Když už jsem tu byl zmíněný v souvislosti se skútrem Piaggio Beverly 125ie, tak jen upřesním informace z pohledu uživatele. Pro solo jezdce vcelku bezvadný stroj, dostatek pohodlí, na svou kategorii poměrně velký kufr, když se k tomu pořídí velké plexi jak jsem měl já, tak cestování je naprostá lahoda, bez problémů lze ujet i několik set km za den. Podvozek také vynikající, krásně sedí na silnici, sedadlo jezdce taky bezvadné.
Kamenem úrazu pro nás bylo hodně nepohodlné sedlo spolujezdce, to je u Beverly 125ie hodně nepohodlné, alespoň manželka si na to hodně stěžovala, už při pár kilometrech jí bolel zadek, to nemluvím o delších trasách, to kolikrát úplně skučela...
Také nám dost chyběl výkon. Ještě když jsem na Beverly jezdil sám, tak to bylo OK, výkonově i rychlostně by mi vyhovoval, ale prostě v plném zatížení už Beverly ztrácel výkon. Jestli jsme natrefili na nějaký nepovedený kousek nebo čím to bylo netuším, ale je fakt, že když jsme to porovnávali s jinými 125ccm, tak většinou jely lépe...
Takže když to shrnu, pokud plánuješ na skútru jezdit sám, tak Piaggio Beverly 125ie bych ti doporučil zahrnout do výběru, pokud plánuješ i s batůžkem, tak bych ti doporučil poohlédnout se po jiných, již zde zmíněných modelech, které povětšinou nabízejí pro dva podstatně více komfortu. V každém případě to chce obejít prodejce, pokud možno minimálně si na každý stroj alespoň sednout, ideálně pokud je možnost, tak projet se alespoň několik desítek km a pak se rozhodovat. Tohle za tebe nikdo neudělá a žádná sebelepší reference ti moc nepomůže. Každému sedí a vyhovuje úplně jiný stroj a je logické, že každý bude vychvalovat to své. Takže určitě jak už tady bylo psáno, zúžit výběr na stroje, které pro tebe připadají v úvahu, pak je osedlat, nejlépe projet a pak se můžeš rozhodnout. Jinak teď zrovna u Piaggio probíhá akce demotour, takže máš jedinečnou šanci si nějaký stroj vyzkoušet, myslím že zrovna tam mají Beverly a Aprilií.
Takže asi tak z mé strany, pokud bys měl k Beverly ještě nějaký dotaz, rád zodpovím. Přeji šťastnou volbu a hlavně moc neotálej, sezona je v plném proudu, tak ať si ji užiješ