem toho hoooodně naštudoval, než jsem šel do zn. KEEWAY, ale vlastní praktické skušeností mi to jen potvrdily. Podle mého žebříčku Čínsko-Thajvansko-Korejského hodnocení ( 1. KYMCO, 2. SYM, 3. KEEWAY ), bych do Kentoye nešel.
KEEWAY SilverBlade 125EFI - od 4/2014 = 21 750km; spotřeba od 2,53l do 3,3l/100km; svíčka Denso Iridium Power; variátor Polini Maxi Hi-Speed 6ROL; GSM ALARM; BLUE LED Backlight
KRAES

25+

Tuning / úpravy: Svíčka Denso Iridium Power; zásuvka 12V, variátor Polini Maxi Hi-Speed 6ROL; GSM ALARM; BLUE LED Backlight

Příspěvekod hodnyclovek1 » 09 zář 2015, 13:47

Souhlasím, souhlasím i s tvým žebříčkem ...
hodnyclovek1

25+

Příspěvekod KRAES » 09 zář 2015, 19:33

Momentálně je mojí srdcovou záležitostí SYM MAXSYM 400i/600i ale to je "daleká' bodoucnost.
KRAES

25+

Příspěvekod Libča » 09 zář 2015, 23:29

jareeek, lucky007, KRAES

Díky za vaše postřehy. Jak jsem psal, vybráno zatím nemám a budu dál pomalu pročítat, pátrat a zkušet. Ono to vypadá, že samotnou koupi skůtru nechám stejně až na jaro. Myslím si, že by byla hloupost ho kupovat narychlo teď na podzim, když ho nutně vlastně nepotřebuju, stejně bych do jara moc nenajezdil a zbytečně by běžela záruka.
Ale stejně se přiznám, že pořád pokukuju po těch dvou co jsem psal (Keeway Cityblade 125, SYM Symphony SR 125 CG 7,5 kW).
Libča

5+

Reputace: 0

Příspěvekod Dusan14 » 10 zář 2015, 07:55

A co tak TGB bullet 125, vykonovo poddobne, ale je pravda ze je to troska mnesi skuter.
Dusan14

1000+

Reputace: 35
Skútr / moto: TGB Bullet 125

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek