Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Příspěvekod sakic019 » 28 srp 2015, 18:47

Link na ten inzerát už neexistuje. :-)
ex Gilera Nexus 125 z roku 2008, krásna červená
sakic019

100+

Reputace: 5
Skútr / moto: SYM Maxsym 400i ABS
Tuning / úpravy: vyhrievané sedadlo, vyhrievané rukoväte, turistické plexy

Příspěvekod crhy » 28 srp 2015, 18:52

Tak to bylo rychlý. Hmm tak hledat dále...
Ex: Majesty 400; X-max 250 ; PCX 150v3; Sixteen 125; Katana 50/70; 2x Babetta 210

Profil motorkáři: http://www.motorkari.cz/profil/?uid=253 ... ky&scr=300

Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest!
crhy

2500+

Reputace: 463
Skútr / moto: Honda SW-T400; Manet S.Maxi (1998)

Příspěvekod zitow » 28 srp 2015, 19:07

Pcx nemá moc povedené gumy z výroby, dost lidí to hned přezouvá.
lucky007↑: a mel by sis stanovit i maximální stáří.
zitow

250+

Reputace: 3
Skútr / moto: X9 125 》200 evolution
Tuning / úpravy: Dr.Pulley sliders, Leo 4road, iridium NGK

Příspěvekod double-J » 28 srp 2015, 19:31

Pryze to nevyresi

Sent from my iPhone using Tapatalk
web: http://www.kymco-praha.cz e-mail: info@kymco-praha.cz hotline: 724 281 486
double-J

Prodejce/servis

Reputace: 53
Skútr / moto: Kymco Xciting 400i ABS Limited Edition

Příspěvekod sakic019 » 28 srp 2015, 20:38

crhy píše:Tak to bylo rychlý. Hmm tak hledat dále...

A co to bol za inzerát?
sakic019

100+

Příspěvekod crhy » 28 srp 2015, 20:55

Swing ABS 12000km, asi už to někdo koupil.
Ex: Majesty 400; X-max 250 ; PCX 150v3; Sixteen 125; Katana 50/70; 2x Babetta 210

Profil motorkáři: http://www.motorkari.cz/profil/?uid=253 ... ky&scr=300

Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest!
crhy

2500+

Reputace: 463
Skútr / moto: Honda SW-T400; Manet S.Maxi (1998)

Příspěvekod lucky007 » 28 srp 2015, 22:31

Pokud by ta PCX byla nejaky top stroj, pak má smysl o tom přemýšlet, ale jestli jsem to teda správně pochopil, tak ve skutečnosti jde o stroj, kde můžu počítat s tím, že ke kupní ceně musím připočíst ještě rovnou nový gumy a nový sedlo... to mi nepřijde jako charakteristika top stroje. Ale ve výběru jí zatím nechám, než zjistím, kolik teda vlastně musím automaticky připočítávat.

sakic019
Podívej, to že jsem psal, že chci ojetou, nebylo protože bych chodil o žebrácký holi.. klidně můžu vzít těch 200tis., co jsem před hodinou dostal v áčkách za svýho civica, a vrazit je do toho skůtru a bude to fuk, ale nechci. Dal jsem si limit 50tis., který je podle mě cca cílovatelnej a zároveň pro mě racionální, právě proto, aby mi někdo rovnou neříkal, přihoď 10 a máš tohle, přihoď 30 a máš tamto. Pokud by se objevila nějaká "must buy" nabídka, která by pro mě zároveň byla dobrou investicí, klidně tam ty peníze navíc dám, ale jinak ne. A jelikož ty, podle mě nesmyslné, řeči o nových a zárukách jsem tu potkal při čtení tolikrát, tak to sem napíšu... třeba se někteří chytnou za nos a pochopí, proč zcela kategoricky trvám na tom, aby ten stroj byl ojetej (PS: neber si to osobně, je to obecný text pro všechny, kdo kdykoliv doporučili koupit novej stroj, aniž by krom A řekli i B):

1) Ty si myslíš, že je ta záruka zadarmo? Že je to jen takovej bonus zadarmo, co od prodejce dostaneš? Myslíš si, že (kdyby to ze zákona šlo), že by novej stroj bez záruky stál stejně jako ten s dvouletou zárukou?! Ani omylem! Každý solidní a zaběhnutý výrobce i prodejce ví, jaké jsou jeho průměrné náklady, které mu vzniknou reklamacemi v záruční době pro dané zboží! A co asi udělá? No samozřejmě je připočte k ceně! A k tomu si ještě připočte třeba 10% navíc, pro jistotku. Takže buď v klidu... díky té skvělé záruce jsi si vlastně už předem při koupi zaplatil cenu za průměrnou opravu těch vad ze záruční doby. Samozřejmě, můžeš být smolař a koupit blbej kus, a pak jsi rád, že záruku máš a "vyděláš na ní", ale taky naopak.. je sice krásný, když jsou lidi happy, že zrovna jejich kus je neporuchovej.. ale už jim nedochází, že ze svého zaplatili opravy všem ostatním, kteří měli poruchovější... tak či tak... v průměru budeš mít průměrné problémy a ty sis zaplatil už při koupi... žádnej bonus to nemá. Kdybys tu záruku neměl, tak tě nakonec v průměru vyjde stejně draho (spíš ale levněji protože ten výrobce má vždy trochu nadsazený to krytí před závadama)!

2) Nevím, jak je to s nucením havarijka, ale předpokládám, že třeba garančky jsou jako u aut povinné. Ono je totiž samozřejmě mnohem levnější najít a opravit závadu, která se teprve tvoří, než ji opravovat ve chvíli, kdy se totálně rozjela a nedej bůh rozmlátila i něco dalšího. No a? No b! Co by tobě mělo být po tom, jestli toho prodejce ta oprava přes záruku bude stát litr (protože ji našel včas), nebo dvacet litrů (protože to bylo pozdě a dodělalo se i něco dalšího kvůli tomu)?! Tys měl záruku a je to jeho problém přece ne?! Jenže není.. on ti totiž napaří garančky, čím SOBĚ šetří náklady tím, že je přenáší na TEBE ... pro něj je to levnější, a zároveň ty jsi ten, kdo za ty garančky platí (omfg to je to nejabsurdnější, co kdy kdo vymyslel platit za garančku) a zároveň jima ztrácí čas (a čas sou peníze!)!!! A ještě ti o tom budou vyprávět takový **** o tom, jak vlastně můžeš být štastnej, že víš, že je to všechno v pohodě a nic se tam nekazí :D :D :D zkusil ses sám sebe (nebo dokonce toho prodejce?!) zeptat "a co je mi po tom? já mám záruku a může mi být ukradené, jestli se tam něco d*****" ... a přesto.. na ty garančky musíš a budeš je platit a ztrácet nima čas.. ne on.. ale ty.. a to si samozřejmě OPĚT musíš připočíst k té pořizovací ceně!!! Ta nekončí tabulkou na tý motorce... je to motorka + záruka + garančky.. to je výsledná cena nové motorky, kterou opravdu zaplatíš za novej stroj.

3) Pak tu máme ztrátu hodnoty. Uvědomuješ si, že jen tím, že podepíšeš na krámě tu kupní smlouvu, tak v tu chvíli jsi prodělal cca 10% z kupní ceny, protože ta motorka už za víc jak 90% toho, cos jí koupil, prodejná nebude? Bez toho, abys s ní vůbec vyjel z prodejní plochy.. prostě v tom okamžiku proděláváš tisíce. A to je jen začátek. Během dalších dvou let, i bez toho abys na ní vůbec jezdil, ztratí dalších 20-40% kupní ceny! To už máš 30-50%! Jenže ta křivka není lineární... dalších 30-50% totiž ztratíš až v horizontu 5-nekonečna let!!! Proč bych měl být ten "hlupák", který vyhodí tisíce z okna jen za to, že si koupí novou? Sry to je imho fetiš. Jsou samozřejmě věci, které bych si použité nekoupil, ale motorka mezi ně rozhodně nepatří, právě naopak!

4) Tak proč ne třeba zánovní, po půl roce, po roce? Tak ještě jednou k té záruce... tohle drtivá většina lidí v téhle zemi ani netuší totiž - záruka není přenositelná!!!!!. Záruku má vždy první kupující a nikdo jiný! Jasně, když koupíš použitou televizi, kde jediným dokladem o koupi je anonymní účtenka, tak ti nedělá nejmenší problém ji reklamovat samotnému. Nikoliv však u věci, kde je původní kupující z kupní smlouvy naprosto zřejmý (PS: například si na tohle dejte pozor i u mobilů!). Takovou věc smí reklamovat pouze tento člověk a nikdo jiný. Neexistuje způsob jak právně takové právo převést. Ten závazek prodávající firmě prostě vzniknul jen a pouze vůči původnímu kupujícímu. Takže, když takovej stroj koupíš, a něco se podělá, pak můžeš se jen modlit, že ta firma bude natolik solidní, že ti to opraví i tak, jinak by ti nezbylo, než toho člověka, od koho ji máš, kontaktovat a on sám a jediný by mohl uplatňovat záruční opravu... jenže... kolik smluv jste takhle kdy podepsali, kdy jste si v ní vymínili, že s vámi musí v případě reklamace spolupracovat a podat ji?... hádám nikdy v životě.

Snad už je to dost zřejmé, proč za žádných okolností teď nehodlám kupovat novej stroj. Co je teda dobrá koupě? Nejlepší je koupit ho v okamžiku, kdy mu končí záruční lhůta - řekněme ty dva roky v tomhle případě. Inzerent je ten, kdo prodělal těch 10% při koupi, dalších 30-50% za ty první dva roky, zároveň zaplatil předem ty záruční opravy. 1) Můžeš si vybrat stroj, který bude dobře opečovávaný, takže de facto pak kupuješ "zánovní" stroj. 2) Díky tomu, že on byl ten, kdo musel řešit garančky a opravy o nichž máš záznamy, víš zároveň naprosto přesně, jestli ten jeho kousek je ten poruchový (protože opravoval furt něco), nebo jestli kupuješ neporuchový stroj (a on byl ten, kdo zaplatil opravy poruchovejm). 3) V tu chvíli ty místo 62 tisíc platíš třeba 30 tisíc. Takže, i kdyby se nakrásno pod tebou ta motorka v ten moment rozpadla, stále ti zbyly peníze na to, aby sis koupil tu samou ještě jednu.

Předem se omlouvám adminovi i všem ostatním, ale doufám, že trocha osvěty prospěje všem.
Takže NE, NECHCI NOVEJ. A nechci šmejd. Nejsem mechanik, ani v týhle oblasti zručnej a nemám žádné nářadí ani vhodné prostředí na nějaký self-made servis. Potřebuju něco u čeho si může věřit, že když to koupím, tak ty tři roky mě to každej den do práce doveze, ne že to bude stát měsíc v záruční opravě a já budu jezdit metrem a libovat si, jak jsem ušetřil, když ta oprava je "zadarmo", protože je záruční.

Z Piaggio by designově pro mě přicházel v úvahu jen X10. Díky, zařadím ho do výběru... a uvidím, jaké jsou na ty kusy ohlasy, a co je vlastně za kolik sehnatelné, a tudíž jestli v mém rozpočtu zajímavé.

BTW: ten inzerat, co tu byl... taky bych byl rád za podrobnější info... ročník? cena?

Jinak to maximální stáří... já vím, já vím... ale to je další z těch věcí, o kterých zatím vůbec nic nevím, a teprv budu dohledávat. V autech si dokážu říct limit v pohodě, ale u skutru prostě nevím, co je rozumné, a co už není. Ostatně k tomu asi i by stálo na zamyšlení.. u nás je to rozběhlé od 2013 díky zákonu, tudíž ta nabídka bude výrazně omezená proti poptávce, než v jiných zemí, kde to je běžné už dlouho... nestálo by teda za to, si pro něj někam dojet? Letenky po evropě jsou za pár kaček.. a aspoň bych rovnou viděl, jestli mě domů doveze :D :D :D ale vůbec nevím, zda je to cenově racionální (jako to bejvalo třeba před 10 lety u aut...).. nějaké zkušenosti?
lucky007

100+

Reputace: 12
Skútr / moto: Honda PCX 125 Mat Galaxy Black 2021

Příspěvekod double-J » 28 srp 2015, 22:35

Kazdy, kdo nekdy jezdil na moto nebo skutru ma "jalovy" nazor na PCX, protoze to je skutr, ne spatny, ale nema nic spolecneho s moto ani skutrem...sorry tem, kdo ho maji, me stacilo si na nej sednout a svezt se par metru...i Simson skutr je jinde

Sent from my iPhone using Tapatalk
web: http://www.kymco-praha.cz e-mail: info@kymco-praha.cz hotline: 724 281 486
double-J

Prodejce/servis

Reputace: 53
Skútr / moto: Kymco Xciting 400i ABS Limited Edition

Příspěvekod Valheru_KOKr » 28 srp 2015, 22:46

PCX mám k dispozici a stejně mám víc v oblibě Yuki :D

Lucky007 to sice uvedl s absolutní averzí, ale na Yuki miluji rovnou podlahu. proč? Hodím tam batoh na háček a jedu... Když se vysekám, neleží mi záda na krabičkách od svačiny! Nemám ohroženou páteř předměty v báglu. Odvezl jsem i pár větších věcí a teď netvrdím jak to bylo bezpečné( bazén 3,66, složený v krabici, stolní ventilátor fakt velkej :) Vozím na tom mojí gola sadu z lidlu - taky slušný macek... co Cola a pivo? jasně 6x cola 2l a na to 6x 1,5L pet pivo... karton mléka a na něj cokoliv... )

Ale bezpečněji v provozu se cítím na PCX, protože lépe stíhá rychlost pražské dopravy, a jde lépe klopit :) ale to je pro Lucky007 zbytečné srovnání, protože značkové stroje nemají problém s výkonem tak jak je u čín známo.
Kája

Yuki CITY 125 - Nová čína, s jasnou historií a zcela nejasným osudem
Kokříkovi cesty
Nevidí mě! Neslyší mě! Nepředvídá mě! Nedává pozor! Nerespektuje mě, protože jsem na 2 kolech! Vím to, předpokládám to, a proto ještě jezdím a stále píši!
Valheru_KOKr

250+

Reputace: 33
Skútr / moto: Yuki CITY 125
Tuning / úpravy: Ne

Příspěvekod lucky007 » 28 srp 2015, 23:11

já netvrdím, že to funkčně není lepší. nejspíš určitě je. ale mě se to prostě nelíbí ani v nejmenším, takže si to nekoupím. nákup dám do batohu, a co se nevejde do báglu a "kufru" to prostě přivezu jinym prostředkem. a o svoje záda strach tolik nemám. mám velmi kvalitní páteřák na board, se kterým budu jezdit, a se kterým už jsem nejednou vyletěl pár metrů do vzduchu a padnul přímo na záda na bagl s kovovou termoskou... a záda jsem kontrolovat nemusel... zato termosku jsem kontroloval vždy, jestli jsem ji nerozplácnul. jasně, asfalt může být o něco tvrdší... ale o kolik moc oproti brutální ledovce na svahu?... tvrdé věci (sklo/železo) beztak vesměs v báglu nevozím, a tu sklenici s kafem nebo nějakou konzervu snad do toho kufru i na skutru přece případně narvu ne? takže ano, v tomhle případě prostě pro mě design je výrazně důležitější prvek než potenciální funkčnost... nemluvě o tom, že kdybych měl vybírat ze všech těch typů, tak se zbláznim.. takhle jsem udělal aspoň nějakou selekci a přitom jsem díky ní neobětoval nic, co bych třeba chtěl. Navíc ono je taky rozdíl, pokud já jsem zvyklý chodit pro všechny nákupy pěšky (výjimečně MHD), a když někdo jezdil třeba autem... já můžu stále jen získat pohodlí, nemám co ztratit. A s lednicema, co tu jsou a mojí spotřebou je beztak nějaký velký nákup utopie :D
lucky007

100+

Příspěvekod zitow » 29 srp 2015, 01:26

X 10ky jsou imho ještě nějaký pátek mimo tvojí kalkulaci. ..taky po ní pošilhávám. ..ale po 350ce..je to prostě kánoj ;) . Co se tyče obliby PCX u nás, je potřeba brát v potaz, že pořizovací cena nového stroje je v podstatě poloviční oproti tebou uvažované konkurenci, takže se to na něčem asi
projevit musí. Jo a z venku to asi levněji než kamioňáci co to strčí do návěsu cestou domů nedostaneš. Však se jukni pro představu:
http://m.mobile.de/fahrzeuge/motorrad/? ... icRedirect
zitow

250+

Reputace: 3
Skútr / moto: X9 125 》200 evolution
Tuning / úpravy: Dr.Pulley sliders, Leo 4road, iridium NGK

Příspěvekod PBM2 » 29 srp 2015, 01:46

Ono nemusí sehnat to, co by se mu i líbilo a odpovídalo jeho představám o ceně a stavu, levněji. Ale aby to vůbec sehnal. :!: Přece jen náš trh je, vzhledem k populaci a schopnosti "nasáknout" určité množství strojů a ani o stovku víc, relativně omezený v nabídce. Nemyslím, že například v Německu budou všechny prodávané kousky v pořádku, co se týče technického stavu a nestočeného tachometru. I oni se rychle učí a proč nevydělat o nějaké to Euro víc, když to Čecháček zaplatí, že? :wink: Ale každému musí být jasné, že při vyšším počtu prodaných kusů bude i nabídka jetých strojů vyšší, než u nás. Stejně jako modely, které se u nás neprodávaly (např. s doplňky, které se tu neobjevily vůbec nebo v omezemém množství, barvy, které na našem trhu nebyly vůbec v prodeji, objemy, určené pro ten či onen zahraniční trh, atd.), bude spíše možno vybrat z nabídky. Takže i kdyby neušetřil, tak má větší možnost výběru. Zda se to oplatí, časově, finančně atd., to už je na zvážení každého zvlášť. Já mu přeji dobrou a šťastnou ruku při výběru 8)
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod sakic019 » 29 srp 2015, 05:35

Ahoj, ja este na margo toho Piaggio.
Mozno som sa zle vyjadril, myslel som nieco z koncernu Piaggio nie priamo Piaggio. Aj ked X10 je krásna ale obávam sa ze bude asi mimo tvoj rozpočet.
Mali by tam byt rovnaké motory, takze povedzme značky ako Gilera, Aprilia, Derbi, Vespa ci samozrejme Piaggio.
Ako som písal mne osobne sa paci aj Malaguti Madison, ale to co sa paci mne sa nemusí páčiť tebe. :-)

Co sa tyka toho nového, jasne pochopil som, trvaš na jazdenom.
Ja som tiez rozmýšľal ktorým smerom sa vydať, chcel som ti to ponúknuť len ako alternatívu.
Tiez nakoniec beriem jazdenku, presne tu ktorú mam ako avatar pri profile. :-)
sakic019

100+

Příspěvekod lucky007 » 29 srp 2015, 12:14

PCX - takže, jestli to teda chápu správně - a jejím majitele prosím, aby se neurazili - PCX je teda vlastně stroj pro ty, kteří se rozhodnou, že nejsou tak bohatí, aby si koupili čínu, ale zároveň jejich rozpočet je dost napjatej, takže udělají kompromis v tom, že sice mají značkové (potažmo kvalitní) dílenské zpracování s nízkou poruchovostí, ale jinak musí akceptovat/vyřešit mnohé neduhy (ať už protože se jich třeba netýkají (jezdí jen sami, mimo prahu apod.), protože za málo peněz prostě dostanou málo muziky... tudíž ve finále to není stroj vhodný pro mě, protože ačkoliv by se následně určitě prodávala snáz, tak právě ty neduhy by pro mě byly dost kritické (s ohledem na plánované využití) a nejsem zase tak nutně omezenej nákupem toho absolutně nejlevnějšího, co existuje... jo?

Co se týče toho dovozu - byl jsem zvyklej, že když otevřu sauto a tipcars, tak prostě uvidím kompletní nabídku ojetých aut v týhle republice, když jsem ale to samé udělal se skutrama, tak jsem zjistil, že pro některé ty modely, co jsem si vybral, vlastně neexistuje ani jeden inzerát - což mě teda šokovalo a vedlo k myšlence, že prostě problém zde bude výrazně omezená nabídka ojetejch mašin a že řešením teda by mohl být dovoz. S tím, že bych na tom nějak finančně nebo časově ušetřil, to nepředpokládám, když jen přepis z dovozu vyjde snad na 10% z mou očekávané ceny (co jsem tak našel na netu) - a k tomu další výdaje za letenku a cestu atp. (což bych ovšem osobně bral jako výlet a do nákladů bych to nepočítal) (takže kdybych byl na stejno, budu jen happy :-D ). Nicméně asi teda jsem spíš udělal chybu, že jsem myslel, že existuje nějaký kvalitní inzerentní agregátor i na motorky, takže možná ta nabídka i tu existuje - jen kvůli tomu budu muset prohledat a pak případně sledovat asi výrazně větší množství portálů, než když kupuju auto...???

zitow Oki, tak X10 asi nevyjde :-D ale mrknu za kolik se teda dá sehnat :-D
sakic019 Madisona v tom výběru mám, na tebou zmíněný koncern jsem kouknul, ovšem jediné, co mě z těch aktuálně nabízených ještě zaujalo byla Aprilia SR max 125, ostatní je všechno Vespa style a to fakt nechci. Sice nějaké ty stařší možná by se mi taky líbily, ale ty na stránkách nemaj a neznám je :-D Ale dík, když bych zahlíd inzerát na nějakou starší řadu, která mě zaujme, budu vědět, že jsou to značky, o kterých bych teda mohl uvažovat.

A estě ten Ky Downtown (když už ho tu má někdo z vás a Double je prodává, třeba budete schopni poradit) (a ano četl jsem tu diskuzi tady o něm, ale krom výkřiků nových majitelů nebo diskuzi o tuningu, srazech atp. tam žádné relevantní informace o zkušenostech nejsou) - podle novinovejch recenzí hodně širokej stroj, který může mít velké problémy při kličkování v kolonách. Mě čeká každodenně zácpa na jižní spojce na příjezdu na Baranďák, kterou jsem právě chtěl prokličkovávat, tudíž trochu mě vystrašili. Našel jsem si rozměry - ten novej ma 815mm (to je šíře v nejširším bodě?? nebo mám počítat, že někde je ještě širší?? tzn asi v řídítkách??) a hádám předchozí ročníky na tom budou stejně. Jakože proti Xmaxu by to měl být rozdíl 2,5cm, proti Nexusu 3,5, ale proti S-wingu třeba už 7cm, což věřím, může už být znát. Ale jsem v tomhle úplnej laik, proto pokud byste někdo dokázal zhodnotit (nejlépe i ze zkušeností) - nakolik je v mém případě to opravdu bude problém? (kličkovat starou prahou možná je těžší než na tříproudovce? ale nevím!) A nakolik teda je to vlastně vůbec rozdíl ty 2-3 cm třeba proti XCT, Nexu nebo Xmaxu ?? Nebo už je to fuk?? Jestli ty 2 cm vlastně jdou vůbec poznat, nebo to mám brát tak, že prostě všechny jsou velké, a proto to bude náročnější, než na mini skutrech, případně se mám zaměřit hlavně na ten s-wing?

Dík
lucky007

100+

Příspěvekod Valheru_KOKr » 29 srp 2015, 12:33

Nekdy je problem klickovat i na malym skutru... staci 2 vetsi dodavky vedle sebe nebo ridici s mindrakem a neprojedes ani s malou citinou.

S velkym skutrem budes mit vetsi pravdepodobnost, ze nekde budes muset cekat az se ridici uvoli ti udelat dost mista.

Chces pohodlny cestak s vlastnostmi malych skutru. Tam bych snad zaradil yamahu xcity ale nevim zda to je cenove a provedenim to co hledas

Odesláno z mého GT-I9082 pomocí Tapatalk
Kája

Yuki CITY 125 - Nová čína, s jasnou historií a zcela nejasným osudem
Kokříkovi cesty
Nevidí mě! Neslyší mě! Nepředvídá mě! Nedává pozor! Nerespektuje mě, protože jsem na 2 kolech! Vím to, předpokládám to, a proto ještě jezdím a stále píši!
Valheru_KOKr

250+

Reputace: 33
Skútr / moto: Yuki CITY 125
Tuning / úpravy: Ne

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek