od lucky007 » 04 zář 2015, 14:37
Double no to je přesně o čem mluvím. Ta pohledávka za záruční opravdu jde za prodejcem, takže buďto ekonomové v Hondě by se museli zbláznit, pokud by s dealerama měli smlouvu o tom, že ty náklady záručních oprav ponese Honda (tím spíš že by je tím pobízeli k tomu, aby jako záruční opravu uznali všechno, co aspoň trochu na záruku uznat lze), a nebo tam musí být xy háčků a výjimek, které omezují to, čemu my tady říkáme záruka, takže a priori se k tomu stavět tak, že vím, jaké jsou moje práva z hlediska zákonné záruky, a zároveň tu záruku můžu uplatnit kdekoliv, je trochu bláhové. Musel bych nejdřív dostat ty podmínky do ruky přesně, abych na to mrknul.
sakic já jsem nikdy neřek, že se mi PCX nelíbí. To jsi z toho vydedukoval nějak ty, i když nevím z čeho. Vůči PCX jsem neřek křivého slova, kromě konstatování faktu, že gumy, na kterých jezdí jsou zřejmě nevhodné pro moje potřeby (nevhodné počasí + provoz v praze), takže bych je musel měnit, a toho, že podle získaných informací je pro mě nevhodný i z hlediska toho, že na delší cestování ve dvou je nepohodlný pro spolujezdce, což byl další účel, ke kterému jsem ten skůtr příští rok chtěl používat. Vzhledem k tomu, že ať už bych si koupil cokoliv, dával bych tam tak jak tak zimáky (a se zimákama se neprodává v podstatě žádnej skutr narozdíl od aut), tak tahle výtka je skoro irelevantní (jelikož zimáky na něj existujou), prostě to bude náklad navíc, který by ale vzniknul u kteréhokoliv jiného také. Ta druhá výtka, že bysme na něm nemohli moc jezdit ve dvou.. to je právě to, co jsem zvažoval teď - jestli koupit teď PCX a na jaře ho vyměnit za něco "většího", nebo koupit rovnou něco "většího".. kde samozřejmě jde jak o možný prodělek při tom otočení strojů, tak ale i o to, že případná nehoda na pcx by mě vyšla levnějc než rovnou na tom větším atd., atd., atd. A tak nějak jsem dospěl k tomu, že zřejmě nejvhodnější by bylo vzít teď to PCX, a pak ho případně otočit za jinej, než koupit rovnou ten dražší. Nic to nemění ale na tom, že PCX se mi jako motorka líbí, jen prostě příští léto už možná nebude splňovat požadavky, které bych od svého skutru měl.
Naposledy upravil
lucky007 dne 04 zář 2015, 14:39, celkově upraveno 1